Skocz do zawartości
maly86

Call Of Duty 2

Rekomendowane odpowiedzi

Kucyk gra na GF 78oo GT i potrafi mu fps spaść do 35 :D U mnie GF 6800 ledwo zipie, jak mam 30 klatek to jest dobrze. R9800 swoje lata świetności miała jakieś dwa lata temu..

Edytowane przez IchBinLaden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko !!! Czy pełna wersja ma również błąd rozmytych tekstur na DX9 tak jak to miało miejsce w demie (w DX7 były normalne). Czy jest to wina np. sterowników, a nie gry ?? BTW niech jakiś posiadacz 6600 GT wypowie sie na temat płynności. POZDRO 4ALL !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kucyk gra na GF 78oo GT i potrafi mu fps spaść do 35 :D U mnie GF 6800 ledwo zipie, jak mam 30 klatek to jest dobrze

1726626[/snapback]

Tylko że Kucyk ma wszystko na max ustawione ale jak zejde do rozsądnych ustawień to chyba pogram bez klatkowania, prosze o odpowiedź bo dzisiaj składam zamówienie :).

PS. W najgorszym wypadku zostanie mi Dx7 :mur:

Edytowane przez AdamZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

When you type in the console "/com_hunkmegs" you see how many megs of memory the game engine uses. By default it is only latched to 160 megs! You can set this value to anything up to 512 megs so that's what I did and my frames per second soared. Just type "/com_hunkmegs 512"

This won't take effect until the video is restarted so you can just type "/vid_restart" and it'll just reload the graphics settings with the hunkmegs latched to 512.

I can't believe this still works but it does. Try it out and youll see that in DX9 you'll be running smoother with the tweaks I just mentioned

Ja jeszcze nie sprawdzalem , ale podobno dziala i faktycznie gra lepiej chodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robicie smaka jakiego mało... Czyli jeżeli nie załapię się na kupno gry w przedsprzedaży, to czeka mnie wydatek rzędu 100 zł, albo więcej??

Odnośnie multiplayera... dużo jest już serwerów??

Jeszcze jedno mnie zastanawia... mówicie, że jest z góry narzucony rozkład kampanii... a ponoć miała być możliwość wyboru. A może tylko misje w kampanii można wybierać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to wpisuje to nic się nie zmienia, dalej jest 200mb

1726747[/snapback]

A wpisałeś później "/vid_restart" ??

chyba logiczne, że zrestartować grafę i przeładować tekstury z pamięci zewn ( dysk ) do pamięci RAM.

pozdro.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po wpisaniu tej komendy "/com_hunkmegs 512" gra chodzi troszke lepiej fps jest na poziomie 30-35fps wie da sie pograc :D

przeszedlem juz pierwsza kampanie i jestem w polowie 2 a gralem moze ze 2h czy ta gra ma tylko 3 kampanie? jesli tak to bedzie bardzo krotka :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja mam nastepujacy problem laduje sie gra po przejsciu jednej misji wgrywa sie druga i wyskakuje blad

DirectX encountered an unrecoverable error

Nie mam pojecia oco chodzi ;/

Przeinstalowalem DX9c, zainstalowalem nowe sterowniki i nadal sie pojawia to samo czy wlaczy DX7 czy DX9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Tak u mnie to wyglada na radku 9800pro, bartku 2500+ @ 3200+, 512 Mb ram. Rozdziałka w grze 1024x768, bez AA, filtrowanie an. x2, hunkmegs 320. Srednio mam 25-30 fps, czasem spada do 20 fps. Podejrzewam ze przy 1Gb ram udało by sie cos jeszcze wycisnac. Pytanko: czy do tej gry bedzie wydany oficjalny soundtrack??? sczególnie podoba mi sie muzyczka która jest po przejsciu misji rosjan.

Edytowane przez crazyPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra jest na enginie quaka 3 a nie dooma 3

Też tak myślę... przecież wszystko jest jak w CoD 1, tylko nowe tekstury i kilka bajerów... Szkoda tylko, że brak tych wszystkich efektów z drag dool, czy jak to się tam nazywa... i przedmioty żeby latały przy strzelaninie... cóż, że wymagania by wzrosły... a kij... może lepiej tak jak jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślę... przecież wszystko jest jak w CoD 1, tylko nowe tekstury i kilka bajerów... Szkoda tylko, że brak tych wszystkich efektów z drag dool, czy jak to się tam nazywa... i przedmioty żeby latały przy strzelaninie... cóż, że wymagania by wzrosły... a kij... może lepiej tak jak jest...

1727202[/snapback]

Hehehe chodziło Ci o ragdoll ?? ;)) :P Co do reszty się zgadzam :>

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mi się wydaje, ale czy ta gra jest znowu tak krótka ? gram od rana i jestem już w normandii

1727281[/snapback]

gra jest za krotka :P , szerze mowiac to gra bardziej mi sie podoba niz cod 1 , jest bardziej dynamiczna , tylko mp mnie deko zawiodl :/ , nic sie nie zmienilo praktycznie oprocz map i modeli , dalej mp w cod jest dobre jak grasz ze znajmony bo na publicznych serwerach to sami cheaterzy graja :/

jedyne co mnie denerwuje w tej grze to respawny wrogow , zabijasz 2 gosci , wychodzisz z pustego pokoju a tu wypada z niego jeszcze wiecej , mogli by to inaczej zrobic imo

