clooney Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Może i banalne pytanie - czy płyta główna może być przykręcona do obudowy tylko na pastikach i czy brak metalowej śrubki może wpływać na np. stabilność kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snejk Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 o ile płyta jest stabilna i nie styka się z obudową nie powinno być problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 w instrukcji mojego Abita wyczytałem że najlepiej montowac ją nie na plastikakowych kołkach, a metalowych podkładkach + śrubki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 o ile płyta jest stabilna i nie styka się z obudową nie powinno być problemu 1302426[/snapback] chodzi o to, że chyba nie jest do końca stabilna. Czy czasem styk płyty z obudową (nie ścieżek i lutów) nie jest 'uziemieniem' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 zaraz w jakim sense stabilna?? Czy chodzi ci o to czy nie bedzie lataca po obudowie, czy o to ze koputer bedzie ci sie zawieszal?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 chodzi o stabillność systemu (w szczególności WinXP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Jak zamocujesz płytę do obudowy nie ma znaczenia - ważne żeby nie zrobić zwarcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 chodzi o stabillność systemu (w szczególności WinXP) 1302509[/snapback] :blink: jeszcze sie nie spotkalem zeby od rodzaju mocowania mobo, winda sie sypala :mellow: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Najlepiej jest jeśli płyta jest przymocowana śróbkami i podkładkami, wtedy jest pewność że płyta nie będzie się bardzo wyginała się przy montarzu innego sprzętu (co może prowadzić do mikropęknięć na płycie). A uziemienie nie ma nic do rzeczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0b0ng Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Witam wszystkich . Mam chyba durne pytanie ale dosyc istotne dla mnie. Czy format plyty ATX to to samo co Midi Tower lub Super Tower ? Z Gory dzieki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 ATX to format płyt głównych i zasilaczy, a Midi Tower to wielkość obudowy (a te obudowy nadają się przreważnie do różnych płyt np microATX, miniATX i oczywiście do ATX)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0b0ng Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 no to kozak ! Teraz juz wiem co nie co i rzeczywscie mi to pomoglo :) Dzieki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...