Skocz do zawartości
JOM

Problem Z Płytą Główną...

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM WSZYSTKICH!

Mam niewielki problem i chcę się poradzić. Otóż posiadam w moim komputerze płye główną INTEL D850MV. I teraz mam pytanie. Czy jestem zmuszony na wymiane płyty jeśli chce kupić nową kartę i pamięć. Mam RIMM 256 MB 800 MHz i GeFORCE 2 MX-400 64MB, a chciałbym wymiemić to na DDR-SDRAM DIMM DDR400 256MB Kingston i Radeon 9600 PRO Gigabyte 128MB DDR. Czy jest to możliwe. Bo słyszałem, że moja płyta ma wejście tylko AGP 4x a karta, którą chce kupić ma AGP 8x. Czy mimo wszytko musze zmieniać płyte i czy ona ma naprawde wejście AGP 4x?? Proszę o pomoc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje. Teraz inne pytanie. Poradźcie mi jaką najlepiej kupić płytę główną w przedziale cenowym 150 - 200 zł. Byłbym wdzięczny.

Mój sprzęt Pentium IV 1,6 GHz, no i to co bym sobie kupił DDR-SDRAM DIMM DDR400 256MB Kingston i Radeon 9600 PRO Gigabyte 128MB DDR. Prosze o rade.....

Edytowane przez JOM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doloz pare zl wiecej i kup plyte oparta na 865PE

za 150-200zl mozna kupic plyte na 848/845PE/865P

pamieci 400mhz na tym procku nie wykorzystasz, chyba ze przez O/C to wtedy tak

moze cie zainteresuje:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=118901

mam jeszcze druga plyte oparta na 645DX za grosze :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43094358

Edytowane przez lukas-comp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko jeszcze podstawowa sprawa - jaki to jest procesor?? na jaki socket: 423 czy 478?? a jezeli 478 to willamette czy northwood??

bo jesli to jest willamette, to odpadaja plyty na i865 - te plyty obsluguja jedynie northwooda i prescotta!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Northwood.

Zastanawiam się tylko czy nei lepiej kupić nowego komputera, bo tak patrze to wszytko będę wymieniał, to nei wiem co z tego będzie.

Edytowane przez JOM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi