mALy_rst Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Od jakiegos czasu mam mały problem z explorerem, a własciwie z jego jedną, mało istota częścią. Aby nie rozpisywac sie na pół strony i tłumaczyc co jest nie tak... ...dam screena: . Takie okienko wyskakuje gdy na pulpicie nacisniecie prawy klawisz mychy. Wszstko jest fajnie ale od jakiegos czasu brakuje mi w tym okienku zakładki "utwórz nowy"... albo jakos tak (juz nie pamietam) gdzie mozna stworzyc nowy folder czy plik txt czy aktówke czy inne tego typu rzeczy. Orientuje sie ktos gdzie mozna ustawic zawartosc tego okienka albo odrazu czy wie ktos co zrobic aby w tym okienku pojawiła sie zakładka "utwórz nowy"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mALy_rst Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Powie mi ktos czy w rejestrze pod tym adresem: HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemEditObjects\shellex\ContextMenuHandlers jest jeszcze cos po za "copy to" i "move to"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (edytowane) Utworz sobie plik nowy.reg i wklej do niego to: REGEDIT4 [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers\New] @="{D969A300-E7FF-11d0-A93B-00A0C90F2719}" Zapisz, kliknij na niego dwa razy, i wszystko bedzie jak dawniej ;-) Edytowane 2 Marca 2005 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...