Skocz do zawartości
Kuniarz

Ciekawy Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Hello, nie byłem pewny czy może na ogłoszenia z tym, no ale w zasadzie to czysty hardware.

Chciałem pochwalić się kompem szykowanym dla dobrego kolegi - rzućcie okiem prosze, komentarze mile widziane.

http://www.astec-online.pl/modules.php?nam...order=0&thold=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No offence kuniarz, ale mam pomysl jak to zmodowac.

Przod dziwnie mi przypomina jakas kolumne technicsa. wystarczy wstawic w miejsce wiatraka glosnik i podlaczyc do pc speaker ;) .

Ale poza tym- nietuzinkowo to wyglada ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęcior nie jest hałaśliwy - Pentagrama praktycznie nie słychać, turbina to duży wolnoobrotowy wiatrak wiec też bardzo cichutki.

Kolega nie jest najbliższym przyjacielem więc zapłacił za kompa ;-) Zwrócił się do nas o poradę i stworzenie konfiguracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sLiM JiM

Niechce wywoływac wojny ale troche jako przyszlosciowe rozwiazanie niepasuje mi tam Radeon 9800 wsadziłbym tam 6600GT :) ale cóż jak tak chciał niech ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Turboodrzutowy komputer"- nie wiem czym sie wszyscy tak zachwycaja??dla mnie nic zachwycajacego, a ta obudowa to totalna lipa!!Blacha jest cienka jak papier, marny plastik na ktorym po kazdym dotknieciu widac slady palcow. Turbina tez sie wszyscy zachwycaja, ale nikt nie wie ze za ta "turbina" kryje sie zwykly wentylator 80x80!!!Nastepna sprawa to sprzet, wedlug was to jest sprzet ktory jest super wydajny i wogole superszybki??Po pierwsze ten zasilacz:COLORSIT 330W to nic specjalnego, jego moc tez nie powala na kolana, duzo ludzi krytykowalo na forum ta firme(colorsit), nastepnie karta:RADEON 9800 PRO ktora tez nie zachwyca wydajnoscia. Wystarczy spojrzec na te pare kabelkow ktore wychodza z zasilacza, szkoda ze nie mam jak wyslac zdjecia mojego kompa, a pozatym spojrzcie na moj podpis, to zobaczycie jaki jest wedlug mnie porzadny zasilacz i grafa!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ty Patryk555 co ta krytykujesz wszystko??

To ze masz super sprzet to nie znaczy że inni co mają słabszy to nie moga sie pochwalic. Na pewno zazdrościsz mu obudowy.......

BTW: na pewno nie masz takiej fajnej obudowy.... jak Kuniarz.

Edytowane przez przemek_18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Turboodrzutowy komputer"- nie wiem czym sie wszyscy tak zachwycaja??dla mnie nic zachwycajacego, a ta obudowa to totalna lipa!!Blacha jest cienka jak papier, marny plastik na ktorym po kazdym dotknieciu widac slady palcow. Turbina tez sie wszyscy zachwycaja, ale nikt nie wie ze za ta "turbina" kryje sie zwykly wentylator 80x80!!!Nastepna sprawa to sprzet, wedlug was to jest sprzet ktory jest super wydajny i wogole superszybki??Po pierwsze ten zasilacz:COLORSIT 330W to nic specjalnego, jego moc tez nie powala na kolana, duzo ludzi krytykowalo na forum ta firme(colorsit), nastepnie karta:RADEON 9800 PRO ktora tez nie zachwyca wydajnoscia. Wystarczy spojrzec na te pare kabelkow ktore wychodza z zasilacza, szkoda ze nie mam jak wyslac zdjecia mojego kompa, a pozatym spojrzcie na moj podpis, to zobaczycie jaki jest wedlug mnie porzadny zasilacz i grafa!!!

1311240[/snapback]

oo ale ty skromny jesteś. masz jakieś kompleksy zeby sie przechwalać????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pozatym spojrzcie na moj podpis, to zobaczycie jaki jest wedlug mnie porzadny zasilacz i grafa!!!

a według mnie nie tylko wyrażasz zdanie ale także kozaczysz :P

a np. chieftec 360 i gf 4 ti lub abit 9550 guru to nie porządna zasiłka i grafa ? :P

są bardziej niz porządne ;)

''porzadnosc'' to nie tylko wydajnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja też wyraże swoje zdanie :D

pozatym spojrzcie na moj podpis, to zobaczycie jaki jest wedlug mnie porzadny zasilacz i grafa!!!

1311240[/snapback]

O jej, ale fajny 6800, nie ma to jak gainward który robi d.....e karty i w dodatku znacznie drozsze od lepszych kart konkurencji :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1311159[/snapback]

Ten twoj konfig jest biedny :)

1.Porządna płyta to płyta DFI ! nF4 z SLI to jest super płyta

2.pamieci tez masz nędzne, polecam OCZ PC-4800

3.z gef6 to tez dales czadu, wybrales najgorsza z mozliwych firm

4. co ty dysk masz 80GB tylko? juz ja mam wiekszy, lepszy, cichszy, wydajniejszy, bezawaryjny ! rotfl? ze 3-4 twardziele min po 160GB w macierzy to jest wydajnosc

5. Nagrywarka ? no comment.

P.S ja tylko wyrazilem swoje zdanie ;)

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki sprzęt na takiej zasiłce?

gratuluje pomyslu bo jak [ciach!]lnie to będzie huk jak przy przekraczaniu prędkosci dźwięku;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukasrz- nic nie mowilem ze moj komputer jest niewiadomo jaki, wiem ze sa lepsze karty i plyty, ale za jaka cene, a po za tym nie czepiaj sie mojej karty bo widze ze sam nie masz lepszej i wogole, ten twoj konfig jest biedny :wink: (do twojej wiadomosci: dysk wiem ze jest slaby, dlatego kupilem samsunga 160GB i WD 120GB obydwa na sata, ale jeszcze ich nie podlaczylem). Jeszcze raz powtorze, nie krytykowalem konfigu Kuniarza tylko wedlug mnie bardziej przyszlosciowy bylby Athon 64 i inna grafa, to wszystko :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukasrz- nic nie mowilem ze moj komputer jest niewiadomo jaki, wiem ze sa lepsze karty i plyty, ale za jaka cene, a po za tym nie czepiaj sie mojej karty bo widze ze sam nie masz lepszej i wogole, ten twoj konfig jest biedny :wink: (do twojej wiadomosci: dysk wiem ze jest slaby, dlatego kupilem samsunga 160GB i WD 120GB obydwa na sata, ale jeszcze ich nie podlaczylem). Jeszcze raz powtorze, nie krytykowalem konfigu Kuniarza tylko wedlug mnie bardziej przyszlosciowy bylby Athon 64 i inna grafa, to wszystko :wink:

1313236[/snapback]

ja tez mam gef 7 ale jeszce nie podlaczylem ;] i abita nfroce 6 ;]

ja nie pisalem ze moj kofig jest cudny :D co do grafy to mi styka :) nigdy nie kupuje sprzetu za taka cene jak ty ;) za pol roku kupie gef 6800 jakiegos za 700zl :D

krytykowales tamten komputer jakby byl totalnym zlomem :) bez przesady komputer jest spox ;]

twoj tez jest luzik :) grafa wymiata:) ale gainwarda to bym nei kupil :P

a moj ujdzie ;) wsadze moze w najblizszym czasie gef 6600GT i bede happy :)

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, sprzet miał być w miare wydajny i do tego za rozsądne pieniądze. Oczywiście że konfig Patryka jest lepszy, ale też o jakies 30-40 % droższy. Ciekawe czy też o 30 % wydajniejszy ? ;-)

Co do dysków w macierzy to faktycznie zamiatają, postaram się jutro wrzucić na stronę małe porównanie jednej 80-tki z dwoma w RAID 0, podpowiem że nie ma porównania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi