Avandrel Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Właśnie stałem się posiadaczem nagrzewnicy fiatosko/polonezowskiej :) prosto ze szrotu. Jest minimalnie zardzewiała w miejscach do których nie można dotrzeć drucianą szczotą :( Narazie moczę ją w kwasku cytrynowym ? :) bo słyszałem że to może pomóc, ma ktoś jeszcze inne sugestie. P.S o zanużeniu w Coca Coli też myślałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Moze FOSOL? kosztuje grosze, a odrdzewia super - tylko uwazaj zebys sobie nie zachlapal ubranka - ja tak stracilem nowiutkie lee :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Kwasek cytrynowy Ocet spirytusowy Kieczap (to nie joke) Z mniej dostepnych , kwas azotowy (okolo 60%) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 A jak ci się uda odrdzewić to ją zakonserwuj :D (pomaluj farbą najlepiej konserwującą) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Nie maluj - bedzie gorzej oddawała ciepło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Nie maluj - bedzie gorzej oddawała ciepło Farba jest neutralna nie pogarsza przewodności cieplnej ale też nie polebsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 No ale przy oc kazde pół stopnia sie liczy :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Kwasek cytrynowy Ocet spirytusowy Kieczap (to nie joke) Z mniej dostepnych , kwas azotowy (okolo 60%) Coca-Cola - to tez nie zart ;) Zarabiscie odrdzewia. Tylko trzeba pozniej dobrze opukac bo lepka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Kwasek cytrynowy Ocet spirytusowy Kieczap (to nie joke) Z mniej dostepnych , kwas azotowy (okolo 60%) Coca-Cola - to tez nie zart ;) Zarabiscie odrdzewia. Tylko trzeba pozniej dobrze opukac bo lepka. Wiem ze nie zart, juz kilkakrotnie uzywalem tej "kuracji" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ok, dzięki narazie od rana moczy się w kwasku cytrynowym, ale efektów narazie nie widać, zobaczymy jutro... byle by bardziej nie zardzewiała ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Nie za bardzo rozumiem czemu stosujecie domowe sposoby - nie lepiej isc do chemicznego na rogu, albo pierwszego z brzegu marketu budowlanego i kupic za pare zlotych 5 litrow fosola? Odrdzewia do golej blachy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Nie za bardzo rozumiem czemu stosujecie domowe sposoby - nie lepiej isc do chemicznego na rogu, albo pierwszego z brzegu marketu budowlanego i kupic za pare zlotych 5 litrow fosola? Odrdzewia do golej blachy. OT: A twoj avatar bylrobiony na rynku w Krakowie? Pod sukiennicami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ano był Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ok, ale czy jak to kupie do nie przeżre mi zlewu :) i czy będę mógł w nim później garnki myć ? Bo mam wrażenie że kwasek cytrynowy nie skutkóje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Kup albo pozycz plastikowa kuwete - nie powinno przezrec, ale nie daje gwarancji. Idz do sklepu i spytaj sie w czym mozna to trzymac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ...Bo mam wrażenie że kwasek cytrynowy nie skutkójebo kwasek cytrynowy to sposob na kamien a nie na rdze z domowych srodkow moze Cola pomoze pod warunkiem ze ta rdza jest tylko powierzchniowa a nie na wskros, jezeli to nie da rezultatow to jakis klasyczny odrdzewiacz - tylko uwazaj zeby nie zrobil dziur na wylot :!: BTW skoro to Ty placiles za chlodnice to nie mogles poszukac jakiejs niezardzewialej :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 akurat nagrzewnica za free bo czekałem 15 min w biurze szrotu żeby zapłacić... ale nikogo nie było więc się wkórzyłem i poszedłem :)))))) A nagrzewnica nie jest za bardzo zardzewiała, no i była jedyną nagrzewnicą wystającą tak że wystarczyło sięgnąć... bo żeby wyciągnąć z fiata to się trzeba pobawić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ...Bo mam wrażenie że kwasek cytrynowy nie skutkójebo kwasek cytrynowy to sposob na kamien a nie na rdze z domowych srodkow moze Cola pomoze pod warunkiem ze ta rdza jest tylko powierzchniowa a nie na wskros, jezeli to nie da rezultatow to jakis klasyczny odrdzewiacz - tylko uwazaj zeby nie zrobil dziur na wylot :!: BTW skoro to Ty placiles za chlodnice to nie mogles poszukac jakiejs niezardzewialej :!: To ta chlodnica jest stalowa ???????? 8O Kwasek i ocet dobrze robia na miedziane, i mosiezne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja też mam ze szrota za 30 zł. sprawuje sie GUT. Ja zapuściłem Cilita na jakis czas pare razy i jest czysta :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 nagrzewnica jest miedziano aluminiowa chyba, w każdym razie zardzewiała minimalnie, a miedz nie rdzewieje. W sumie aluminium chyba też nie ??? CZyli jest stalowo miedziana i teraz pachnie cytryną :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja swoja tez traktowalem cilitem i jest OK. Wiecie moze jakie przewodnictwo cieplne ma mosiadz? Duzo gorsze od miedzi i aluminium? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...