qhash Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Problem jest taki. Nie wiem co się działo z moim kompem , bo mnie nie było [ a mogło sie dziać wiele , wsadzanie innych pamięci dysków , wyjmowanie wszystkiego ] . Było nie było , wrociłem , odpalam - qpa. Długie sygnały następujące po sobie z krótkimi przerwami jako ciągła pętla. Obydwie diody na płycie się palą. Pogooglowałem - i niestety nie znalazłem żadnego takiego sygnału dla biosu PHOENIX. Owszem , w AWARDach jest to błąd pamięci, ale dla swojego BIOSu nieznalazłem. Czy ktoś miał podobne sygnały alarmowe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 To najprawdopodobniej jest błąd pamięci. Wyjmij kość/kości i wkładaj pojedyńczo po kolei do kolejnych slotów. Pewnie kość jest słabo dociśnięta albo jakis syf sie dostał jak ktoś coś grzebał. Pozdrawiam i mam nadzieję, że to załatwi sprawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 wez szczoteczke do zebow i delikatnie przeczysc sloty do pamieci bo na 90% to one sa winne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Hmm przeczyszczone, to samo na kazdym z 3 slotów DIMM.... musze poszukać jakiejś kości RAM i sprawdzić z inna. A jeśli to nie to to co to by mogło być ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 sprawdz jak ci piszczy z wlozonym ramem i jak piszczy z wyjetym. Jezeli tak samo to ram a jak cos innego to sprawdz karte graf, moze ona powoduje piski :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Piszczy tak samo w kombinacjach : RAM i karta włożone RAM wyjęty , karta włozona RAM włożony , karta wyjęta ;) ... i dlatego nie wiem co jest grane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelus Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Witam. Wczoraj mialem to samo na tej plycie. A przyczyna byly moje kombinacje przy zmainie czestotliwosci procka. Zmienilem sobie z 11,5x166 na 11,5x175. Komp nie chcial ruszyc. Wydawal wlasnie takie piski jaie opisales. Pomogl reset CMOSU. Przelozylem tylko zworke na chwilke. Moze to pomoże. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Niestety nie pomaga- to było pierwsze co zrobiłem. Pożyczyłem inne RAMy i grafe - to samo. Zastanawiam się , czy mogło coś się stać z płytą , jeśli pali się zielona dioda sygnalizująca jej sprawność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Zielona dioda sygnalizuje tylko tyle, że dochodzi do niej zasilanie. Obejrzyj okolice Ramu czy nie widać, że coś się podjarało. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 (edytowane) Czerwona dioda oznacza , że jest zasilanie. Zielona zapala się jak wszystko jest OK. Sprawdziłem wszystkie komponenty na innej plycie - nie działa karta :( :( , Shuttle zgłasza takie same sygnały... zastanawia mnie tylko czemu po włożeniu na moją płyte GF 4 MX jest to samo... jakiego napięcią uzywa GF4 MX ? 3 V ? 1,5 V ? Edytowane 1 Marca 2005 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 A prawda z tymi diodami, skleroza, nie chciało mi się nachylić:P A jeśli chodzi o kartę to AGP 1x było bodajrze 5V, AGP 2x/4x 3,3V a AGP 8x 1,5V. Sprawdź jeszcze na innej karcie (nie tylko GF4MX) może się coś poprawi. Miałem GF2Ti, który po kilku eksperymentach na Abicie nie dawał obrazu ale na MSI chodzi do teraz jak złoto:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...