Edytowane przez tek9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ciebie nie obrazam , plus LOL znaczy laughing out loud tepa palo , nei mozesz na kogos powiedziec lol tylko noob glabie , plus dostalem od startu do startu 2 sek po respawnie headshota , gosc walil do mnie przez sciane co widac bylo na kill camie nie wspominajac jak dotalem headshota przez zaslone dymna ale to szczegol , wiec mnie nie rozmieszaj bo widac ile garles w cod

nie wspominajac ze coniektorzy maja 7 dmy zmysl i zawsze wiedza gdzie jestes :D gralem na conajmniej 10 serwerach i wszedzie jest tak samo kilku run n gun , kilku camperow z optycznymi plus pajace z shotgunami ktorzy czekaja na ciebie za rogiem

whoa super mp

Edytowane przez tek9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ciekawe jak wytlumaczysz gralem na carentan , rzucilismy kilka dymnych a gosc z luneta mnie namierzyl przez nie i dostalem w face'a przez zaslone dymna :) , to jest niemozliwe normalnie , bylem jakis 2 metry od okna a kill cam pokazal ze gosc byl przy stanowisku karabinu maszynowego wszystko bylo zadymione kompletnie a gosc mnie zdjal bez zadnych problemow pierwszym strzalem nie widzac kompletnie nic , :D

Edytowane przez tek9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ciekawe jak wytlumaczysz gralem na carentan , rzucilismy kilka dymnych a gosc z luneta mnie namierzyl przez nie i dostalem w face'a przez zaslone dymna :) , to jest niemozliwe normalnie

1727393[/snapback]

normalnie, to jestes jeszcze n00b i na gre w sieci masz za małe doświadczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowilem dodac od siebie 3 grosze.

Otoz po przejsciu kilku pierwszych misji doszedlem do wniosku ze jednak musze grac na dx9. Dx7 jest dobry (idealny) dla _mp no ale skoro mowa o singlu to jednak pasowaloby zobaczyc jakiez to smaczki graficzne przygotowali dla nas tworcy.

Moja maszynka (do miesa;/):

Bartek (200x12.5) :: 1024MB RAM :: Radek 9800pro Szafirka (default) + WarCaty 5.9XT

Po kilku dobrych kwadransach testowania nie potrafilem wyjsc ponad 15FPS. Moglem patrzyc w niebo, w podloge - zawsze klatki utzrymywaly sie na poziomie 10-15FPS. Jednak niezawsze. Czasem potrafilem wlaczyc wylaczyc, przy czym klatki zostawaly na takim samym pułapie. Czasem po wlaczeniu cieni pojawiała sie 'płynność' 20-25FPS ;o. Co mnie zdziwiło - NIE MA ZADNYCH zmian w FPSach podczas odwrocenia sie w strone konca mapy. (Tzn nie zawsze w trenigu gdy spojrzymy na wanne to gra dostaje kopa, no ale nie o tym chcialem pisac). Ba czasem mam mniej klatek patrzac w ziemie niz spoglądajac na CAŁY plac czerwony. W moim odczuciu wyglada to tak, jakby gra renderowała wszytko niezaleznie od obszaru widzenia, badz kurde to jakis chwyt marketingowy zeby kupic gtx'a 7800 nie wiem nie znam sie, nie bede 'folizowal' :D.

Zdesperowany zaczalem zmieniac preferencje D3D w sterownicach Radeona. Przy "ustawianiach textury" kiedy to paskiem mozemy wybierac max. wydajnosc badz max. jakosc, jak bym nie zmianial tej opcji gra wyglada tak samo i tak samo dziala.

Ustawianie textury - MAX. wydajnosc

Ustawienie textury - MAX. Jakosc

Zupełnie inaczej sprawa ma sie z poziomem szczegolow mipmapy:

Mipmapy max wydajnosc

Wydajnosc

Max. Jakosc

Ja miedzy opcjach 'wydajnosc' a max. jakosc nie widze roznicy, jednak w moim przypadku bylo to maly choc zawsze jakis przyrost FPS (przepraszam za brak cg_drawfps1 :/). Juz nie wspominal o opcji max. wydajnosc bo tu zmiana jest znaczna.

Suma sumarum gra jest conajmniej dziwna. Nie wiem jak sobie jeszcze moge poradzic z FPSami nie krecac niczego i nie kupujac karty za 2kafle :(

Jezeli ktos bawi sie w komendy z konsoli, wyczytal cos extra na ten temat to z gory thx za rady. Najlepiej poparte screenami tylko juz z drawfps1 :).

Acha, gralem na ustawieniach textur 3xExtra. Co do Lightningu to roznice widze tylko w przypadku OFF i ON, a tak to tak samo wyglada rozblysk podczas strzelaninu przy HIGH, MEDIUM i LOW. Shadows wlaczalem i wylaczam, roznie - najsmieszniejsze jest to ze gra czasem szybciej chodzila z shadows on jak juz pisalem wczesniej. yhhh no powiem ktortko ze cod2 mnie dobil. Wiem nie mam kombajnu za 10k pln no ale spodziewalem sie czegos wiecej w porownianiu z demkiem

PS. Wszytkie opcje zatwierdzone rebootem gry badz vid_restart

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ciekawe jak wytlumaczysz gralem na carentan , rzucilismy kilka dymnych a gosc z luneta mnie namierzyl przez nie i dostalem w face'a przez zaslone dymna :) , to jest niemozliwe normalnie , bylem jakis 2 metry od okna a kill cam pokazal ze gosc byl przy stanowisku karabinu maszynowego wszystko bylo zadymione kompletnie a gosc mnie zdjal bez zadnych problemow pierwszym strzalem nie widzac kompletnie nic , :D

1727393[/snapback]

może w dx7 nie ma dymu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi