crazyPL Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 M@Ly - skad tego moda mozna zassac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Dorwałem finalnego CoD2, ucieszyłem się strasznie widząc opcje do ustawienia jakości grafiki i... nie mogę tego zrozumieć: DirectX7 - wszystko "extra", AAx4, anisotropic filtering -- szybkość, że aż łzy lecą z nieprzyzwyczajonych do tylu fps oczu :P DirectX9 - wszystko "high", AA off, bilinear filtering -- ok. 2 klatek na sekundę, poza momentami kiedy patrzy się w podłogę lub w ścianę. Dałem więc wszystko na normal - jest grywalnie (25-30fps), ale grafa wygląda wtedy gorzej niż w DX7... a ja chcę bumpmapping! :P Co jest, do jasnej ciasnej? Ech, engine Q3 przerobili z OpenGL na Direct3D - już samo to daje ok. 30% gorszą wydajność... dodali efekty DX9... i mają wymagania sprzętowe jak Unreal Engine 3.0 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) M@Ly - skad tego moda mozna zassac??To jest komenda, lecz nie na kazdym servie dziala... Akurat tak mi sie przydarzylo, ze wchodze, patrze o tutaj jest. I teraz tak, trzeba wpisac ta komende w menu glownym w consoli, bo nie na kazdym servie jest dostepna consola, tak samo jak opcja voice chat (bardzo dobre, poznajesz nowych ludzi, i robisz taktyke dla calej druzyny przez mikrofon :)). Takze menu glowne, consola (~), komenda: /cg_drawhealth 1 (niby mowia, ze to jest czit :?, ale wole grac w paskiem zycia, niz bez :wink:), nestepnie laczymy sie na serve, gdzie jest dostepne pure server czyli mozliwosc, zalaczania naszych komend i plikow przez server. Podaje server, gdzie dziala ten pasek: 157.158.39.99:28960. Powodzenia :wink:. EDIT: Gnz'o zauwarzyl blad :wink:. Edytowane 8 Listopada 2005 przez M@Ly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 po co widzieć pasek życia który i tak sie odnawia ... btw literówka: nie drawheathl a drawhealth ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 No tak. Jak się gra w dx7 to niestety ale cod2 już nie wygląda tak ładnie. W ruchu to wszystko naprawdę robi wrażenie, np: taki heat haze, najładniejszy jaki widziałem w grze do tej pory. A Wy powinniście siedzieć na jakimś gf2 no może 4 z takim podejściem do grafy. Normalnie śmieszycie mnie swoimi wypowiedziami i to nie po raz pierwszy. Należę do osób, które zwracają uwagę na oprawę graficzną i z takich względów mam sprzęt jaki mam i po tych wszystkich nowych grach z doopnymi optymalizacjami widzę, że ciągnie jeszcze przyzwoicie nawet takie "optymalizacyjne kichy" jak cod2 czy boiling point. I mogę kożystać ze wszystkich "dobrodziejstw" dx9. A taki obywatel Kaeres i jemu podobni negują ciągle moje wypowiedzi stwierdzeniami "Oczywiście, ze grafika nawet na DX9.0 jest godna pozalowania..." albo "I to jest niby ladna grafika? To ladnie jest w wami" co oczywiście powoduje u mnie śmiechawę i tzw. polewkę. Wielkie współczucie dla żałosnych panów "anty". Cos tak poczerwienial ? Ze niby nie mam DX9.0 i nie moge sprawdzic jak wyglada ? Pogralem troszke i jest ladniej ale nie w porownaniu z innymi fajerwerkami graficznymi (D3, Q4, FC, HL2, Riddick, FEAR). Gra jest w 90% w DX9 i doszukalem sie kilku efektow z DX9.0 ktore sa juz w grach od conajmniej roku. Nawet tekstury sa biedne. Ale jak juz wspominalem gra ma tak genialny klimat, ze w zyciu nie ujme jej ani pkt. za to, ze ma przedpotopowa grafike. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Chcialbym sie pochwalic paskiem zycia, oraz ladnymi statami :). nie wiem czym tu się chwalić już od dawna wiedziałem o tej komendzie i chyba nie tylko ja :). a pasek życia w cod 2 jest kompletnie nie potrzebny i tak praktycznie ginie sie od jednego strzału :) dla mnie to nawet dobrze ze nie ma tego paska :D jedynie co mnie teraz zaczyna irytować to te granaty dymne na początku myślałem że sa spoko ale do czasu !!! ich promień jest zdecydowanie za duży!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 dymne fakt - za dużo dymią ;] można kilka rzucić - zadymic planta i bez problemu podkładac i uciekać... oby w patchu skorzystali z porad graczy i zmniejszyli ich działanie... jeżeli chodzi o cb czy inne official rozgrywki to ze względu na to co napisałem wyżej dymne są wyłączone wogóle (tak jak shotgun - 1 na team) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 a co w ogóle ludzie chcą od tego shotguna taka lajcikowa broń :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Spotkalem sie z M@ly'm ma jednym serwie (nawet mnie ustrzelil :P), ale to wszystko przez to ze net mi cos dzis przerywa i lamiłem strasznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 przypuszczam że kazdy rasz jednego teamu z shotgunami kończyłby sie niezłym fatality ;] pole rażenia pół ekranu - niewzne gdzie wycelujesz ;] dla mnie 1 na team to i tak za dużo... shotgun jak z mediamarkt - powinni tego zabronić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) fakt shotgun miazdzy... zawsze szukam "dawce" i mu zabieram :) a potem nie ma bata na mnie :P powinni wogole ich zabronic w cb :P Edytowane 8 Listopada 2005 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Do zagrania w max detalach w dx9.0 z aa wystarczy wylonczyc anizo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Spotkalem sie z M@ly'm ma jednym serwie (nawet mnie ustrzelil :P), ale to wszystko przez to ze net mi cos dzis przerywa i lamiłem strasznie ;)Hehe, next time bede Ci sie specjalnie podkladal, abys nie gadal, ze jestem lepszy od Ciebie, i ze net zle chodzi :wink: 8). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Polecam zagrać lądowanie w Normandii z modem dodającym krew. W ogóle cała gra w tedy jest lepsza. A jeszcze jedna rzecz mnie dziwi... niby wszystko jest fajne w codzie, ale na mogli tą grę jeszcze rozbudować... na przykład w United Offensive było sporo bajerów, których tu brak, jak przenośne ckmy w różnych wersjach, bazooki, panzershrecki (tutaj jest tylko panzershreck - dziwne, że nawet panzerfausta nie ma :blink: ), miotacz ognia itp itd... Kampania rosyjska jest taka troche biedna, oprócz tego "urrraaaa" i misji Pipeline, to trochę się pochodzi po ulicach, poprzykleja klejące bomby do czołgów i koniec... nic ciekawego... Brytyjska i amerykanska jest fajna, ale widać, że nei przyłożyli się, jeszcze jak oni robią na wszystkie możliwe konsole grę - ten cały Big Red One, to wiadomo, że nie zrobią dobrze, jak muszą mieć dwa zestawy misji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Hehe, next time bede Ci sie specjalnie podkladal, abys nie gadal, ze jestem lepszy od Ciebie, i ze net zle chodzi :wink: 8). Lepszy jestes, pozatym pierwszy raz gram w CoD2 to wiadomo.. Ale naprawde mialem/mam problemy z netem dzis :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 ja bym pograł w tweakowym gronie - serwa może mógłby LOBO na hasło udostępnić - trzeba by tylko zebrać chetnych i ustalic date ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnikzoor Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 bardzo, bardzo dobry pomysł. Ja moge wszędzie i zawsze :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) Chętnie bym sprobowal, ale nie wiem czy potrzebujecie lamy na serwie ;] Mam wolne, wiec sie dostosuje jak mnie wezmiecie ;] Edytowane 8 Listopada 2005 przez ur8an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 ja też bym zagrał :D @pepek0206 domyśl się dlaczego nie ma tego wszystkiego w cod 2:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Nie ma co, tez bym się dołączył :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam^ Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 tez bym sie pisal na takie rozgrywki :D ostatnio mialem staty 14:1 <faja> ale nie mam ss :P wiec podajcie date ip i popykamy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 to niech LOBO sie wypowie i pykamy ... ;] btw może przenieśmy te rozważania do tematu o rozgrywkach cod2 ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Wy też amcie taką masakrę w ostatniej misji brytyjczyków że wam bardzo spada framrate? najmniej ile widziałem do tej pory to było 24 a teraz spada do 10fps :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Ja takze chetny :wink:. O ile sie nie boicie, ze bede first :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 @pepek0206 domyśl się dlaczego nie ma tego wszystkiego w cod 2:D No jasne ;) Ale to już naprawdę byłoby chamskie odgrzewanie kotleta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Friko My juz wiemy ze wolissz gierki z piekna grafika ale trzymajace gracza przy sobie 20min Nie. Ja wole gierki z piekna grafike, ktore trzymaja gracza przy sobie przez 20 godzin :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Co do serwa ... hmm 149.156.87.86:22004 hasło tweakcod2 - niech ktoś będzie tak miły i sprawdzi czy działąją voty bo ja nie mam jak w tej chwili .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) "Server is for low ping player only" Ciekawe jaki mam ping.. Wszedzie gram i mam dobry... :mellow: EDIT Jednak by sie to zgadzalo.. No zeby caly dzien dobrze net chodzil, a wieczorem cos "ulepszali" :mur: Chyba dzis z wami nie pogram.. Edytowane 8 Listopada 2005 przez ur8an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 @LOBO wiem ze to lamerskie pytanie... ale gdzie ja mam wpisac to haslo? daje connect 149.156.87.86:22004 i po chwili wywala mi ze haslo zle :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sQunsk Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) użyj The All-Seeing Eye czyli program do skanowania serwerow wielu gier B) Edytowane 8 Listopada 2005 przez sQunsk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...