koniu997 Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Witam! Chcę wymienić chłodzonko na moim Asusie 9550GE (250/400) Mam aluminiowy radiator od P4.Moje obawy budzą dwie sprawy: :arrow: Po pierwsze rdzeń na tym radku jest bardzo mały.A mój radiator ma takie wymiary (rys.1).Chodzi mi mianowicie o to czy ta podstawa o grubości 8mm bedzię dobrze odbierać ciepło z rdzenia.Czy nie jest ona jednak za gruba. :arrow: Po drugie wydaje mi sie że trzeba bedzie dać jakiś nawiew ale chciałbym poznać wasze opinie na ten temat. Całośćbedzie mocowana na śrubach i chyba na sprężynach. Pozdrawiam i prosze o opinie. D@mian :arrow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 (edytowane) jesli nie myslisz o zwiekszeniu napiecia na rdzeniu aby cisnac karte na 500/250(500) to jest to nieoplacalne(nawet wtedy chyba tylko dla satysfakcji bedzie montarz wiatraka od p4). u mnie karta chodzi spokojnie na przesmarowanym ceramique standardowym wiatraku + miedziane radiatorki(aluminowe jak nie chcesz wentyla zeby wial na karte) na 420/570 czasem wyzej ale dla markow :wink: Edytowane 1 Marca 2005 przez OrGiUsZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniu997 Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Mnie interesuje tylko czy ta 8mm podstawa nie jest za gruba.I czy taki radiator da rade odprowadzić ciepło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Bedzie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniu997 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 A czy takie cos da soie rade z chłodzeniem radzia? http://www.coolermaster.com/index.php?LT=e...hipset%20Cooler I czy konieczny bedzie nawiew?Jak sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...