Darmach Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 do wszystkich ktorzy twierdza ze na 9600 giera chodzi im plynnie w 1024 na dx 9.0 - prosta sprawa. 9600 nie obsluguje dx 9.0c (shader model 3.0) i stad roznica :D na 1700+ XP@2,5 GHz, 1 GB ramu, i 6800 GPU 430 mhz, mem 1 GHz, w 1024 z AAx2 nierzadko spada ponizej 35 fps :( a to za sprawą owego ps 2.0++ niestety szkoda ze nie da sie wylaczyc 9.0 c - wolalbym pograc na dx 9.0 (ps 2.0 i vs 2.0) plynniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 do wszystkich ktorzy twierdza ze na 9600 giera chodzi im plynnie w 1024 na dx 9.0 - prosta sprawa. 9600 nie obsluguje dx 9.0c (shader model 3.0) i stad roznica :D Czlowieku Ty masz cos z oczami chyba radek 9600 w 1024 :/ milo mi jestem Lepper sam mam 9550 a podkrecony grubo ponad 9600 i gram w 800 aax2 afx2 tekstury max a bump maping i to trzecie na "niskie" i gra ciagnie ledwo ponad 35 klateczek. A 9600 obsluguje 9.0c to samo 9500 9550 PoZDrO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 lol 9550,9600,9700,9800 nie obsluguja 9.0c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_MeKs Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Cos musza z tego 9.0c brac bo wymagane jest instalowanie tego np. przez niektore aplikacje oczywiscie moge byc w bledzie. PozDrO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 rotfl nie obsluguja ani troche, aplikacje wymagaja 9.0c zeby karty je obslugujace chodzily z max mozliwosciami, dlatego wszyscy musza to instalowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 NO jakby mial ktos jakis pomysl jak moge wymusic PS 2.0 na 6800 - to niech sie pochwali :D Miło by było :D pograc sobie 50 fps nawet w 1024 (min. 50 fps :]) na dx 9.0 Praktycznie dx 9.0 a 9.0 c - zadna różnica. Prawie wszystko co "dodali" w 9.0 c da sie napisac również w 9.0. Istatną zmianą jest wprowadzenie bodaże 1024 instrukcji shadera - w 9.0 bylo to coś chyba 64 :D ale gdyby dalo sie wymusic PS 2.0 - gra na kartach 6800/600 powinna zaczac dzialac zauwazalnie szybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) w riva tunerze, ale jak ja dalem wymuszanie 2.0 to zamiast obrazu mialem bialo-zielona szachownice :| btw te screeny nic nie pokazuja, pokaz jakas akcje i wlacz fps w grze (cg_drawfps 1), a nie fraps Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Oto screeny: Ogólnie chodzi dobrze. Potrafi zwolnić tylko przy dużej ilosci efektów cząsteczkowych czyli dymy itd. bo mam tylko 4 potoki. I nie gram na detalach HIGH tylko w miare wysokich. jak to jest dx 9.0 to ja jestem ksiadz..wez obejrzyj sobie grafike dx 9.0 tak jak ktos mowil..widocznie te gorsze karty obcinaja sobie detale, ps itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) jak to jest dx 9.0 to ja jestem ksiadz..wez obejrzyj sobie grafike dx 9.0 tak jak ktos mowil..widocznie te gorsze karty obcinaja sobie detale, ps itp Mnie to rybka. Gra chodzi dobrze i w miare ładnie wygląda jak na taką karte. Wiadomo ze nie mozna sie na karcie sprzed paru lat spodziewać wodotrysków a nowych grach ale jest dobrze jak jest. Powerslave dzięki za tą komendę :rolleyes: ! Tylko jeszcze mi powiedz jak ją uruchomić... ;-) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez adi_em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyPL Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 adi_em - włacz w sobie w ustawieniach konsole a nastepnie w trakcie gry wciśnij " ~" i wpisz komende i enter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noorek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 o LOL ale znalazlem :blink: Plagiat http://www.pcgry.pl/forum.php?id=440⊂=post Plagiatorstwo i złodziejstwo się szerzy w internecie! Przykłady: PCGry: "Tak, więc możemy zacząć jako żołnierz, jedynie szeregowy Vassilij (Zajcefff) Ivanovich Kosolov armii sowieckiej. Grając tą postacią, walczymy podczas inwazji Niemiec na Rosję. W dalszej części gry przyjdzie znaleźć się również na ulicach Moskwy i nie dopuścić do podboju ZSSR." > XXX.: "Tak, więc możemy zacząć jako żołnierz (szeregowy Vassili Ivanovich Kosolov) armii sowieckiej, walczący podczas inwazji Niemiec na Rosję, aby później znaleźć się na ulicach Moskwy i nie dopuścić do podboju ZSSR, przepędzając blitzkierg." nawet maleńki błąd ten sam ZSSR PCGry: "Ostatnim frontem, na którym przyjdzie graczowi zmierzyć się z siłami osi, będzie ten, który powstał w późnych latach II wojny światowej i stał się symbolem wielkiego poświęcenia i odwagi dzięki kluczowej dla jego utworzenia operacji inwazji na plaże w Normandii (Północna Francja)." > XXXX "... zostaniemy uraczeni ostatnim frontem, na którym po raz kolejny przyjdzie zmierzyć się z siłami wroga. Teren walk powstał w późnych latach drugiej wojny światowej, stając się symbolem wielkiego poświęcenia i odwagi. O czym mowa? Oczywiście o inwazji na plaże w Normandii (to chyba najlepszy etap w grze)." Co Bandit z Fraza znowu sobie teksty pożyczył? Normalka :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 @Pioorek Tekstury na screenach wygladają całkiem dobrze. A to, że w pewnej odległości tekstury zozmydlają się, a jak się podchodzi to się wyostrzają, jest normalną sprawą. Tak jest zbudowany engine i nad tym pracuje akcelerator 3D. Jak masz dostęp do Quake (pierwsza część) to zobacz jak tam to było rozwiązane - w czasach kiedy akceleratory zaczynały pojawiać się na rynku (VooDoo, Riva TNT). To było dopiero rozmydlanie! Jak dlamnie to kolega ma wyłączona AF albo ustawione na niski poziom. A tym właśnie zajmuje się af że wyostrza textury w oddali tak że niewidać efektu rozmycia i są ładne i ostre nawet te oddalone od gracza. Trzyliniowe tak daleko nie wyosrza a punktowe to wyostrza za bardzo he he. Albo ma włączone jakieś "optymalizacje filtrowanie textur". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 AF 4x styknie...? A macie tak, ze gdy gracie w CoD'a i biegniecie w strone jakiegos obiektu, to jego kanty tak dziwnie wygladaja, takie poszatkowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) AF 4x styknie...? A macie tak, ze gdy gracie w CoD'a i biegniecie w strone jakiegos obiektu, to jego kanty tak dziwnie wygladaja, takie poszatkowane? Umnie to wygląda tak z af włączonym niewiem jaki poziom i w rivatuner wyłączonymi optymalizacjami dla filtrowania textur. 800x600 AAx4 http://img388.imageshack.us/img388/7796/co...182714891aw.jpg http://img388.imageshack.us/img388/3421/co...182745900gt.jpg http://img388.imageshack.us/img388/6254/co...182915210ph.jpg http://img388.imageshack.us/img388/3558/co...182803684jb.jpg Edytowane 24 Stycznia 2006 przez madster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 AF 4x styknie...?ja osobiscie gram we wszystko z AFx16, bez AA bo w dymie pomimo duzego fps sa dziwne opoznienia spowodowane wlasnie AA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) ja osobiscie gram we wszystko z AFx16, bez AA bo w dymie pomimo duzego fps sa dziwne opoznienia spowodowane wlasnie AA Ja i bez aa mam opuźnienia w dymie. To ma pewnie każdy. :D Dymek raczej liczy procek. Edytowane 24 Stycznia 2006 przez madster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 http://img221.imageshack.us/my.php?image=shot00182zr.jpg zobacz jak wyglada ten budynek przedemna, jaki postrzepiony. Masz tak? ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 o boze, postrzepiony bo aa wylaczone. serio zachowujesz sie jakby to byla pierwsza gra 3d w twoim zyciu :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matma6 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 ja na moim 9600pro @540/720 gram na directx7, da sie grać na directx9 ale podczas zaadymek spadnie poniżej 10 klatek , ale tych zadymek w cod 2 jest pełno i to nieumozliwia granie komfortowo na tej karcie. Natomiast na directx7 w 1024&768 i w miare wysokich ustawieniach gra sie płynnie. (ja gram nawet z AA 2x i pełen looz :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzbin Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 @Pioorek Włącz sobie Anti Alasing chociaż na x2 to nie będzie zadnych strzępów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 @Pioorek Włącz sobie Anti Alasing chociaż na x2 to nie będzie zadnych strzępów. No nie tak odrazu żadny nie oszukujmy się. Ale mniejsze napewno :D Chyba że zarzuci 1280x1024+AAx2 he he. