Misiolo Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Dużo osób się w to bawiło, musisz poczytać na poprzednich stronach. Ja też to mam ale i tak fpsy nie są na zadowalającym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nocny koszmar Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Witam wszystkich graczy. Właśnie zdobyłem tą super gre call of duty 2 i musze przyznać że gra się rewelacyjnie. Chciałem podłączyć moją kontroler do gier ( takie joystick podobne) i tu mam problem. :-| W ustawieniach gry jest możliwość włączenia konsoli do gier, włączyłem to ale ta gra nie widzi jakoś mojej konsoli, niewiem dla czego bo w ustawieniach win xp wszystko działa. :sad: Dlatego chciałem się zapytać czy u was konsole działają z tą grą ? Czy używacie konsoli do niej czy też wolicie klikać w klawiature ? Mnie troche wkurza klikanie w klawiature zwłaszcza gdy akcja jest gorąca a tu palec z klawisza się zsunoł. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Wedlug mnie granie na jakis padach to profanacja FPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 no wiec tak mam 6800@16/6 380MHz/920MHz procek 2.5GHz 1.3GB ramu ustawienia grafy prawie na maxa 1024/768 AA quincunx;] texturki high nie ma zadnych zaciec, ale czasem jak jest sieka to nieprzyjemnie spada w okolice 20fps ormalnie jest bardzo plynnie miasta wygladaja slicznie;] jeszcze nie widzialem gry w ktorej zima by tak pieknie wygladala, padajacy snieg itp;] a to wszystko zdaje sie na engine q3;] sama rozgrywka jest tez fajnie zrobiona:) dobrym pomyslem jest brak poziomu zycia, dostaniemy pare kulek to padamy i tyle;] duzo adrenaliny...wspaniały klimat, oddajacy w miare realia wojny... oprawa dzwiekowa rozniez bardzo fajna, w koncu ruscy cos gadaja po rusku a niemcy po niemiecku:) no to tyle, napisze jeszcze cos jak gre skoncze;] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) jak wam chodzi na R9800pro? ja się załamałem :blink: sprzęt mam ustawiony na cpu3200+(210x10,5). grafika na 9800XT,OMEGA 2.6.42, 1024-768, wszystko na min i mam średnio 15 klatek, często spada poniżej 10 :huh: , w QUAKE4 na medium, tekstury na high mam średnio 40-50 fps, o co tu chodzi? Edytowane 22 Listopada 2005 przez kocurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Ja też mam małego zonka z grą konkretnie chodzi o tryb multi. Klikam na niego, niby zaczyna sie ladować i nagle wyskakuje błąd i trzeba zamknąć aplikacje. Problem wystepuje tylko w multi bo single chodzi dobrze(przeszedłem :P) z góry dziekuje Hawk76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N e r v o u s Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Nowa data premiery: styczeń 2006 :mur: :angry: Sklep VIVID Edytowane 22 Listopada 2005 przez N e r v o u s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Nowa data premiery: styczeń 2006 :mur: :angry: Sklep VIVID :lol: :lol: :lol: tak to skomentuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Nowa data premiery: styczeń 2006 :mur: :angry: Sklep VIVID Haaaaaaaa :blink: :huh: :?: :!: Teraz wiadc, gdzie mieszkamy, oczywiscie, ze w Polsce :!: :lol2: n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 no to pozostaje anulowac zamowienie na ultima.pl i miec 3 grudnia wersje angielska za 33Ł :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Na stronce LEM'u dalej widnieje 30.11 ... napisałem im maila z zapytaniem...zobaczymy co odpiszą... jeśli to prawda to trzeba będzie zrezygnować...:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 buahhahaha, ale buraki :). moze activision przewidzial ze jednak i tak bedziemy angielska wersje kupowac? znaczy nie ja, mam ich w .... jutro ide do kumpla ktory juz to przeszedl a zamowienie odwolam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noorek Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 (edytowane) to jakie ma w koncu cod2 wymagania duze czy małe? Jedni piszą ze ogromne inne ze spoko Tu napisali ze nie takie duże. :blink: :blink: Edytowane 23 Listopada 2005 przez Noorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiolo Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Chodzi o to że w dx9.0 gra wyciska siódme poty z nawet najmmocniejszych maszyn i potrafi poważnie zwolnić. Natomiastw dx7 nawet ja masz coś pokroju gf4mx to gra powinna Ci pójść w 800x600 i pewnie wszystkim na max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbusd23 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Witam ja wczoraj sciagnolem sobie demo CoD2 i powiem ze bylem zdziwiony bo gra chodzi naprawde plynnie ustawilem 1024x768 wszystko na maks AA x4 i w sumie nawet nie zwalniala chodzila bardzo plynnie tyle ze byla wlaczona opcja Force DirectX 7 mode natomiast jak wylaczylem ta opcje gra zaczela dosc mocno przycinac rozumiem ze wylaczenie tej opcji daje tryb DirectX9.Biorac pod uwage moja szaisowata karet graficzna to i tak moim zdanie chodzi naprawde niezle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Hmm, w trybie DX7 gra wygląda jak CoD1 i ma zbliżone wymagania sprzętowe. Odróżnia ją tylko praca w trybie Direct3D zamiast OpenGL oraz "fajowy" dym. Zatem nic dziwnego, że u Ciebie hula, korbusd23 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbusd23 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 jak dobrze pojdzie to moze niedlugo zmienie karte na 6600GT i wtedy sobie porownam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 na 6600gt w trybie 9.0 już jest padaka...:|...(u mnie kiepściutko - testowałem tylko demo, ale w pełnej z tego co wszyscy mówią to samo)... myślę że x800gto@16pp załatwi sprawę :)... a lem nie odpisał :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 MI na x800 gto 256 mb i zegarach 565/1260 przy AA x2 i FFA x 16 1024x768 full max,tylko te opcje gdzie jest extra na high,chodzi bardzo dobrze,a mam 12potoków(nie odbolokuje bo to HIS) ale moze zmienie na selkta 16 p.W każdym razie gierka wygląda naprawde doskonale,i chodzi płynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Styczeń 2006? Hahaha wiedziałem że tak będzie :D na szczęście zorientowałem się w porę że nie ma co czekać na polską wersję - zamówiłem angielską z gameplay.co.uk, troche drogo ale warto było :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 ehh...tyle człowiek czekał a tu go...:|... anulowałem zamówienie...i właśnie się zabieram za CoD2 po angielsku :)... póki co na starym sprzęcie...Gosu - sprzęcik podobny do mojego przyszłego (u mnie będzie siedział gto@16pp) - czyli na 1024x768 /allmax bez upiększaczy mogę się nastawić... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Dla mnie demko wymiata :] Tylko cos jest dziwnego na moim radziu 9200 256MB(niektórzy gadaja ze nadaje sie tylko do pasjansa :blink: ) gra chodzila w 1024*768 na high i filtrowanie anizotropowe i gra chodzila baaardzo plynnie , rozumiem ze gra na moim radziu chodzila w DX 8 , ale żeby taka różnica w wydajności między DX9 a DX8 :? Pozatym u mnie (DX8) gra wyglądala bardzo ladnie w każdym razie ladniej niz COD1 :D PS. Czy gra bedzie chodzila na G4MX ???? Prawdopodobnie odpowiedz byla gdzies wczesniej tyle że zabardzo niechcialo mi sie 30 str. czytac Edytowane 25 Listopada 2005 przez _Ran'dall_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 bo gra na twoim radziu chodziła w dx 7.0 i na mx 440 i gf 2 mx 400 chodzi testowane na moim kompie ;) było ok na 640*480 zero przycinki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 :) A ja właśnie skończyłem pierwszą kampanię - czyli "ruskie vs szwaby"... i powiem że mnie trochę rozczarowała...jakieś te misje takie...nijakie :|... mam nadzieję że dalej będzie lepiej... a gram w 1024x768 