mitussm Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 No to chodzi już do godziny, za mała średnica przewodów do pelta, molexa nie można dotknąć, a izolacja zaczyna sie topić :-| . Z tego tandemu zasilam pelta na procu (144W 16V) 2 coolery i pelta na gafice (89W 12V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 przegladajac cenniki gdzie najdrozszy codegen ma zaledwie 500W, tego 600W potwora moglbys sprzedac za jakies 270zl uwzgledniajac wzrost ceny przypadajacy na kazde 100W w codegenach:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 przegladajac cenniki gdzie najdrozszy codegen ma zaledwie 500W, tego 600W potwora moglbys sprzedac za jakies 270zl uwzgledniajac wzrost ceny przypadajacy na kazde 100W w codegenach:] 1383922[/snapback] Może zacznę produkcję seryjną ???He, he :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 tylko nie zapomnij ze skoro w srodku jest 2x300W to z codegenowych kalkulatorow mocy na nalepce musi byc co najmniej 750:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Jak obiecałem, daję linki bo fotki duże. Taśma izolacyjna jest 'na wszelki wypadek' :wink: Jeszcze nie testowane na wygrzanie, ale nie powinno być problemu. Jutro robię jeszcze jeden taki z 2 x AT 200W (na fotkach 2 x atx 300W) 1383276[/snapback] zloz dwa identyczne zasilacze to bedziesz dobry ,bo tu widze ze zadanie miales ulatwone sam chcialem skladac 2x200W AT ,ale jak przymierzylem to sobie odpuscilem hehe za duze trafa mialy te zasilki :wink: - nie ma to jak linkword AT 200W - power wafel B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 zloz dwa identyczne zasilacze to bedziesz dobry ,bo tu widze ze zadanie miales ulatwone sam chcialem skladac 2x200W AT ,ale jak przymierzylem to sobie odpuscilem hehe za duze trafa mialy te zasilki :wink: - nie ma to jak linkword AT 200W - power wafel B) 1386341[/snapback] Dziś zrobiełem 2x AT 200W, faktycznie było trudniej, ale sie dało. A co do różnicy w producentach zasilaczy, moga być takie same, po prostu płytkę możesz odwracać. Fotki wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zrobiłem wcześniej, proszę: FOTO 4 FOTO5 FOTO6 FOTO7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 no calkiem niezla robota ,do pelta sie nada ,ale do normalnego uzytku na max mozliwosci to troche wentylacja moze nie wyrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) no calkiem niezla robota ,do pelta sie nada ,ale do normalnego uzytku na max mozliwosci to troche wentylacja moze nie wyrobic 1386713[/snapback] Dlaczego ?? 400W i jeden 8cm cooler chodzący na 12V, to chyba żaden problem. :) W planach 3 zasilacze w jednym, ale tu już bez lutowania sie nie obejdzie :? Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez mitussm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zrobiłem następne kombo, tym razem 2x AT 300W. Ładnie ciągnie. FOTO1FOTO2 Jutro zaczynam budowę bloku na peltiera 260W (którego jeszcze nie mam). Podstawa a'la cristal (pirson). Mam wielki kawał miedzi 85x66x12mm. Planowane 2 kroćce wej. i 2 wyj. Ja zrobie spód, będzie foto na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 elegancka robota :) moze bys sie pokusil o jakis opis jak dokladnie polaczyc dwa zasilacze :?: gdzie kupujesz petla 260W i za ile :?: mysle ze w przeciagu tygodnia najwyzej dwoch skoncze swoj projekt (dwa odzielne uklady WC) i wtedy by mi sie przydalo stabilne 15V na pelta bo mysle ze da sie poszalec na moim radeonie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 elegancka robota :) moze bys sie pokusil o jakis opis jak dokladnie polaczyc dwa zasilacze :?: gdzie kupujesz petla 260W i za ile :?: mysle ze w przeciagu tygodnia najwyzej dwoch skoncze swoj projekt (dwa odzielne uklady WC) i wtedy by mi sie przydalo stabilne 15V na pelta bo mysle ze da sie poszalec na moim radeonie ;) 1402395[/snapback] Tego już nie chcę ruszać , ale przy następnym obieję zrobić fotki podczas składania. Co do pelta, do czatuję na allegro, tylko tam widziałem 'w miarę' tanie. 230W za 99zł. Czekam ma fotki układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Specjalnie dla mitussma :) pelt 266w - 99zł heh, 15V 30A - do tego to chyba więcej niż 2 zasilacze będzesz musiał połączyć :D a na allegro to już dawno nie widziałem takich mocnych peltierów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Specjalnie dla mitussma :) 1402494[/snapback] Wielkie dzięki, pewnie jeszcze dziś zamówię. Co do zasilania to planuję połączyć 2 takie zestawy (juz mam zrobione), czyli 4 zasilacze. Jeszcze nie wiem jakie napięcie mu podam. Marzy mi sie 4 x 5V (min. 20A dostępne na kanał). Pelta można 'podkręcać', 89W puszczałem max. (narazie) na 18V, niestety chłodzenie nie wyrabiało i efekt był odwrotny :-| Jak zrobię blok na CPU, cristal C3 pójdzie na grafikę. Wtedy będzie zabawa. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 he he widze chlopaki ze ostro szalejecie .. ;] aa ja teraz robie sobie bloczek na nb ;] he h efajkna zabawa :) jeszcze troszke mi brakuje ale jush niedlugo powiniene m skonczyc :) he he milego "podkrecania" peltow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...