Skocz do zawartości
GrzesD

Nagrywanie Dvd Blokuje Xp...

Rekomendowane odpowiedzi

a nie bedzie to przypadlosc spowodowana 2mb cachem dysku?? moze win buforuje wtedy na maxa do ramu i to tak zamula... tylko to mi przyszlo do glowy bo skoro system swiezy i konfig w porzadku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może tak być? Bo jeśli już wszystko sprawdziłem i nadal takie coś występuje, to być może, że to to :-( Chyba trzeba będzie dysk wymienić :-( Nero 5.5.9.x nagra DVD? Bo z CD nie ma problemu - można robić wszystko jak się nagrywają... dopiero przy nagrywaniu DVD takie coś występuje :-l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi o bufir dysku! Dysk ma wydajność wielokrotnie wyzszą niz 1350 x moje nagrywanie powiedzmy 4.Dysk czyta spokojnie ok 55 MB a tu wychodzi pi razy drzwi 6 - czyli ma zapas ogromny.Mam dysk 8Mb cache - i jak nero pali DVD x4 i załączy np: winampa lub przegladarke - bufor spada prawie do zera - ale moge odpalic z 6 filmów mpg/divx - słuchać myzy - odpalić przegladarke i odpalam worda/inne aplikacje i sie nawet nie jąknie.Nagrywarka pokazuje UDMA4 - pali dobrze - podejrzewam Nero jednak - moja wer. 6 6 0 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podejrzewam Nero jednak - moja wer. 6 6 0 3.

1307661[/snapback]

I masz racje!!!! Ja mam ta sama wersje Nero i jest tak samo jak u Ciebie totalny kibel w systemie!!!!!!! Wypalalem Alkoholem 120% i clone dvd2 i nie bylo zadnych problemow!!!! Dalo sie spoko w windzie pracowac system nie mulil!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wgrajcie najnowszy firmware do nagrywarek, jak kiedys miaelm problem z CDRW-lg, za cholre nie chcial chodzic w dma , tylko pio pio pio, obojętnie co bym nie robil zawsze pio. Wgrałem najnowszy firmware i odrazu DMA :-P . Naped zaczol poprawnie chodzic, moze to to. Co do nero, ostatni ktory wgrywalem i uzywalem to bylo cos kolo 6,0,x,x, od tamtego czasu jade na alkoholu albo na "leciwym" nero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie Podobno DVD-RAM to taki format w ktorym plyta robi jakby za dysk twardy ,na ktory sie zapisuje i kasuje bez udzialu zadnego programu prawie dowolna ilosc razy! hmmm pewnie mam zle info.. w kazdym razie dzisiaj kupilem LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B i przy probie przeciagania plikow (bez nero itp) prosto na plyte pojawialy sie tam pliki ale jak sie poznie j okazalo byly to tylko odnosniki do plikow ktore chcialem przegrac a ktore umiwejscowily sie w folderze tymczasowym gdzies na C:, wkurzylem sie i sprobowalem z NERO> nagrac> a tu niemila niespodzianka> zamiast z 5x szybkoscia tylko 3xkrotne bez mozliwosci zmiany na wyzsze. Powiedzcie co zle robie bo laik ze mnie. Moze to wina samej plyty , ktora wyzej nie pociagnie. I jeszcze sprawa UDMA ..mam UDMA2 zamiast obslugiwanego przez moja nagrywarke UDMA 4 (probowalem odpinac stary Cd rom od tej samej tasmy i odinstalowywalem kanal pomocniczy..co do kabli mam kable od epoxa 8rda= wiec 80zyl chyba) :mur: :blink: Prosze napiszczie co robic..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wina płyty... ale na wszelki wypadek zainstaluj najnowsze ASPI, zrestartuj kompa i tyle - powinno pójść... z resztą... tak jak koledzy pisali: na 2 będzie 33M, a na 4 - 66... nagrywarka nagrywając 16x i tak osiągnie 21600k, więc nie ma co się tym przejmować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ja mam ten problem juz jakies 3 lata ciagle muli przy wypalaniu na roznych konfiguracjach jakie mialem(kt333,nf2,nf4) Pamietam kiedys jak mialem win2k to nie bylo tego problemu i odkad sie przesiadlem na winxp to ciagle muli przy wypalaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi