aqualopetak Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) witam. ostatnio od jakichś trzech dni w najmniej spodziewanych momentach i o różnych porach wyskakuje mi alarm w Asus PC Probe o zbyt wysokich napięciach. czytałem w tym poście że może być to uwarunkowane tym że zasilacz ma mniej niż 300W jednak ja posiadam 350W zasilacz (zakupiony wraz z obudową tracer http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5452...564f535f424c41) co ztym fantem zrobić?? czy od tego napięcia może sie spalić coś w kompie. PLEASE HELP !!!!!!!! napiecia oscylują wokuł: 12V - 13,332V 5V - 4,73V 3.3V - 3,232V Vcore - 1,712V pomózcieszukałem już wszędzie i nie wiem jak sie tego pozbyć Z GÓRY DZIĘKI Edytowane 28 Lutego 2005 przez aqualopetak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 ile to już było razy? 1. zmierz (jeżeli masz taką możliwość) miernikiem 2. zmień zasilacz (raczej musisz:P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqualopetak Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 ile to już było razy? 1. zmierz (jeżeli masz taką możliwość) miernikiem 2. zmień zasilacz (raczej musisz:P) 1302980[/snapback] ok zrobie tak. chociaż te napięcie nie jest cały czas takie tylko skacze. to jest wartośc graniczna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Cześć! Problem nie musi być związany z zasilaczem. Takie zachowanie może powodować uszkodzona plyta główna. Sprawdź lepiej inny zasilacz na tej plycie lub inna (starą) płytę na tym zasilaczu. W ten sposób wyeliminujesz podejrzanego. Dziś na tym forum widziałem bardzo podobny temat. Jeśli się rozejrzysz napewno znajdziesz. W tytule było o starzejącym się procesorze...Zawsze możesz wydać swoje pieniądze, ale lepiej jeśli najpierw sprawdzisz... Życzę powodzenia i pozdrawiam serdecznie... Jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...