Skocz do zawartości
Avandrel

czym wyczyścić nagrzewnicę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie stałem się posiadaczem nagrzewnicy fiatosko/polonezowskiej :) prosto ze szrotu. Jest minimalnie zardzewiała w miejscach do których nie można dotrzeć drucianą szczotą :( Narazie moczę ją w kwasku cytrynowym ? :) bo słyszałem że to może pomóc, ma ktoś jeszcze inne sugestie.

P.S o zanużeniu w Coca Coli też myślałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwasek cytrynowy

Ocet spirytusowy

Kieczap (to nie joke)

Z mniej dostepnych , kwas azotowy (okolo 60%)

Coca-Cola - to tez nie zart

;)

Zarabiscie odrdzewia. Tylko trzeba pozniej dobrze opukac bo lepka.

Wiem ze nie zart, juz kilkakrotnie uzywalem tej "kuracji" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo rozumiem czemu stosujecie domowe sposoby - nie lepiej isc do chemicznego na rogu, albo pierwszego z brzegu marketu budowlanego i kupic za pare zlotych 5 litrow fosola? Odrdzewia do golej blachy.

OT: A twoj avatar bylrobiony na rynku w Krakowie? Pod sukiennicami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Bo mam wrażenie że kwasek cytrynowy nie skutkóje

bo kwasek cytrynowy to sposob na kamien a nie na rdze

z domowych srodkow moze Cola pomoze pod warunkiem ze ta rdza jest tylko powierzchniowa a nie na wskros, jezeli to nie da rezultatow to jakis klasyczny odrdzewiacz - tylko uwazaj zeby nie zrobil dziur na wylot :!:

BTW skoro to Ty placiles za chlodnice to nie mogles poszukac jakiejs niezardzewialej :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat nagrzewnica za free bo czekałem 15 min w biurze szrotu żeby zapłacić... ale nikogo nie było więc się wkórzyłem i poszedłem :))))))

A nagrzewnica nie jest za bardzo zardzewiała, no i była jedyną nagrzewnicą wystającą tak że wystarczyło sięgnąć... bo żeby wyciągnąć z fiata to się trzeba pobawić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Bo mam wrażenie że kwasek cytrynowy nie skutkóje

bo kwasek cytrynowy to sposob na kamien a nie na rdze

z domowych srodkow moze Cola pomoze pod warunkiem ze ta rdza jest tylko powierzchniowa a nie na wskros, jezeli to nie da rezultatow to jakis klasyczny odrdzewiacz - tylko uwazaj zeby nie zrobil dziur na wylot :!:

BTW skoro to Ty placiles za chlodnice to nie mogles poszukac jakiejs niezardzewialej :!:

To ta chlodnica jest stalowa ???????? 8O

Kwasek i ocet dobrze robia na miedziane, i mosiezne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...