mbudzisz Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Mam problem, bo chciałbym udostępnić serwer gier w mojej sieci zbudowanej na neo. Tylko jest problem, bo chciałbym żeby serwerem był jeden z komputerów w tej sieci. Komputer udostępniający połączenie internetowe łączy się z internetem za pośrednictwem Neostrady i posiada system WinME. Czy jest jakiś sposób na otwarciu portów w tej sieci tak żeby ten serwer wewnątrz sieci był widoczny na zewnątrz i udostępniał grę? Kilka słów wyjaśnień: -problem ze zmiennym IP zostawiam na później -jeżeli jest potrzeba zakupu jakiegoś routera to jestem jak najbardziej za tylko nie wiem co wybrać z dostępnych na rynku -dodatkową rzeczą jaką chciałbym uzyskać to podział łącza na poszczegółne komputery w sieci bodajże "bandwidth manager" Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Jak komputer udostępnia łącze to nie widze potrzeby zakupu routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbudzisz Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 A czy nie jest problemem to że komputer udostępniający łacze posiada system WinME, może trzeba postawić to na systemie z rodziny NT. Wczoraj próbowałem różnymi programami przekierowywać porty na ten serwer ale z marnym skutkiem. Najdziwniejsze było to, że gdy łaczyłem się z mojej sieci na zewnętrzny adres IP i określony port który przekierowałem na ten że serwer to zadziałało, ale przy próbie połaczenia się z poza sieci nie udało się nawiazać połaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...