Skocz do zawartości
mbudzisz

Wybór Routera - Stawianie Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, bo chciałbym udostępnić serwer gier w mojej sieci zbudowanej na neo.

Tylko jest problem, bo chciałbym żeby serwerem był jeden z komputerów w tej sieci.

Komputer udostępniający połączenie internetowe łączy się z internetem za pośrednictwem Neostrady i posiada system WinME.

Czy jest jakiś sposób na otwarciu portów w tej sieci tak żeby ten serwer wewnątrz sieci był widoczny na zewnątrz i udostępniał grę?

Kilka słów wyjaśnień:

-problem ze zmiennym IP zostawiam na później

-jeżeli jest potrzeba zakupu jakiegoś routera to jestem jak najbardziej za tylko nie wiem co wybrać z dostępnych na rynku

-dodatkową rzeczą jaką chciałbym uzyskać to podział łącza na poszczegółne komputery w sieci bodajże "bandwidth manager"

Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy nie jest problemem to że komputer udostępniający łacze posiada system WinME, może trzeba postawić to na systemie z rodziny NT.

Wczoraj próbowałem różnymi programami przekierowywać porty na ten serwer ale z marnym skutkiem. Najdziwniejsze było to, że gdy łaczyłem się z mojej sieci na zewnętrzny adres IP i określony port który przekierowałem na ten że serwer to zadziałało, ale przy próbie połaczenia się z poza sieci nie udało się nawiazać połaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi