Skocz do zawartości
pbuda

Q-tec 500w - Pytanie Do Posiadaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Poniewaz mam ten zasilacz i po zmianie chlodzenia na procku zaczalem go wreszcie slyszec, przyszedl czas na wyciszenie ostatniego glosnego elementu w kompie. Kombinuje na wszystkie strony i wreszcie zostaly mi tylko dwa wyjscia:

1. wymiana wentyla w tym q-tecu na akase

2. tagan 380-u001

Wiem ze pkt. 2 brzmi o wiele lepiej :) ale tez o wiele drozej. Zasilke kupilem za 130zl a akasa kosztowalaby ok. 50-60, wiec zaoszczedzil bym przynajmniej 200zl. Kwestia tego, ze nie bardzo wiem jak jest ten wentyl podlaczony (2 czy 3 kabelki i czy lutowane czy w gniazdku) a ze mam gwarancje to nie chce sie bawic w zmiane wentyla bez wczesniejszych ustalen :) Napiecia trzyma calkiem dobrze, wiec oprocz halasu nie moge na niego narzekac, a kasy tez nie mam na tagana w tej chwili a Rzeczpospolita Polska z oddaniem kasy lubi czekac, a mi zalezy na czasie. Pat :) Wiec jak by ktos mial wiedze na temat tego zasilacza, to bardzo bym prosil o wszelkie info. Dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam to w tym Q-Tec'u sa wtyczki 2 pin, bo kiedys z kumplem looknołem do takiej zasiłki. Ale Tagan w porównaniu do tego to jak dzień do nocy :wink: O wiele lepszy ten Tagan by był według mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak nic nie zmienie. Za przerazliwy pisk nie byl odpowiedzialny Q-Tec, a 6 letnia Barracuda, ktorej juz w kompie nie ma i dlugo do niego nie zawita :D Wbrew pozorom zasilka jest cicha, chociaz na 100% bede wiedzial jak mi przestanie piszczec w uszach po dysku. Slychac delikatny terkot i szum powietrza (bo wieje mocno), ale wreszcie komp dziala tak cicho jak moj poprzedni celeron 400 z 230W zasilaczem :D Tagan pozostaje w sferze marzen, ale chyba raczej zdecyduje sie na dodatkowy dysk :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi