mezi Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) Witam. Wymienilem plyta na abita nf7. Przy pierwszym uruchomieniu wszytko dzialalo. Weszedlem do biosa i ustawilem napicecie na 1.65 i magistrale na 150mhz Wszyto odpalilo. Nastepnie ustawilem napciecie na 1.75 i magistrale na 180mhz. I od tego momentu komp nie odpala. Procek to athlon 2000xp (013). Jakas dobra seria. Dokladnie to wszystko sie wlacza tyle ze na ekranie nic sie nie pojawia. Probowalem zresetowac biosa ale cos nie dziala. Nie wiem czy dobrze to robie? Moze mi ktos wyjasnic jak przywrocic orginalne ustawienia biosa?? Czy jest mozliwe ze cos sie upalilo, a jesli tak to co to moze byc?? Juz probowalem chyba wszytko i nic nie pomaga. Edytowane 28 Lutego 2005 przez mezi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h4ndstyl3 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Clean CMOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 No zworeczkę zamknąć na kilka sekund i wrocić ją na pierwotną pozycję. Finito. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezi Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Probowalem tak zrobic i nic nie pomoglo. Wylaczylem komputer zmienielm zworke na clear cmos wlaczylem go. I nadal nic. Nic sie na ekranie nie pokazuje. Co jeszcze moge zrobic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Wyłączyć => przestawić zworkę => 1, 2, 3, 4 ,5 => przestawić zworkę => włączyć komputer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 "Weszedlem do biosa"--Nauczyć się pissć,i czytać (konkretnie instukcje od mobo)zanim zaczniesz głupio pytać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 jak clearcmos nie pomaga to na gwarke bo pewnie bios padl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 wcisnij INSERT jak ci komp bootuje , powinno wrocic do standardowych ustawien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) @ HeatFighter Jaki Insert skoro w ogóle mu nic nie bootuje... Edytowane 28 Lutego 2005 przez Hirotaro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baku001 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Miałem coś podobnego jak tylko kupiłem kompa z ABIT NF7-Sv.2.0. Raz uruchomiłem, ale rugi raz jusz nie poszło. Płyta sygnalizowała, że ma zasilanie, Wiatraki startowały, ale wszędzie ciemność. Pomogła wymiana płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 samo mobo odpal jak wstanie to ok jak nie to gwara (samo wyjmij proca itd ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezi Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Sprawdzilem wszystko na idnej plycie i z tego co widze to jednak plyta padla. Nie wiem tylko dlaczego tak sie stalo. Plyta byla nowa i dzialala okolo 2min po czym juz nie wystartowala :(. hmmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 moze padla moze nie... mialem podobna sytucje przed laty z msi 6330 i rozwiazanie polegalo, na wyciagnieciu wszytkiego z kompa czyli procek, ram, wszytskie karty (nie pamietam czy takze baterie i wtyczke od zasilki) ...pozniej procek + ram i grafa i bez napedow i test ...poszlo ps w zasilaczach stosuje sie zabezpieczenie przeciwprzepieciowe, wiec moze byc tak, ze jak wylaczysz all z pradu , to po prostu naciskaj kilkakrotnie reset i power ...to tez moze pomoc.... probuj powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...