Slavson Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) Czy itnieje płyta główna z gniazdem LGA775 oparta na chipsecie Intel 865PE/ICH5R posiadająca złącze AGP x8 i obsługująca DDR2??Jesli ktoś coś wie, to niech da znać. Chciałem kupić na chipsecie I915, ale takie płyty nie posiadają złącza AGP tylko PCI Express... Z góry THX za pomoc... Zdravim, Slavson:) Edytowane 27 Lutego 2005 przez Slavson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Czy itnieje płyta główna z gniazdem LGA775 oparta na chipsecie Intel 865PE/ICH5R posiadająca złącze AGP x8 i obsługująca DDR2??Jesli ktoś coś wie, to niech da znać. Chciałem kupić na chipsecie I915, ale takie płyty nie posiadają złącza AGP tylko PCI Express... Z góry THX za pomoc... Zdravim, Slavson:) 1301913[/snapback] Nie spotkałem się z takim rozwiązaniem, bo chyba chipset 865 nie obługuje DDR2:? . Aczkolwiek pewności nie mam... Jeśli brać pod uwage pozostałe opcje, to polecam płytę Abit AS8 uGuru lub AS8-V. Obsługuje LGA 775, jak i AGPx8. Rewelacyjna do OC. Dodatkowo posiada Fire Wire, Lan, RAID, abitowski odpowiednik PAT-u (mowa o wersji AS8) i jak na razie sprawuje się świetnie. Myślę też, że za cenę jaką tu i ówdzie można ją kupić (330 - 350 zł) jest dość przystępna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 nie ma i nie będzie - 865 ma obsługe DDR i tyle - musisz poszukać/poczekać na chipsety via/ati - one będą miały ddr2 i agp (albo nie - okaże sie jak wyjdą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 (edytowane) rzeczywiscie bardzo trudno sie domyslec czy i865 wspolpracuje z ddr2 :lol: zalatwie ci plyte na i865 za ddr2 jezeli ty mi znajdziesz z kt133 na ddr :P pytanie tylko po co ci DDR2 dzisiaj ?? kiedys napewno ten standard sie rozwinie i znajdzie zastosowanie ,ale poki co to czasami ddr2 wypada slabiej od ddr1 (mozna przyjac ze ida rowno) Edytowane 1 Marca 2005 przez KGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 jest plyta na i915 z agp jesli dobrze pamietam to albatrona. bylo pare miesiecy o tym, ze jest to jedna z nielicznych plyt posiadajaca agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 i to agp jak sie nie myle ma tragiczna wydajnosc:) bo to jakos zespolone 2 porty PCI o ile myslimy o tej samej plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 gigabyte duo costam ma agp i pciexpress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 a moze chodzi wam o tego ECSa z agp-express :lol: fajny wynalazek ,ale malo skuteczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 test pci-e vs agp: http://techreport.com/reviews/2004q4/albat...pe/index.x?pg=7 model plyty to: Albatron's PX915P-AGPe http://techreport.com/reviews/2004q4/albat...pe/index.x?pg=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...