x3n Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 a nie bedzie to przypadlosc spowodowana 2mb cachem dysku?? moze win buforuje wtedy na maxa do ramu i to tak zamula... tylko to mi przyszlo do glowy bo skoro system swiezy i konfig w porzadku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesD Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 A może tak być? Bo jeśli już wszystko sprawdziłem i nadal takie coś występuje, to być może, że to to :-( Chyba trzeba będzie dysk wymienić :-( Nero 5.5.9.x nagra DVD? Bo z CD nie ma problemu - można robić wszystko jak się nagrywają... dopiero przy nagrywaniu DVD takie coś występuje :-l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 nie chodzi o bufir dysku! Dysk ma wydajność wielokrotnie wyzszą niz 1350 x moje nagrywanie powiedzmy 4.Dysk czyta spokojnie ok 55 MB a tu wychodzi pi razy drzwi 6 - czyli ma zapas ogromny.Mam dysk 8Mb cache - i jak nero pali DVD x4 i załączy np: winampa lub przegladarke - bufor spada prawie do zera - ale moge odpalic z 6 filmów mpg/divx - słuchać myzy - odpalić przegladarke i odpalam worda/inne aplikacje i sie nawet nie jąknie.Nagrywarka pokazuje UDMA4 - pali dobrze - podejrzewam Nero jednak - moja wer. 6 6 0 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djswistak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 witam. a sterowniki ASPI masz zaistalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesD Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Mam takie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Niech mi ktos powie czy instalowac ASPI do systemu ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 podejrzewam Nero jednak - moja wer. 6 6 0 3. 1307661[/snapback] I masz racje!!!! Ja mam ta sama wersje Nero i jest tak samo jak u Ciebie totalny kibel w systemie!!!!!!! Wypalalem Alkoholem 120% i clone dvd2 i nie bylo zadnych problemow!!!! Dalo sie spoko w windzie pracowac system nie mulil!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesD Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 No tak... tylko, że Alcohol też przymula... :-( Poza tym Alcoholem tylko obrazy pociągnę... a jak dane bym chciał wrzucać bezpośrednio do kompilacji, to się też przecież nie da... :-l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 to robisz ISO prog Ultra iso i potem Alcoholem :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesD Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Ale podkreślam, że Alcohol też zmula :-( Poza tym nawet Nerem można nagrać do ImageDrive i potem Alcoholem... ale to nie ma sensu, bo wyjdzie 2 razy dłużej zmulenia kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 wgrajcie najnowszy firmware do nagrywarek, jak kiedys miaelm problem z CDRW-lg, za cholre nie chcial chodzic w dma , tylko pio pio pio, obojętnie co bym nie robil zawsze pio. Wgrałem najnowszy firmware i odrazu DMA :-P . Naped zaczol poprawnie chodzic, moze to to. Co do nero, ostatni ktory wgrywalem i uzywalem to bylo cos kolo 6,0,x,x, od tamtego czasu jade na alkoholu albo na "leciwym" nero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesD Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Właśnie mam najnowszy BIOS... chyba nic już nie da się z tym zrobić :-( W każdym bądź razie dziękuję wszystkim za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 jak dla mnie problemem może byc właśnie to nowe ASPI jakie jest w Nero w wersjach od 6 wzwyż :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Sprobuj wywalic nero i uzyc ajkiegos darmowego programu do nagrywania, np burn4free albo cos w tym rodzaju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AssAssin Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Mam pytanie Podobno DVD-RAM to taki format w ktorym plyta robi jakby za dysk twardy ,na ktory sie zapisuje i kasuje bez udzialu zadnego programu prawie dowolna ilosc razy! hmmm pewnie mam zle info.. w kazdym razie dzisiaj kupilem LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B i przy probie przeciagania plikow (bez nero itp) prosto na plyte pojawialy sie tam pliki ale jak sie poznie j okazalo byly to tylko odnosniki do plikow ktore chcialem przegrac a ktore umiwejscowily sie w folderze tymczasowym gdzies na C:, wkurzylem sie i sprobowalem z NERO> nagrac> a tu niemila niespodzianka> zamiast z 5x szybkoscia tylko 3xkrotne bez mozliwosci zmiany na wyzsze. Powiedzcie co zle robie bo laik ze mnie. Moze to wina samej plyty , ktora wyzej nie pociagnie. I jeszcze sprawa UDMA ..mam UDMA2 zamiast obslugiwanego przez moja nagrywarke UDMA 4 (probowalem odpinac stary Cd rom od tej samej tasmy i odinstalowywalem kanal pomocniczy..co do kabli mam kable od epoxa 8rda= wiec 80zyl chyba) :mur: :blink: Prosze napiszczie co robic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesD Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Pewnie wina płyty... ale na wszelki wypadek zainstaluj najnowsze ASPI, zrestartuj kompa i tyle - powinno pójść... z resztą... tak jak koledzy pisali: na 2 będzie 33M, a na 4 - 66... nagrywarka nagrywając 16x i tak osiągnie 21600k, więc nie ma co się tym przejmować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AssAssin Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Plyta to Epox 8rda= wiec dobra i nie taka znowu stara>> a co z tym przegrywaniem DVD-RAM..moze ktos powie jak przegrywac czy trzeba uzywac np Nero do tego? >>najnowsze ASPI??? co to jest? Sry to moje pierwsza nagrywarka... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesD Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Tutaj masz info dotyczące DVD-RAM... co do obsługi, to myślę, że Nero... jeśli chodzi o 'wrzucanie' metodą "Przeciągnij i upuść', to w Longhornie dopiero będzie to dostępne... co do ASPI, to zapraszam tu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Witam! Ja mam ten problem juz jakies 3 lata ciagle muli przy wypalaniu na roznych konfiguracjach jakie mialem(kt333,nf2,nf4) Pamietam kiedys jak mialem win2k to nie bylo tego problemu i odkad sie przesiadlem na winxp to ciagle muli przy wypalaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...