Skocz do zawartości
Portal

Pamieci firmy Kingston

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym sie dowiedziec od was co sadzicie o pamieciach firmy Kingston a szcegolnie jak one sie kreca , itp ? - zamierzam kupic moduly Pc 2100 (PC 266) i podkrecici je ( poprzez podkrecenie procka ) do czestotliwosci okolo 160MHz - czy te pamiatki wyrobia ? do ilu zazwzyczaj wytrzymuja ?

Slyszalem takze ze trzeba patrzec na jakies oznaczenia kupujac owe pamieci - tylko na jakie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingstone od no-name`ów różnią się tylko tym, że chodzą na niższym CAS, a do podkręcania to są OCZ i Corsair. Te PC2100 za nic ci nie pójdą na 160. U mnie kostka 128MB navet na 133 nie chciała wstać.

Lepiej kup PC2700 Samsunga, Nanya lub Kingstone`a potrafią wyciągnąć 400 (2*200). :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingstone od no-name`ów różnią się tylko tym, że chodzą na niższym CAS, a do podkręcania to są OCZ i Corsair. Te PC2100 za nic ci nie pójdą na 160. U mnie kostka 128MB navet na 133 nie chciała wstać.

Lepiej kup PC2700 Samsunga, Nanya lub Kingstone`a potrafią wyciągnąć 400 (2*200). :D

POPIERAM :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja zapraszam do mnie na prezentacje Kingston 2100 na kosciach Nanya ktore chodza na 160(320) na maksymalnych ustawieniach mojej plyty(ostrych).Zastanow sie zanim cos napiszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingstony sa zdecydowanie lepshe od nonamow USREDNIAJAC ,aczkolwiek zdarzaja sie b dobre noname.Z moich osobistych obserwacji ,128mb Cas2.5 2100 Samsung@Cas 2 2-2-2 151Mhz +0.1v ,128mb Cas 2.5 2100 Nanya@Cas 2 2-2-2 145Mhz +0.1V

wiec mysle ze na 160pojda po podniesieniu jeshcze troszke napiecia i spusczeniu na 2.5 CAS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Kingstony sa zdecydowanie lepshe od nonamow USREDNIAJAC ,aczkolwiek zdarzaja sie b dobre noname.Z moich osobistych obserwacji ,128mb Cas2.5 2100 Samsung@Cas 2 2-2-2 151Mhz +0.1v ,128mb Cas 2.5 2100 Nanya@Cas 2 2-2-2 145Mhz +0.1V

wiec mysle ze na 160pojda po podniesieniu jeshcze troszke napiecia i spusczeniu na 2.5 CAS

To słabe te samsungi. Moje Elixiry wyciągają150 na 2 2-2-2 ez zwiększania napięcia i bez dodatkowego chłodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Kingstony sa zdecydowanie lepshe od nonamow USREDNIAJAC ,aczkolwiek zdarzaja sie b dobre noname.Z moich osobistych obserwacji ,128mb Cas2.5 2100 Samsung@Cas 2 2-2-2 151Mhz +0.1v ,128mb Cas 2.5 2100 Nanya@Cas 2 2-2-2 145Mhz +0.1V

To słabe te samsungi. Moje Elixiry wyciągają150 na 2 2-2-2 ez zwiększania napięcia i bez dodatkowego chłodzenia.
JA mam (a raczej miałem) takowe nanye tyle że cl2 i na max timingach doszedłem do 166 (bo więcej już dać nie mogłem). Od 160 napięcie zwiększyłem do 2,7 i wszystko szło git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest w Opcji szukaj . 

A Kingstony trafiaja sie niezle do podkrecania , ale ja poszukalbym  pamieci Samsunga ( tylko cholera nie ma nigdzie ) .

Przecież Samsung robi dla Kingstona !! Tak mnie sie wydaje :)

Tylko między innymi i to w raczej nei dużych ilościach. Większość Kingstonów jest na winbondach i nanyach, czasem są na samsungach i chyba jeszcze jakiś innych, których nie pamiętam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POPIERAM :!:

CO wy ludzie ja swoje mam na 140 i no problem a gdyby nie ta płytka to wycisnął bym lekko więcej jestem za kingstonem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...