Skocz do zawartości
turecki

Problem Z Kartą Sieciową

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich formumiczów, którzy zaglądają do mojego tematu.

Mam problem.

Posiadam laptopa CA6500 i kartę sieciową na PCMCIA 3coma.

Wiem, że karta jest sprawna na 100% i jest już to któraś z kolei karta, którą testuję.

Póki nie korzystam z sieci - wszystko jest OK. Jezeli natomiast podłączam się do sieci komputer zaczyna sie wieszać. Czasem po 5 minutach, czasem po 30, czasem po godzinie - nie ma reguły.

Kiedy miałem starą kartę xircoma takie cuda się nie działy.

Czy ktoś portafi powiedzieć dlaczego?

Mam podejrzenie, że wynika to z tego że karta jest "zbyt nowa" do leciwego już komupera. Niby chodzi - ale niestablinie.

Jak sobie z tym poradzić? Czy można zmienić sterowniki do PCMCIA, a może do karty? Choć z tym drugim to próbowałem już chyba wszystkiego.

Może jakieś inne ustwienia?

Czekam na help.

Pozdrawiam - Turecki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie pomogla zmiana sterow od kontrolera pcmcia, na oryginalnych windowsowych karta sieciowa wifi ciagle zrywala polaczenie, mialem przez pewien czas do testow karte na pcmcia, normalnie uzywam zintegrowanej

Edytowane przez walczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi