ma3ek Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 cos mi sie wydaje ze przydaloby sie w 1 poscie umiescic linka do wc freddiego zeby ludzie znali moc tej pompeczki...mówisz masz.. ze mną jak z dzieckiem :D Freddi :blink: tak wyglądałem, jak to zobaczyłem ;) moje gratulacje i w imieniu Hydora L20 II dziekuję za zaufanie i wiarę w jego siły :lol: Teraz pozostaje ogłosić konkurs: KTO DA WIĘCEJ :lol: hiehiehie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) hehehe ; ] hydor jest git, tylko zeby jeszcze nie pieeeerrrrddzzzziiiiaaaaalllll ; / dodam jeszcze ze kupa weza o ktorej mowa to gdzies ... hmm... tak troszke ponad 3m + troche miedzianych rurek, no i to znowoz zaden wyczyn ze dwie nagrzewnice, bo one sa rownolegle polaczone, wiec mniejszy opor stawiaja... ale jak juz mowilem gdzies to woda dziarsko zapierdziela kazda rurka ; ] wiec sadze ze pompka ma jeszcze spory zapas mocy... AVE!! Edytowane 16 Czerwca 2005 przez Freddie Chopin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 ja w swojej wymieniłem wirnik, a pompka nadal pierdzi... :/ przez pierwsze 10 minut nowego wirnika była cisza ! taka że musiałem zbliżyć ucho na 5cm żeby sprawdzić czy pracuje :) niestety czar szybko prysł :/ teraz przy idealnej ciszy w domku (jednorodzinnym) słychać pompkę (przy wyłączonym kompie) już z 1m (nie jest zapowietrzona), tak jakby coś jej przeszkadzało (np. jakby była zbyt obciążona - ale nie jest) takie chrobotanie, pierdzenie... zobaczymy w nocy czy usnę przy niej... <pompka jest powieszona na gumowym wężu> jak topiłem dzisiaj Hydora w umywalce stanowczo postanowiłem że na wakacjach zatopię pompkę w pojemniku 1,5l wtedy jej nie słychać już z 1m :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 pompka glosniej pracuje od obciazenia:/ np jak ja utopie w wiadrze z dolaczonym 2m wezem ktory jest zwiniety spiralnie bez zagiec i do tego samego wiadra wraca woda i chociaz nie musi podnosic wody ani o cm to slysze ja z 3m (delikatnie bo delikatnie) a jak waz odlacze i sama pompka w tym wiadrze to jest cichutko. Profesorowo-sesjowym stawiaczom 2 w indexie stanowczo mowie NIE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Tylko ta pompka obciazenie robi sama sobie. Przy wlocie do pompki sa tak male dziurki, ze wlasnie w tym miejscu powstaja najwieksze opory, a nie w zadnym innym miejscu sensownie zaprojektowanego ukladu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 ja mam l25 ona ma dosc spore te otwory, zreszta ma3ek pisal o rozwiercaniu ich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Ktos rozwiercal juz L20? Ja sie do tego przymierzam... Jak ktos to zrobil i jest cos nie halo, to jeszcze ma ze 2 tygodnie na to zeby mnie powstrzymac l ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 zasadniczo to hydor rozwiercil to wieczko tworzac z l20 nowszy model l25, wiec co sie ma dziac. gorzej jezeli nie widziales tego wieczka z l25 moze dzisiaj mi sie ofotkowac ten pierdzielnik to bys wiedizal do jakiego stanu wiercic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) moim zdaniem nie zauważysz różnicy większej edit: > wiem że w porównaniu wyszło ~70l :) ale ja dla 70l nie naruszałbym gwary... < POzdr. Edytowane 25 Czerwca 2005 przez djtomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 ale jak to odczuć? spadnie temp. CPU? ja wolę nie tracić gwary pierwszą stronę czytałem... POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 jak sie ma wiecej bloczków to sie przydaje wieksza wydajność ;) POZDR ide spać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Witam, Chłopaki pomocy,poszukuje pompki musi byc cicha <w miare> i uciagnąć 3 bloki i opla rekorda <jakis rezerwuar...> teraz mam ATMANA-306 <2000l/h> i wytwarza tyle dB co startujący Boeing 747... Co proponujecie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 KLIK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 czy ktoś już kupował wirnik do L30 ?? Jakie są koszty zakupu takiego wirnika i gdzie go szukać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) Zapraszam na aukcję! http://allegro.pl/show_item.php?item=58766744 wirnik pasuje do L20 i L25, co do L30 nie wiem POzdr. Edytowane 25 Lipca 2005 przez djtomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 naczytałem sie tematu o cichych pompkach i z tego mi wyszło że tylko C.o. są ciche i tylko one są polecane a ja bym chiał jakas niedroga w miare cichą na 1 ( ew. za jakiśczas 2) bloczek + kadett aqua szut ? aqua el? te dwie sobie upatrzyłem bo są tanie ale nie znaczy ze nie kupie drozszej jak bedą naprawde ochydne w zwiazku z tym pytam czy hydorek bedzie głośniejszy od chieftec'a ? :D i czy są one aż tak drogie ( ok 100zł? ) L 25/20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildthink Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Znalazłem hydor seltz II w dosyć niskiej cenie. Adres TU. Czy ktoś u nich kupował. Jaką inną CICHĄ pompę polecacie, wydajność 600-1000 l/h na 2 bloki. Tylko nie pompy CO, nie może być za duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) ja wolę nie tracić gwary 1515186[/snapback] tak z ciekawosci odwal ktos ta pompka na gware ? i czy sie myle czy ona nie obejmuje wirnika jesli tak to co maze sie tam złurzyc .. ? co najwyzej uzwojenia w jakis magiczny sposob przepalic ... Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 tak z ciekawosci odwal ktos ta pompka na gware ? i czy sie myle czy ona nie obejmuje wirnika jesli tak to co maze sie tam złurzyc .. ? co najwyzej uzwojenia w jakis magiczny sposob przepalic ...Oddawałem Hydzia L30 II, niemiłosiernie wibrował i buczał. Serwisantem jest firma Ziarko, o ile dobrze pamiętam, i gdyby nie totalna olewka ze strony 4max'u (tam była zakupiona pompa i przez sklep musiała przejść) to mógłbym powiedzieć, że naprawa gwarancyjna była przeprowadzona w sposób wzorowy. Jak tylko pompa trafiła do Ziarko (4max przed wysłaniem trzymał ją u siebie prawie 3 tygodnie!) to zadzwoniłem do serwisanta, który do mnie oddzwonił i powiedział, że pompę oglądał, łożyska ślizgowe w wirniku są wyślizgane (???) a naprawa będzie polegała na wymianie całego wirnika. Serwisant zwrócił mi też uwagę na fakt, iż uszkodzenie prawdopodobnie powstało podczas pracy pompki bez wody. Dlatego nie odpalajcie swoich Hydorków na sucho!!! Ja na szczęście dostałem pompkę z nowym wirnikiem i od razu kultura pracy pompki się podniosła :) Tak więc jeśli tylko możecie sobie pozwolić na kilka, kilkanaście bądź (jak w moim przypadku dzięki 4max'owi) kilkadziesiąt (71) dni bez pompki to śmiało możecie wysyłać. Pozdrowionka dla wszystkich przebuwających na urlopie :D niekoniecznie dziekańskim :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Dlatego nie odpalajcie swoich Hydorków na sucho!!! Ym... No to w takim razie jaką pompke mam kupić nie zatapialną? :| Polecali mi tą :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Chodzi o to, że uruchamiał ją bez wody w środku, hydorek dobry jest jako niezatapialna. Często sprzedawcy sami uruchamiają pompki bez wody, żeby tylko sprawdzić, czy działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Witam mam pytanko czy wasze hydory l30 tez sie tak niemilosiernie grzeja bo moj po godzinie doslownie parzy w porownaniu z atmanem305 zatapianym podnios mi temp o jakies 5-7 stopni czy to normalne bo moze hydory maja to do siebie ze jak pracuja jako niezatapialne to sie tak grzeja ????????????? zastanawia mnie czy moze pompka nie jest uszkodzona ????? pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Witam mam pytanko czy wasze hydory l30 tez sie tak niemilosiernie grzeja bo moj po godzinie doslownie parzy w porownaniu z atmanem305 zatapianym podnios mi temp o jakies 5-7 stopni czy to normalne bo moze hydory maja to do siebie ze jak pracuja jako niezatapialne to sie tak grzeja ????????????? zastanawia mnie czy moze pompka nie jest uszkodzona ????? pozdr :) 1604939[/snapback] masz niezatopioną pompkę? i po zmianie z atmana na hydora wzrosła ci temp. wody? - dobrze rozumiem? może wzrosła ci temp. do teraz są upały na dworze ;) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 masz niezatopioną pompkę? i po zmianie z atmana na hydora wzrosła ci temp. wody? - dobrze rozumiem? może wzrosła ci temp. do teraz są upały na dworze ;) POzdr. 1606372[/snapback] dobrze rozumiesz a pompke zmienilem wczoaj tak wiec temp od kilku dni taka sama wiec na 100% to nie przez upaly pompka poprostu parzy a moj komp praktycznie chodzi 24h :P pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Oj, to chyba hydzia dopadła jakaś "niestrawność" :unsure: Miałem L30, macałem :oops: po 2 dniach ciągłej pracy inline, była ciepła ale bez przesady. Obawiam się, że coś z Twoją pompeczka nie tak. Proponuję odwiedziny u sprzedawcy, może wymieni Ci od ręki.. a jak nie to pozstanie serwisowanie :-| powodzenia p.s. a może coś nie tak poskładałeś podczas zmiany pompki? może wąż gdzieś się zagiął? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 jako ze nie znalazlem potrzebnych mi informacji wiec zapytam czy hydor L20 uciagnie 2 bloczki i 2 nagrzewnice ? ( 1x star i 1x zuk ) i ewentualnie w jakiejs dalekiej przyszlosci 3 bloczek na gpu i pytanie numer 2 czy jesli powieksze otwory wlotowe w w/w pompce na maxa nic sie nei stanie ? ( mowie o powiekszeniu otworow wlotowych w tym czarnym plastiku pompka jest zrobiona na niezatapialna ) pozdrawiam i czekam na reply Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 jako ze nie znalazlem potrzebnych mi informacji wiec zapytam czy hydor L20 uciagnie 2 bloczki i 2 nagrzewnice ? ( 1x star i 1x zuk ) i ewentualnie w jakiejs dalekiej przyszlosci 3 bloczek na gpu i pytanie numer 2 czy jesli powieksze otwory wlotowe w w/w pompce na maxa nic sie nei stanie ? ( mowie o powiekszeniu otworow wlotowych w tym czarnym plastiku pompka jest zrobiona na niezatapialna ) pozdrawiam i czekam na reply 1633927[/snapback] Hydor L20 spokojnie ciągnie 3 bloki i nagrzewnicę więc z drugą nagrzewnica nie powinien mieć problemów, dużo oporów to nie stawia, chyba że będzie bardzo wysoko umiejscowiona nad pompka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mckolt Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 A ja z innej beczki bo niewiem gdzie o to spytać. <_< Gdzie można tanio kupić króćce???? oprócz allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo1105 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 A ja z innej beczki bo niewiem gdzie o to spytać. <_< Gdzie można tanio kupić króćce???? oprócz allegro 1637404[/snapback] Ja kupowalem tutaj http://www.pamula.pl/pokaz_produkty.php?id...der=nazwa&str=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 @mkowalm no wlasnie chodzi o to ze bedzie to umieszczone w big towerze i pompka bedzie na dole a 2 nagrzewnice na samej gorze big towera i wlasnie sei zastanawiam czy jakos tego nie zmienic ale narazie wszystko planuje a do montarzu jeszcze troche czasu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...