Obidion Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Wszyscy się chwalą ile podkręcają swoje maszynki... a to 9X300 w taktowaniu i 230 na pamięciach, asynchronicznie, ileś tam synchronicznie, ale jak to ma się do wydajności - tego nigdzie nie można znaleźć. Czy może ktoś napisać takie porównanie? Testy podkręconego Athlonka w porównaniu z niepodkręconym... potem z podkręconą pamięćią (synchronicznie/asynch)... Żeby można było zobaczyć czarne na białym, czy podkręcanie athlona ma sens, że nie są to tylko wyższe cyferki w MHz. Jeśli idzie o testy to w czymkolwiek... Sandra, 3DMark, Aquamark... itd itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Sisoft sandra i juz wiesz czy warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyczak Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 :? czy ty wątpisz w to że podkręcanie proca daje większą wydajność? u mnie było tak że przed podkręcaniem (11.5x166) w 3dmarku 2001 było ok 14k punktów a po (11.5x200) 18k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) a po co by były lepsze procki ? pomyśl sobie - masz athlona 2000+, marzy Ci się taki 3200+ bo widzisz że jest droższy i szybszy.. po kręceniu np. bartków 2500+ zazwyczaj uzyskasz pełnowartościowego bartka 3200+ niczym nie ustępującego temu drogiemu z półki sklepowej.. A myślisz że jak są procki tworzone? jakieś super implementacje sprawiają że są one szybsze? nie - podwyższone jest FSB lub mnoznik i tyle.. Edytowane 28 Lutego 2005 przez aRczii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obidion Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) Nie mam wątpliwości co do tego że podkręcony=lepszy, chodzi o to o ile lepszy:) i czy warto dokładać kaski do łatwo OCujących się podzespołów... firmowe Ramki do OC... Winchester... no i także chodzi o to czy bardziej opłaca się na synch czy a synch. Całe zamieszanie z powodu braku jakichkolwiek tabel i wykresów... PS. Jestem jeszcze ciekaw efektów obniżenia mnożnika - np. 8X250 a nie 10X200. Edytowane 28 Lutego 2005 przez Obidion Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Nie mam wątpliwości co do tego że podkręcony=lepszy, chodzi o to o ile lepszy:) i czy warto dokładać kaski do łatwo OCujących się podzespołów... firmowe Ramki do OC... Winchester... no i także chodzi o to czy bardziej opłaca się na synch czy a synch. Całe zamieszanie z powodu braku jakichkolwiek tabel i wykresów... PS. Jestem jeszcze ciekaw efektów obniżenia mnożnika - np. 8X250 a nie 10X200. 1303665[/snapback] jakich efektów obnizenbia mnoznika?? przeciez i tu i tu masz ta sama szybkosc procka, wiec mnoznik ci nic nie daje. Albo ustawiasz 8x250 i masz wydajnosc 2ghz cpu albo ustawiasz 2x200 i masz wydajnosc 2ghz cpu :wink: <--- jezeli chodzi o sam pu, a nie o calego kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 dziwny ten topic wiadomo chyba ze im wiecej fsb and mgh to jest szybciej ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...