Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie mam więcej miejsca na biurku i łatwiejszy dostęp do obudowy.

We wtorek ząłożyłem moje WC na nowego Athlona i zabrałem się do robienia zdjęć. Na razie nie podkręcałem specjalnie, bo stabilne 1909MHz udało mi się uzyskać dopiero przy 2V, a i procek za mocno się grzał.

Dzisiaj jest znacznie lepiej - chyba pasta musiała się uleżeć, czy jakoś tak - w każdym razie w idle mam 34stopnie, a wentyle na chłodnicy chodzą na min. Ale do podkręcania zabiorę się w przyszłym tygodniu.

W związku z tym, muszę się pochwalić zdjęciami, bo w moim chłodzeniu trochę sie zmieniło - obudowałem chłodnicę, mam nowy zaczep do bloku (ten od Mate'a na sprężynkach).

Tak wyglądało moje stare chłodzenie:

Dołączona grafika

A tak wygląda nowe:

Dołączona grafika

Po więcej zdjęć zapraszam na moją stronę, bo nie chcę ich wrzucać do tego posta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny radiator na pompce , śmiem twierdzić że od slotowego proca :)

Ten radiator jest od Pentium 120, a wiatraczek z niego chłodzi mi radiator od chipsetu na płycie.

Hie nice , najlepiej odblokuj mnoznik i wtedy wyciskaj maxa z mobo i z proca .  

BTW Cos dlugo mi sie te zdjecia ladowaly .

Nie zamierzam na razie odblokowywać mnożnika ze względu na gwarancję, a poza tym procek idzie na FSB 166MHz, a więcej nie sprawdzałem, a chcę, żeby PCI zostało na 33MHz. Inna sprawa, że o/c proca nie daje mi nic w grach, bo najwyraźniej grafa blokuje.

To nie jest zależne ode mnie jak długo ładują się zdjęcia - to wina serwera astercity. Na Chello chodziło jeszcze wolniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wspominając już o moim :) Ale najpierw musze obudowe sobie zrobić do końca, później pomysle o wstatieniu WC do niej (częściowo przynajmniej)...

http://lisek.cjb.net/others/olympus_c-4000...0z/P1010007.jpg

To fotka jeszcze gdy mój ś.p. Flatron sie nie zjebł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wspominając już o moim :) Ale najpierw musze obudowe sobie zrobić do końca, później pomysle o wstatieniu WC do niej (częściowo przynajmniej)...

http://lisek.cjb.net/others/olympus_c-4000...0z/P1010007.jpg

To fotka jeszcze gdy mój ś.p. Flatron sie nie zjebł :(

Ile ty masz kompów przy tym stanowisku :lol: :?:

U mnie całość tak wygląda:

http://acn.waw.pl/varrol/Overclocks/Pict/C...p/komputer1.jpg

Nie ma to jak 3m. biurko :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile ty masz kompów przy tym stanowisku  :lol:  :?:

W sumie 3. Jeden prywatny, drugi to platforma testowa i trzeci serwer (ale nie ten na ktorym Tweak stoi :)) heh.

Coś się nie otwiera :/ FlashGet też tego nie bierze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszło jakoś :)

Eh, tak to jest z tymi stronami, jak się nie wykupi miejsca na serwerze, tylko trzyma u swojego dostawcy internetowego, to strona chodzi szybko tylko użytkownikom tej sieci - mnie zdjęcia z mojej strony ładują się sekundę lub mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...