pbuda Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Poniewaz mam ten zasilacz i po zmianie chlodzenia na procku zaczalem go wreszcie slyszec, przyszedl czas na wyciszenie ostatniego glosnego elementu w kompie. Kombinuje na wszystkie strony i wreszcie zostaly mi tylko dwa wyjscia: 1. wymiana wentyla w tym q-tecu na akase 2. tagan 380-u001 Wiem ze pkt. 2 brzmi o wiele lepiej :) ale tez o wiele drozej. Zasilke kupilem za 130zl a akasa kosztowalaby ok. 50-60, wiec zaoszczedzil bym przynajmniej 200zl. Kwestia tego, ze nie bardzo wiem jak jest ten wentyl podlaczony (2 czy 3 kabelki i czy lutowane czy w gniazdku) a ze mam gwarancje to nie chce sie bawic w zmiane wentyla bez wczesniejszych ustalen :) Napiecia trzyma calkiem dobrze, wiec oprocz halasu nie moge na niego narzekac, a kasy tez nie mam na tagana w tej chwili a Rzeczpospolita Polska z oddaniem kasy lubi czekac, a mi zalezy na czasie. Pat :) Wiec jak by ktos mial wiedze na temat tego zasilacza, to bardzo bym prosil o wszelkie info. Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Z tego co pamiętam to w tym Q-Tec'u sa wtyczki 2 pin, bo kiedys z kumplem looknołem do takiej zasiłki. Ale Tagan w porównaniu do tego to jak dzień do nocy :wink: O wiele lepszy ten Tagan by był według mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 No to chyba jak RP odda kase to opchne tego Q-Tec'a i kupie Tagana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 A jednak nic nie zmienie. Za przerazliwy pisk nie byl odpowiedzialny Q-Tec, a 6 letnia Barracuda, ktorej juz w kompie nie ma i dlugo do niego nie zawita :D Wbrew pozorom zasilka jest cicha, chociaz na 100% bede wiedzial jak mi przestanie piszczec w uszach po dysku. Slychac delikatny terkot i szum powietrza (bo wieje mocno), ale wreszcie komp dziala tak cicho jak moj poprzedni celeron 400 z 230W zasilaczem :D Tagan pozostaje w sferze marzen, ale chyba raczej zdecyduje sie na dodatkowy dysk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...