Milo Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Mam taki mały problemik posiadam Płyte Główna Asus A7V133 chcem uaktualnić Bios poniewaz mam nadzieje ze to da mi obsługe procesorów AMD XP do 2000+ i teraz tak jak zaktualizowac bios i 2 czy to mi pomoze w obsłudze procesora a jezeli tak to do jakiego modelu(częstotliwośći)!!?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Wszystkiego się dowiesz na www.asus.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Ale na Asusie za duzo nie pisze!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Co do flash'owania to na FAQ się wszystkiego dowiesz. A to czy będze obsługa nowszych procków musi być napisane na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Mam taki mały problemik posiadam Płyte Główna Asus A7V133 chcem uaktualnić Bios poniewaz mam nadzieje ze to da mi obsługe procesorów AMD XP do 2000+ i teraz tak jak zaktualizowac bios i 2 czy to mi pomoze w obsłudze procesora a jezeli tak to do jakiego modelu(częstotliwośći)!!?? tak zaktualizuj przynajmniej na 1007 wtedy bedziesz miec obsluge athlonow xp a przy biosie 1009 mozesz wrzucac proc 2000xp max!!! pozdrav LAgier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 A jaki zaszilacz trzeba mieć zeby dobrze działał 2000+XP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 A jaki zaszilacz trzeba mieć zeby dobrze działał 2000+XP?? 300W i bedzie ok. No chyba ze masz pradozerne stworki w swoim sprzecie ale z tego co widze to raczej nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulaz Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 zasilacz min. 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Dobra Więc tak zasliacz mam 300Wat :D więc nie musze zmieniać obudowy teraz sciagnołem najnowszy programik do aktualizacji biosa ze strony asusa pisze ze mozna zaktualizowac bios z tego programiku z windowsa wiecie cos o tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Dobra kij wbary poszedłem na ryzyk i sie chyba udało to znaczy zaktualizowałem tylko po restarcie wyszkoczył mi jakis bład CMMSO czy jakos tak ale weszedł do widnowsa puzniej weszedłem w bisoa dałem na Bios Device czy cos tkaiego na AGP było na Pci i nie wszykoczył juz bład ok to mówicie ze na 100% podejdzie AMD 2000+Xp?? bo jak nie to bedom <span style="color:red;">[ciach!]</span>... jaja!! PS.Zaktualizowałem z serwera asus.de i wyszukał mi bios o oznaczeniu 1009Final (30.04.2002) i na taki zaktualizowałem a jak daje sprawdz bios to mi pisze tak Versja Asus A7V133 ACPI Revesion 1009 Date 04/23/2002 dlaczego jest inna data?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Jedna z tych dat dotyczy umieszczenia pliku na serwerze (późniejsza), a inna to data ukończenia pracy nad biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Dobra kij wbary poszedłem na ryzyk i sie chyba udało to znaczy zaktualizowałem tylko po restarcie wyszkoczył mi jakis bład CMMSO czy jakos tak ale weszedł do widnowsa puzniej weszedłem w bisoa dałem na Bios Device czy cos tkaiego na AGP było na Pci i nie wszykoczył juz bład ok to mówicie ze na 100% podejdzie AMD 2000+Xp?? bo jak nie to bedom <span style="color:red;">[ciach!]</span>... jaja!! PS.Zaktualizowałem z serwera asus.de i wyszukał mi bios o oznaczeniu 1009Final (30.04.2002) i na taki zaktualizowałem a jak daje sprawdz bios to mi pisze tak Versja Asus A7V133 ACPI Revesion 1009 Date 04/23/2002 dlaczego jest inna data?? 2000+ XP pojdzie takie sa informacje na stronie producenta to po pierwsze a po drugie to prostu rachunek 12.5x133 :lol: jest tylkojeden mankament nie pokrecisz se :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Policzyłem zeczywiscie wychodzi ze AMD 2000+XP Podejdzie mam nadzieje a z podkrecaniem to trudno coś za coś ale kurde martwie sie bo to juz granica płyty głównej jest zeby sie nie wieszała albo cosik kurde mac a po 2 nie wiesz czy dobrze zainstalował sie ten bios pisałem tam w poscie wyrzej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Policzyłem zeczywiscie wychodzi ze AMD 2000+XP Podejdzie mam nadzieje a z podkrecaniem to trudno coś za coś ale kurde martwie sie bo to juz granica płyty głównej jest zeby sie nie wieszała albo cosik kurde mac a po 2 nie wiesz czy dobrze zainstalował sie ten bios pisałem tam w poscie wyrzej! jesli wszystko chodzi ci dobrze to pewnie tak. Jednak osobiscie nie polecam aktualizowania z poziomu windy. Sam aktualizowalem Award Flasherem. Co do procka to sie nie martw powinno wszystko chodzic ok a na wszelki wypadek jak bedziesz go kupowal to umow sie ze sprzedajacym tak by w razie czego wymienil ci na np.: 1800+XP pozdrav LAgier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 a tak na marginesie to na twoim miejscu nie ladowalbym kasy w procka bo i tak masz plyte na KT133a a na tym chipsecie XPeki nie dzialaja przy pelnej wydajnosci tylko odblokowalbym twojego athlona i go podkrecil jak ja to zrobilem. Moze uda ci sie wykrecic go na jakies 1.33 mnie sie nie udalo bo mnoznik dziala mi tylko do 9.5 :( bedziesz mial sporo kaski w kieszeni i komp wystarczy ci poki co do wszystkiego jedyny wydatek jaki bedziesz miec to kup dobry cooler pozdrav Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 300Mhz to dla mnie za mało a jezeli wymienie na Xp to i tak chyba bede miał wieksza wydajnosc od 1300 Athlona a po 2 jak to nie wykorzystuje wpełni AMD Xp ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 300Mhz to dla mnie za mało a jezeli wymienie na Xp to i tak chyba bede miał wieksza wydajnosc od 1300 Athlona a po 2 jak to nie wykorzystuje wpełni AMD Xp ?? no bo jak wiadomo chipset kt133a nie obsługuje pamieci DDR a tylko z takimi Athlony XP wykorzystywane są w 100%. Co do wydajnosci to pytanie pewnie ze 2000XP bedzie mial wieksza wydajnosc tylko ze bedziesz musial za nia zaplacic okolo 500 zl a tak bedziesz mial 300mhz za frajer. Jesli masz kase na zbyciu to nie bylo sprawy kupuj 2000XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 A to tobie o DDR chodzi to wiadome kazdy procek szybciej będzie działa z DDR ale jezeli np maiłbym nowa płyte główna i miałbym do niej wszadzone SDR tak jak teraz to wydajnosc by była prawie taka sama jak na mojim starym dobry KT133a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 A to tobie o DDR chodzi to wiadome kazdy procek szybciej będzie działa z DDR ale jezeli np maiłbym nowa płyte główna i miałbym do niej wszadzone SDR tak jak teraz to wydajnosc by była prawie taka sama jak na mojim starym dobry KT133a.nie bo np.: athlon TB (266) bedzie dzialal tak samo na SDR i DDR. Jesli wymienisz plytke obslugujaca DDRy to system przyspieszy ci wlasnie pamiec a nie procesor jeszcze raz powtarzam TB na SDRamie i DDRamie dziala tak samo. Na XPeku natomiast przy SDRamie nie wyciagniesz max jego mozliwosci a zreszta wystarczy uzyc opcji szukaj bylo to juz na forum milion razy masz tu linka poczytaj sobie a uwierzysz w moje slowa: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=674...ighlight=kt133a pozdrav Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Z tego co wyczytałem to nie jest to az taka duza ruznica wydajnosci więc hm a po 2 to chyba jezeli wymienie na AMD 2000+Xp to bede miał duzo wieksza wyadjnosc niz teraz mam nie gadaj gry mi będom smigac jak cza a i DOOM3 dobrze mi będzie chodził :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...