Skocz do zawartości
SmOkU

Plyta Gł Pod Bartka2500 Do Oc +kilka Pytan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na wstepie przepraszam ze zakladam nowy temat a nie szukam po starych, ale jest tak duzo tematow odnosnie tych plyt glownych ze mi zabraknie zycia zeby je wszystkie na modemie przeczytac i zobaczyc ,

dlatego bardzo prosze o pomoc w wybraniu plyty glownej dla mnie...

chce kupic plyte zeby z bartka 2500 zrobic 3200, oczywiscie jesli sie da troszqu wiecej to nie bede marudzil :)

mam do wybrou takie plytki i nie wiem jaka wybrac, nie ukrywam iz cena jest bardzo wazna

bylem pewien ze wezme Abit NF7 Rev 2.0 ale na www jednego ze sklepow we wroclawiu znalazlem info ze "wsparcie dla częstotliwości szyny FSB 333/266/200 MHz (166/133/100 MHz DDR)" czy to prawda ? bo powinno byc 400 chyba nie ?

tera na starej plycie mam fsb166, i mam zablokowany mnoznik na procku wiec jedyna nadzieje to podniesienie fsb, dlatego chce kupic plyte zeby podniesc fsb z 166 na 200 i uzyskac 3200+ zamiast 2500+ , na np allegro sprzedawcy pisza ze " NF7 rev 2.0 NF2 obsluguje fsb 200 i powyzej ) dlatego tera nie wiem juz sam czy to tylko blad czy co...

prosze takze o info o roznicach ponizszych plyt, tzn czy do samego oc wystarczy mi NF7 rev 2.0 ??? ( ma najlepsza cene)

Abit NF7 Rev 2.0 229,00 zl

Abit NF7-S Rev 2.0 299,00 zl

Abit NF7-S2 239,00 zl

Abit NF7-S2G 285,00 zl

Abit AN7 349,00 zl

Wszelkie dodatkowe opinie i porady co do doboru dobrej i niedrogiej plyty mile widziane :)

pozdro all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku nie zaśmiecaj forum!!!!! :angry: :angry:

1) jest topic o O/C bartka 2500+ tam zapytaj.

2) jest topic to interesującej Cię płycie, tam również możesz spytać.

PROSZĘ MODERATORA O ZAMKNIĘCIE I USUNIĘCIE TOPICU!!!!!!

Edytowane przez Assarhadon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...