mos84 Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Witam. mam kumpla w USA i chce mu wysłąć kaske żeby kupił mi jakies podzespoly. Jak moge mu ją wyslac?? Mam konta w Inteligo i mBanku ale tam nie da sie robic przelewów za granice. Kumpel ma konto w banku. Podobno moge wysłać jakiś czek czy cos ?? zna sie ktos na tym?? Acha i moze ktos je jak potem wysłac ten towar tanio i szybko do Poski żby nie płacic cła.??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 wyslij mu Western Union... da sie robic z mbanku przelewy za granice ale trzeba doplacac tylko nie jestem na 100% pewny zadzwon pod infolinie i sie spytaj;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 wyslij mu Western Union... da sie robic z mbanku przelewy za granice ale trzeba doplacac tylko nie jestem na 100% pewny zadzwon pod infolinie i sie spytaj;) 1304263[/snapback] a co to western union ??? w mbanku sie nie da - pytalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 western union to taka firma co kase na caly swiat przesyla :] wośp hyba wspierali w tym roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Po 1. WE pobiera spore oplaty za przesylanie kasy. Po 2. temat byl juz poruszany co najmniej 2 razy (raz ja zakladalem, drugi raz sie wypowiadalem...) Zeby nie bylo, ze utrudniam zycie ludziom i jestem niezyczliwy, to cos podpowiem ;) Proponuje wybrac sie do PKO i spytac sie o prowizje. Ja placilem (w Kredyt Banku) 0.25% kwoty wplacanej (ale nie mniej niz 35zl i nie wiecej niz 350zl) plus ew. oplaty banku w Stanach. No i do tego przydalby sie numer SWIFT (tak sie to chyba pisze) czyli miedzynarodowy identyfikator banku. To tyle, po wiecej odsylam do innych topic'ow na forum ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 (edytowane) No i do tego przydalby sie numer SWIFT (tak sie to chyba pisze) czyli 1307466[/snapback] Ten numer w stanach nazywa sie routing number. Mozesz zrobic inaczej jak masz np karte do bankomatow Visa MasterCRD czy inna mozesz na nia kupowac na nie prawdopodobnie na calym swiecie wszedzie gdzie te karty sa chonorowane. Sprobuj zrobic cos takiego: Dowiedz sie gdzie mieszka kumpel adres i wogole. Nastepnie wejdz na stronke jakiegos sklepu internetowego (najtaniej i najwiekszy wybor bo tak w sklepie kupowac to nieporozumienie jest bo nie ma tego co chesz kupic zazwyczaj). Wybierz co kupic wpisz dane karty a jako billing adres wpisz adres kumpla. Jezeli nie przejdzie to sprobuj tak samo zrobic ale zamiast karty bankomatowej uzyj karty "przedplacanej". Nie wiem na 100 % czy w polsce jest mozliwosc dostania takowej ale popytaj. Co do wysylki to ja wszystko wysylam przez DOME'e ( taka firma wysylkowa"). Jak dotad nic mi nie zginelo. A jak ominac clo to juz mila pani z tej firmy bardzo chetnie CI wytlumaczy. Edytowane 16 Marca 2005 przez _Borys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Western Union kiedys (po roku temu) bralo 5% oplaty od kasy przelewanej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...