Skocz do zawartości
lukas-comp

Msi 865pe Neo2-ls +celeronek D

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko czy ktoś próbował uruchomic Celeronka D na tej płycie?

http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=433

Niby pisze, że Celeronów D nie obsługuje, ale prescottciki tak.

Pytam, ponieważ mam kupca na płytke i posiada Celeronka.

Sam nie mam takiego problemu, ponieważ posiadam P4 ;)

Edytowane przez lukas-comp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli obsluguje Prescotyy i socket 478, magistrale 533 MHz to nie widze zadnych problemow zeby nie obsluzylo takiego elerona....chyab ze pllyta jest jakas dziwna i sie wyjatkowo gryzie z celina:///

poza tym to chipset i865PE...ja mam taki i siedze na celinie :P

pisze tylko zeby nie uzywac pameici DDr400 kiedy masz procesor na magistrali 533...wiecej przeciwskazannie widze

a moze chodzi o napiecie....moze plyta nie ejst w stanie dac napiecia takiego ktore potrzebuje celeron...nop moj ma defaultowo 1.325 co w sumie jest niskim napeiciem

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam . Nie chcialbym zakladac nowego tematu , a mam pytanie co do tej plyty. Czy majac procek 2600 (13x200) moge wyciagnac z niego 13x 245. Nie chodzi mi o to czy procek uciagnie , tylko czy brak blokady agp/pci nie bedzie mial jakiegos zlego wplywu. Czy moze bedzie trzeba zmienic plyte glowna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi