keiename Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 o1 bez problemow, o3 tez ale nie chcialo mi sie czekac do konca testu :P jeszte tylko na pamiatki Vmoda i przyszaleje ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 keiename --> he widze ze szalejesz .. ?? ja mam juz kabelek do psu .. ale jakos mi sie nie chce bawic tym wszystkim .. he h e.. ale tez myzlalem nad wsadzeniem drugiego kadeta do swojej bydy i podlacznie g szeregowo do tamtego :) he he tylko teraz nie mam czasu na to wszytsko .. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) keiename --> he widze ze szalejesz .. ?? ja mam juz kabelek do psu .. ale jakos mi sie nie chce bawic tym wszystkim .. he h e.. ale tez myzlalem nad wsadzeniem drugiego kadeta do swojej bydy i podlacznie g szeregowo do tamtego :) he he tylko teraz nie mam czasu na to wszytsko .. :( 1356927[/snapback] Jak łączysz to równolegle, stracisz na spadku przepływu. Sam mam szereg i teraz żałuję, do pelta potrzebny jest ogromy przepływ. Z braku czasu ostanio nic w peltach nie grzebałem, ale czytając tego posta chyba sie znów sie zabawię, na atmana 306 aktualnie poluję :-) Edytowane 29 Marca 2005 przez mitussm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 ja mysle o zbudowaniu drugiego oddzielnego ukladu dla grafy, tylko musze zebrac komponenty 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Niedługo do was dołączę z moim układem na 6800GT :) Tylko nie wiem czy pelt 89W to nie będzie za mało :-| Będzie to samodzielny układ dla grafy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Niedługo do was dołączę z moim układem na 6800GT :) Tylko nie wiem czy pelt 89W to nie będzie za mało :-| Będzie to samodzielny układ dla grafy :) 1357074[/snapback] Jaki blok, pompka, chłodnica, zasilanie pelta ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Jaki blok, pompka, chłodnica, zasilanie pelta ???? 1357077[/snapback] Blok taki LINK Pomka: Atman305 Pelt: 89W; 15V 10A Zasilanie pleta: Trecer 350W, a jak będzie mało to Trecer 550W Nagrzewnica: prawdopodobnie nysa (może się jeszcze zmienić). Obiekt katowania: Leadtek 6800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Blok taki 1357094[/snapback] Będzie dobry układ, ale do zasilania zalecam, tracer350W + tracer550W 12+7V, hehe. Zanim zaczniesz zalewać kartę sylikonem, zastanów sie czy nie zalewasz możliwości zrobienia V-moda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Zanim zaczniesz zalewać kartę sylikonem, zastanów sie czy nie zalewasz możliwości zrobienia V-moda. 1357111[/snapback] dokladnie .. bo pozniej to nie idzie doskrobac tego sylikony u ;] hehe .. wiem cos o tym !! wiedz zastanow sie dwa razy zanim cos zrobisz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 @mitusm@ zmieniłeś gg?? Chce od ciebie kupić pogromce BIE3, ale nie mogę cie nigdy zastać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Będzie dobry układ, ale do zasilania zalecam, tracer350W + tracer550W 12+7V, hehe. Zanim zaczniesz zalewać kartę sylikonem, zastanów sie czy nie zalewasz możliwości zrobienia V-moda. 1357111[/snapback] 6800GT jest na tyle przyjazną kartą, że napięcie można sobie spokojnie zmieniać biosem karty :) Co do silikonu to nie będę go stosował, użyje pianki izolacyjnej ;) takiej jak w FC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 @mitusm@ zmieniłeś gg?? Chce od ciebie kupić pogromce BIE3, ale nie mogę cie nigdy zastać. 1357161[/snapback] gg bez zmian, ale szczegóły może na priva lub maila (mitusm@poczta.fm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 6800GT jest na tyle przyjazną kartą, że napięcie można sobie spokojnie zmieniać biosem karty :) Co do silikonu to nie będę go stosował, użyje pianki izolacyjnej ;) takiej jak w FC :D 1357249[/snapback] @luks__pl - jak dorwiesz trochę tej pianki neoprenowej to daj znać. Ja u siebie nigdzie nie mogę jej dostać, a chętnie odkupię kawałek od Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 AK47 rzucilem Ci linka do sklepu gdzie pianke sprzedaja, piec kawalkow roznej grubosci na 45 zyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 @luks__pl - jak dorwiesz trochę tej pianki neoprenowej to daj znać. Ja u siebie nigdzie nie mogę jej dostać, a chętnie odkupię kawałek od Ciebie. 