all high bez upiększaczy, dx9...i śmiga elegancko...:)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 No bo rosyjska kampania jest rzeczywiście najsłabsza... Tylko te okrzyki są nie do pobicia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruteksen Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 ema , jak przełączyć tryb 7.0? bo w men/graphics wogóle nie mam takiej opcji .... help plz ... moja karta to r9800pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 ema , jak przełączyć tryb 7.0? bo w men/graphics wogóle nie mam takiej opcji .... help plz ... moja karta to r9800proDokladnie Ci nie powiem, poniewaz mam polska wersje, i zupelnie inne nazwy mam w menu, ale moze znajdziesz. Main menu :arrow: Options :arrow: Graphic :arrow: "Rendering method peremence" (tak to sie u mnie nazywa), z reszta 6 pozycja od gory. Obecnie pewnie masz ustawione Auto, klikasz i pojawi dx7, lub dx9, klikasz i ustawiasz takie akie chcesz, a na koniec Zastosuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) gra jednak nie wyjdzie 18.11 :/ CYTAT Dziś dzwoniłem do LEMu, żeby ostatecznie potwierdzić informacje wydania Call of Duty2 PL w dniu 18.11.2005 i niestety mam złe wieści. LEM nie potrafi określić 100% terminu wydania, ponieważ nie ma bladego pojęcia kiedy otrzyma kopie master z Activision. Powiedzili tylko, że jak ją otrzymają to w przeciągu tygodnia płytki zostaną wytłoczone. Natomiast bardzo życzyliby sobie, żeby udało się to do końca listopada....., ponieważ wszystko mają gotowe z ich strony,a czekają tylko na Activision. Na pytanie na czym polega problem otrzymałem informacje, że na błędzie powodującym problemy między wersją PL a serwerami w wersji ENG, gdzie wyskakuje błąd związany z niezgodnością wersji. Stąd kolejne pytanie brzmiało, czy w przyszłości mogą pojawić się problemy przy nowych patch'ach. Niestety mój rozmówca nie był tego pewny, aczkolwiek stwierdził, że raczej nie, ale jaka będzie rzeczywistość to zobaczymy. I następne pytanie to dlaczego nie wydadza wersji ENG. I odp, że niestety dystrybutor zażyczył sobie, żeby wszystkie gry sprzedwane na terytorium Polski miały cenę min. 250 zł, stąd LEMowi się to po prostu nie opłaca i trudno się z tym niezgodzić. Ogólnie otrzymałem info, że taka sytuacja będzie miała miejsce również w przyszłości, także coraz więcej tytułów będzie tłumaczonych na język PL. No i tyle... icon_sad2.gif jeden z graczy zadzwonił do LEMu i oto jaki news pojawił sie w sieci... na potwierdzenie newsa - LEM zmienił info: Polska... n/c A ja znalazłem takiego NEWS'a Źródło:http://www.lem.com.pl/archiwum.php?x=10 "Polska wersja Call of Duty 2 PC 16-08-2005 16:52 Pod koniec zeszłego tygodnia ruszyły prace nad polską wersją najgorętszej gry tej jesieni – Call of Duty 2. Dzięki temu, wydanie jej w Polsce równolegle ze światową premierą jest już pewne." Ciekawe kto tu kombinuje LEM czy Activision. Ja stawiam na Polaków. Edytowane 27 Listopada 2005 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 bo gra na twoim radziu chodziła w dx 7.0 i na mx 440 i gf 2 mx 400 chodzi testowane na moim kompie ;) było ok na 640*480 zero przycinki :lol: U mnie demo chozilo w DX8 a nie 7 bo mialem wylonczony w opcjach(i sprawdzalem u kolegi on gra w DX7 i roznica w wygladzie jest spoora w porownania do tego jak wyglada u mnie ) . Po zatym gra jest GITES :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) U mnie demo chozilo w DX8 a nie 7 bo mialem wylonczony w opcjach(i sprawdzalem u kolegi on gra w DX7 i roznica w wygladzie jest spoora w porownania do tego jak wyglada u mnie ) . Po zatym gra jest GITES :Dcos krecisz... cod2 jest na enginie quake3, wiec ma standardowo DX7, programisci dodali efekty DX9, wiec o zadnym DX8 NIE MA mowy :) Edytowane 27 Listopada 2005 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...