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Wlasnie mnie to dziwi (te strzepy) bo na 9550 ich nie mialem (gralem bez AA) oO W ogole z AA spada mi FPS,a zalezy mi na frame rate a nie na grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 lol to o co walczysz jak nie zależy ci na grafice. może zmień na 9550 :) wgrywał ktoś z was DMW?? bo gdy go odpalam nie dziala mi AA :( dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Wlasnie mnie to dziwi (te strzepy) bo na 9550 ich nie mialem (gralem bez AA) oO W ogole z AA spada mi FPS,a zalezy mi na frame rate a nie na grafie. A jaki masz monitor lcd czy crt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzbin Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Wlasnie mnie to dziwi (te strzepy) bo na 9550 ich nie mialem (gralem bez AA) oO W ogole z AA spada mi FPS,a zalezy mi na frame rate a nie na grafie. No to chłopie w końcu się zdecyduj! Anti Aliasing to wypełnianie pośrednimi pikselami przestrzeni pomiedzy dwoma kontrastującymi liniami. Jeśli karta graficzna nie ma procesora odpowiedzialnego za AA no to wiadomo, że framerate spadnie i to sporo. U siebie mam tylko AAx4 sprzętowe, a w grze mam na 0 i gra prezentuje się wybornie. Chociaż powiem szczerze, jak się gra poto, żeby sobie pograć, to AA anie AF nie pomoże w celnym strzelaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) A kto powiedzial ze AA mi potrzebne jest do celnego strzelania? :lol: Poprostu wkurzaly mnie migajace tekstury, co w tym takiego? ;s OK juz jest git thx wszystkim. Monitor - crt Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 mi jest potrzebne :) nikt nie spotkał się z takim problemem jaki podał wyżej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 A kto powiedzial ze AA mi potrzebne jest do celnego strzelania? :lol: Poprostu wkurzaly mnie migajace tekstury, co w tym takiego? ;s OK juz jest git thx wszystkim. W koncu... Przegladajac ostatnie strony mialem wrazenie, ze niedlugo zaczniesz widziec kosmitow na swoich screen'ach. Cale szczescie, ze juz wszystko ok:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyi Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Zwracam się do Was jako fachowców ponieważ mam następujący problem przy odpalaniu gierki couldn't exec language.cfg ========= autoconfigure configure.csv: using CPU configuration 0 GHz 256 MB execing configure.cfg configure.csv: using GPU configuration "*" Measured CPU speed is 1.60 GHz System memory is 496 MB (capped at 1 GB) Video card is "Intel® 82852/82855 GM/GME Graphics Controller" Streaming SIMD Extensions (SSE) supported ----- Client Initialization ----- ----- Initializing Renderer ---- ------------------------------- ----- Client Initialization Complete ----- ----- R_Init ----- Getting Direct3D 9 interface... Pixel shader version is 0.0 Vertex shader version is 0.0 Video card or driver doesn't support alpha blending. Error during initialization: Video card or driver doesn't support alpha blending. Takie cudo wyskakuje przy starcie a XP wywala mi, że Video card or driver doesn't support alpha blending co z tym fantem zrobić. Mam Acer-a o paramterach 1,6 GHz 512 RAM grafika Intel® 82852/82855 GM/GME Graphics Controller 64 MB Czy to jest wina kiepskiej karty graficznej czy moze czegoś innego (braku jakiś sterownkiów czy kodeków - nie wiem czy to może mieć coś wspólnego). Z góry dzięuję za odpowiedzi. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez yoyi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) "Pixel shader version is 0.0 Vertex shader version is 0.0 Video card or driver doesn't support alpha blending. Error during initialization: Video card or driver doesn't support alpha blending. Mysle ze grafa za slaba, kup radka 9550 to bedzie ci smigac Sprobuj najwnosze stery zainstalowac.(do karty graf.) A dirext nowy zainstalowany... Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...