1357540[/snapback] Niestety sam będę miał tylko 2 kawałki 6x6cm :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Mozna by sie dowiedziec jak duze sa te pianki i zrobic ewentualna zrzutke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Mozna by sie dowiedziec jak duze sa te 1358034[/snapback]wczoraj wysłałem do nich maila z zapytaniem o wymiary tych pianek. Ale z tego co wiem, to pianka jest od dangerdena, czyli ma wymiary 12x12 cali i grubość 1/16, 1/8, 1/4, 3/8 i 1/2 cala. Nie bardzo chce mi się wydawać 45zł na jakąś pianke. Rzeczywiscie moglibyśmy się zrzucić. Wyszłoby o wiele taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 spore te pianki (30.48x30.48 w cm) mysle ze jak by sie w 9 zrzucic to by bylo po 5 zyla (+ przesylka) i kazdy by mial kawalek 10x10 (w kazdej grubosci). Czy sa chetni na zrzute :?: 5 zyla nieduzo najwyzej dwoch piwek sie nie wypije :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 spore te pianki (30.48x30.48 w cm) mysle ze jak by sie w 9 zrzucic to by bylo po 5 zyla (+ przesylka) i kazdy by mial kawalek 10x10 (w kazdej grubosci). Czy sa chetni na zrzute :?: 5 zyla nieduzo najwyzej dwoch piwek sie nie wypije :wink: 1358357[/snapback] Ja jadę przy peltach na zwykłych gąbkach (po płycie głównej), nigdy nie miałem żadnego problemu. Przy okazji lepiej dolega niż pianka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) [Panowie!!!!!!!! Zamówiłem tą piankę z proline Najpierw sobie zrobie izolacje. Wykorzystam tylko kawałeczek pianki 1/2cala i 1/4cala.(dwa kawałki 8x8cm). CAŁA reszta będzie do sprzedania. Ktoś jest chętny?\ Ehh, małe, aczkolwiek nieciekawe niedopatrzenie z mojej strony. Każda pianka ma wymiary 5x5 cali czyli tylko 13x13cm. To dosyć mało. Pomierzyłem wszystko i wyszło na to, że wykorzystam: - 6x7cm pianki 1/2'' - 6x7cm pianki 1/8'' - 4x5cm pianki 1/4" Reszta pozostanie nienaruszona. Przeliczcie sobie, ile zostanie. Cena: Wg. moich obliczeń, łączna grubość wszystkich warstw to 21/16"(lub jak kto woli 1 i 5/16"). Otrzymujemy zatem wymiary 21/16"x5"x5". W przeliczeniu na centymetry daje to 3,33cmx12,7cmx12,7cm. Otrzymany wynik 537cm^3 objętości całkowitej pianki. Zatem dzielimy 45zł przez 537cm^3 o otrzymujemy, że 1cm^3 pianki kosztuje u mnie 0,09 grosza. Zatem jeżeli ktoś chce cały plat(nie wiem po co mu tak wiele, ale to tylko hipotetycznie) 3/8"(9,53mm), to liczy 0,95x12,7x12,7=153,7cm^c. Liczyby cene mnożąc objętość przez 0,09gr. Daje to 13,8zł. Przeliczniki są uczciwe - płacimy za dokładnie za tyle, ile bierzemy. Nadmieniam także, iż to ja pokrywam koszty przesyłki z proline. Koszty przesyłki ode mnie, to Was - 3zł. Chętnych proszę o zgłaszanie się w tym temacie. O kolejności zgłoszeń decyduje data i godzina posta zgłoszeniowego. Any sugestions? Edytowane 30 Marca 2005 przez AK47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 no szkoda ze takie male te pianki :( a po ile planujesz sprzedawac :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 no szkoda ze takie male te pianki :( a po ile planujesz sprzedawac :?: 1359446[/snapback] W poprzednim poście masz napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 No to mam mały problem, pelt dział ok, no prawie ok :/ bo część zaznaczona na rysunku na szaro chłodzi o wiele gorzej. Jak już na reszcie pelta jest gruby szron to na tamtej części jest woda :-| Można na to jakoś poradzić, coś polutować czy coś. Czy trzeba się z tym pogodzić. Pelta kupiłem za gorsze 21,90zł z wysyłką więc bardzo nad tym nie ubolewam ale zawsze było by lepiej jak by był w całości sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 No to mam mały problem, pelt dział ok, no prawie ok :/ bo część zaznaczona na rysunku na szaro chłodzi o wiele gorzej. Jak już na reszcie pelta jest gruby szron to na tamtej części jest woda :-| Można na to jakoś poradzić, coś polutować czy coś. Czy trzeba się z tym pogodzić. Pelta kupiłem za gorsze 21,90zł z wysyłką więc bardzo nad tym nie ubolewam ale zawsze było by lepiej jak by był w całości sprawny. 1361559[/snapback] a to nie jest ten ukruszony z allegro?? Mnie się wydaje, że ktoś go przegrzał i dlatego ma martwice. Ale jak dasz coldplate'a, to nie będzie aż tak źle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 a to nie jest ten ukruszony z allegro?? Mnie się wydaje, że ktoś go przegrzał i dlatego ma martwice. Ale jak dasz coldplate'a, to nie będzie aż tak źle 1361580[/snapback] Tak to właśnie ten. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 koszt tej pianki co wyslalem luksowi to ok 40zl za m2, 6mm grubosc, im grubsza tym drozsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Jednak sie dało :-) Wsadziłem 2 zasilacze do jednej obudowy, trochę radiatory powiginałem, ale weszło. Fotki wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 he he oki to czekamy na fotki he moze wreszcie ruszy znowu ten temacik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) he he oki to czekamy na fotki he moze wreszcie ruszy znowu ten temacik :) 1382718[/snapback] Jak obiecałem, daję linki bo fotki duże. Taśma izolacyjna jest 'na wszelki wypadek' :wink: Jeszcze nie testowane na wygrzanie, ale nie powinno być problemu. Jutro robię jeszcze jeden taki z 2 x AT 200W (na fotkach 2 x atx 300W) FOTO 1 FOTO 2 FOTO 3 Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez mitussm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ladnie wyszlo, moze sciagne od Ciebie ten pomysl ;) ja juz prawie skompletowalem drugi uklad WC i bede go na dniach montowal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...