Skocz do zawartości
Gość Szymon-web

Jakie Macie Łącze

Jakie macie lacze  

168 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie macie lacze

• -modem
      5
    • -stale lacze
      54
    • -Neostrade 128
      19
    • -Neostrade 320
      0
    • -Neostrade 520
      16
    • -Neostrade 1024
      8
    • -chello
      16
    • -inne
      50

Rekomendowane odpowiedzi

EMIL JUNIOR 128 kbit/s ( a tak naprawde jest 160 kbit/s i ściaga około 18-19 kilo/sekunde ), jepsze od neo 128 bo bez limiutu !!!! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez jestem ciekaw :D

A sam mam

DL: 70KB/s UP: 8KB/s pingi w wolfie 50-100ms ogólnie to tylko pingi moglyby byc troszke lepsze i mniej osob siedzacych w weekend :D (bo to siec osiedlowa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, to miała być swojego rodzaju prowokacja, przecież gdy by to była norma to nie łapał bym screenów. Cena to obecnie (po wprowadzeniu vatu) 116zł z publicznym IP. Nie chodzi mi to o transfery, chodzi mi o stabilność łącza (bo to jest w końcu najważniejsze). To co tam się dzieje to po prostu przekracza czasami wszelkie granice przyzwoitości. Ludzie w tej firmie chyba nie ogarniają tego co się wokól nich dzieje.

Klient chyba musi się przyzwyczaić że jeżeli sieć przestaje działać to chyba po prostu musi tak być i czekać....

Mam już tyle przejść z nimi że nic tylko usiąść i płakać. Co miesiąc doliczam do rachunku ok. 10zł na telefony do nich (a każdy chyba wie jak się załatwia cokolwiek przez telefon).

Przykłady:

- w trakcie trwania rocznej umowy przysłali mi aneks o wprowadzeniu 10GB limitu na przesył danych przy jednoczesnym obniżeniu abonamentu o 10zł. Niepodpisanie aneksu = wypowiedzenie umowy (przeze mnie!). Wywalczyłem, bo wiem że nie mogli tak zrobić. Pytanie ile osób, które dostało taki aneks o tym nie wiedziało?

- wprowadzenie vatu od marca: w związku z tym obniżyli ceny abonamentów, jednak druki opłat dostałem na starą cenę + vat. Zrobiłem kipisz (bo inaczej się tam po prostu nie da) i płacę nową, niższą cenę. Następne pytanie - ile osób posłusznie dalej płaci starą cenę, bo o obniżce po prostu NIE WIE? Ile osób związanych z firmą roczną umową zawartą po marcu 2004 płaci dodatkowy vat pomimo że umowa podpisywana była na cenę BRUTTO? Mnie to akurat nie dotyczy, bo umowę mam teraz na czas bezterminowy i każda ze stron może w dowolnym momencie ją wypowiedzieć.

- mailowa ostrzeżenie o usunięciu konta hostingowego w związku z wyimaginowanym 'przekroczeniem limitu hostingu' (m. in. kopia pracy dyplomowej!) Ciekawe co robią z użytkownikami, do których nie mają maili.

- przez 4 dni nie mogłem się doprosić administratorów o przydzielenie zewnętrznego IP ('pańskie podanie musi leżeć gdzieś na dole dokumentów przekazanych aministratorowi' - !), pomimo że stosowny aneks podpisałem tydzień przed terminem, co więcej, adres IP opłaciłem za pół roku z góry.

- pełna anonimowość pracowników firmy, nikt za nic nie jest odpowiedzialny. Można być pewnym że gdy zadzwoni się z jakimś problemem będzie się przełączanym 3-5 razy od Annasza do Kajfasza i każdemu trzeba osobno naświetlać sprawę żeby w końcu usłyszeć że 'nie wiemy kiedy', albo 'coś z tym zrobimy, zobaczymy' lub być na końcu przełączonym żeby się nagrać na automatyczną sekretarkę (!).

Oczywiście szczęśliwy ten, kto się dodzwoni, bo albo 'abonent czasowo wyłączony', albo zajęte, albo nikt nie odbiera.

Na maile (pytająco-reklamujące) nie doczekałem żadnej odpowiedzi, nie wiem po co jest podany na stronie ten adres skoro nikt nie odpisuje to znaczy że nikt tego nie czyta.

Jak net padnie w piątek wieczorem, to można tylko liczyć na to że przypadkiem zadziała albo czekać do poniedziałku rano żeby do nich zadzwonić i usłyszeć co wyżej. Po prostu nie ma żadnego telefonu 'awaryjnego' , nr-u komórki czy czegoś w tym stylu, nic! Przypominam że to jest 'dostęp stały' a nie 'dostęp'. Dobrze że to jest kabel a nie radio, bo pewnie słyszałbym opowieści o śniegu, gradzie, lodzie, piorunach, szadzi na antenach, stadach ptaków itp.

A teraz gwóźdź programu - koleżance w czasie awarii sugerowali najpierw 'źle zainstalowanego windowsa', a gdy ja doszedłem do telefonu, usłyszałem opowieść o prawdopodobnym pobycie myszy w piwnicy :lol:

Nie chce mi się dalej pisać i robić OT, tak można pisać i pisać bez końca, czekam z ustęsknieniem na dialog na tym osiedlu, ale chyba prędzej się wyprowadzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak Paszczu, nie tylko max transfer sie liczy.

Jezeli masz takie przeboje to tylko wspolczuc.

Ja podpisalem w tym tygodniu umowe ale na szczescie bezterminowa z miesiecznym wypowiedzeniem.

Ze sluchow wiem, ze moj provider jest wporzadku ale niestety o takich transferach jakie widze na Twoim screenie moge pomarzyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktyczne transfery utrzymuja sie na poziomie 30-60mbit niezaleznie od pory dnia co i tak nie jest zlym wynikiem jak na darmowe lacze :lol: (mowie o sajatch w szwecji, holandii, niemczech czy czechach z mirrora gentoo w gdansku mam 10MB/sek :) )

Edytowane przez boniek_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi