Adik Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 jestem zielony w dziedzinie obsługi cyfrówek, i mam takie pytanko: jak podłączyć aparat CASIO QV-30B do kompa, zeby wyciągnąć z niego fotki mam taki kabelek, podłączany do COM'u, ale jak podłączam przez niego aparat- to komp go nie wykrywa (mam WinXP) i skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> stery do tego aparatu- bo nigdzie nie moge znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 tam nie ma?? http://world.casio.com/qv/download/en/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 jestem zielony w dziedzinie obsługi cyfrówek, i mam takie pytanko: jak podłączyć aparat CASIO QV-30B do kompa, zeby wyciągnąć z niego fotki mam taki kabelek, podłączany do COM'u, ale jak podłączam przez niego aparat- to komp go nie wykrywa (mam WinXP) i skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> stery do tego aparatu- bo nigdzie nie moge znaleźć Stery na 100% sa na stronce producenta. Dlaczego nie podlaczysz go przez USB ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 jestem zielony w dziedzinie obsługi cyfrówek, i mam takie pytanko: jak podłączyć aparat CASIO QV-30B do kompa, zeby wyciągnąć z niego fotki mam taki kabelek, podłączany do COM'u, ale jak podłączam przez niego aparat- to komp go nie wykrywa (mam WinXP) i skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> stery do tego aparatu- bo nigdzie nie moge znaleźć Stery na 100% sa na stronce producenta. Dlaczego nie podlaczysz go przez USB ? 8O nie moge go podłączyć przez USB, bo aparacik jest porzyczony- a kumpel od którego go mam dał mi tylko aparat i tan kabelek na COM'a :( , a mówiąc o sterach- to co macie na myśli: ten prog do obsługi TWAIN'a, czy jakieś szczególne pliki???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Stary po prostu poproś kumpla o stery bo na pewni je dostał z aparatem, albo wejdź na strine producenta i je ściągnij! Tam będzie programik do obsługi albo coś takiego! Powodzienia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 po pierwsze twój aparat potrzebuje byc zauważony i obsłużony przez windę - do tego sterowniki twain, przyda się ci to pewnie też do prostego odbioru zdjęć. po drugie - do bardziej wyszukanej edycji zapewne było coś dostarczone z aparatem (większość firm to praktykuje). W sumie trochę dziwi mnie fakt, iż po podłączeniu aparatu wxp nie wykrywa go, to nie jest dobry objaw, ale zrzucam to na karb połączenia przez kabel do coma. spróbuj zainstalować twaina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...