Dru Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 no właśnie, jaki program umożliwi mi oglądanie filmów, ale bez instalowania jakichkolwiek kodeków (żeby miał jakoś w sobie wbudowane). Używałem VLC Media Player, ale on odtwarzał filmy jakoś w ASCII, nie wiem czemu nie normalnie. Jeszcze jest mplayer przeniesiony z Linuxa do Windowsa, ale nie wiem jak się go używa pomóżcie, chodzi o program taki gdyż w pracy nie mogę nic zainstalować, a to jest jedyna deska ratunku :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Czytac nie umiesz?? :mur: Masz topic ponizej o odtwarzaczach dvix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Może jakiś "mini" linux - geexbox, movix. Robisz bootowalne cd, nic nie musisz instalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Czytac nie umiesz?? :mur: Masz topic ponizej o odtwarzaczach dvix. 1305463[/snapback] czytać to ja umiem, ale nie wiem jak u ciebie ze zrozumieniem tekstu pisanego. Tutaj pytam się o odtwarzacz, w którym nie trzeba instalować kodeków a tamten temat jest ogólnie o odtwarzaczach i wszyscy na hura wymieniają, jaki właśnie używają. Tak więc najpierw się zastanów zanim coś napiszesz bo wychodzisz na lekko "nie tego". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Wszystko bylo specjalnie dla ciebie znajde i dostaniesz prezent . http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...8&hl=odtwarzacz A program nazywa sie VLC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Zrozumialem pytanie, w tamtym topicku ktos napisal ze SubEdit ma wbudowane kodeki, wiec chyba nie dokonca go doczytales. Jezeli chodzi o VLC to swietny programik, odtwarza nawet uszkodzone pliki filmow, tylko tekstow nie da sie wlaczyc, bynajmniej nie znalazlem takiej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Da sie wlaczyc tekst , tyle ze nie do konca odblusguje on wszystkie formaty wyswietlania . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Zrozumialem pytanie, w tamtym topicku ktos napisal ze SubEdit ma wbudowane kodeki, wiec chyba nie dokonca go doczytales. Jezeli chodzi o VLC to swietny programik, odtwarza nawet uszkodzone pliki filmow, tylko tekstow nie da sie wlaczyc, bynajmniej nie znalazlem takiej opcji. 1306066[/snapback] SubEdit ma wbudowane kodeki-BRAWO, od kiedy? Znowu coś chyba się tobie pomyliło, a i bym ni wierzył we wszystko co się przeczyta a ja już pisałem o VLC w temacie, że nie działa jak trzeba bo wyświetla mi film jako ASCII coś tam, po przełączeniu na inny tryb nie ma w ogóle obrazu (chyba mi się wszystko nie instaluje w czasie instalacji bo pokazuje jakieś errory pod koniec) tak więc najlepiej jakby ten program nie wymagał instalacji-rozpakowuję zipa tudzież rar`a z programem i odpalam bez instalacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (edytowane) no właśnie, jaki program umożliwi mi oglądanie filmów, ale bez instalowania jakichkolwiek kodeków (żeby miał jakoś w sobie wbudowane). Używałem VLC Media Player, ale on odtwarzał filmy jakoś w ASCII, nie wiem czemu nie normalnie. Jeszcze jest mplayer przeniesiony z Linuxa do Windowsa, ale nie wiem jak się go używa pomóżcie, chodzi o program taki gdyż w pracy nie mogę nic zainstalować, a to jest jedyna deska ratunku :rolleyes: 1305454[/snapback] Cinemix jest super ! uzywam od conajmnej pół-roku bez żadnych dodatkowuch kodeków. Wykrywa nawet TV-out na kartach graf. Odpalasz z płyty (dyskietki, pen drive, ZIPa itp) i nie potrzebujesz nawet windowsa ładować. Program odtwarza DVD, DivX, JPG, MP3 itd ;) - Full wypas (chyba nawet lody robi ;)) Możesz sobie zrobić płytę bootowalną z filmem, która windowsa nie wymaga choć na stronie pisze, że Audigy z nim nie działa - to jednak u mnie wszystko jest OK na własnie takiej karcie http://www.cinemix.coe.pl/index-pl.php Edytowane 2 Marca 2005 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 SubEdit ma wbudowane kodeki-BRAWO, od kiedy? Znowu coś chyba się tobie pomyliło, a i bym ni wierzył we wszystko co się przeczytaEhhh, nie pisalem tego tylko dlatego, ze ktos tak sie wypowiedzial, prosze TUTAJ masz link to tej wersji. Niestety wersja instalacyjna wiec pozostaje Cinemix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 OK, dzięki wszystkim za zainteresowanie-problem rozwiązany ściągnąłem VLC--wersję bez instalowania i chodzi OK, tylko szkoda, że za bardzo napisów nie obsługuje, ale to o co mi chodziło (głównie sprawdzanie jaka jest kopia filmu) zostało przez VLC spełnione można już temat zamknąć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 VLC ma jeszcze wiele opcji ( sam musze przysiasc do niego, szczegolnie napisow ) . Wiec niech temat bedzie, a jak cos ciekawego wyszperasz to dopisz tu . Ogolnie polecam w VLC ustawic kodeki ma maxymalna jakosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 media player classic ??:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 media player classic niestety nie ma wbudowanych kodeków, ale używam go np. do oglądania filmów o rozszerzeniu .mov (czyli QuickTime) a tego VLC jeszcze dobrze nie testowałem, ale zobaczę może wkrótce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 media player classic niestety nie ma wbudowanych kodeków, ale używam go np. do oglądania filmów o rozszerzeniu .mov (czyli QuickTime) a tego VLC jeszcze dobrze nie testowałem, ale zobaczę może wkrótce Cholera poradził sobie ktoś z tymi napisami, konwertowałem txt na sub ale nie wczytuje ;/ txt nieraz mi wczytuje ale nie zawsze, ale niestety nie da sie powiekszyć trzcionki lub źle to robie. Ogarnął ktoś ten VLC media player co do napisów ?? Potrzebne mi to bo można w nim ustawić SPDIF na wyjściu audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Cholera poradził sobie ktoś z tymi napisami, konwertowałem txt na sub ale nie wczytuje ;/ txt nieraz mi wczytuje ale nie zawsze, ale niestety nie da sie powiekszyć trzcionki lub źle to robie. Ogarnął ktoś ten VLC media player co do napisów ?? Potrzebne mi to bo można w nim ustawić SPDIF na wyjściu audio. A jak wczytywałeś? Najpierw uruchom VLC, a potem... File > Open File..., Open: ... Browse - otwórz film, zaznacz Use a subtitle file, poniżej - File: ... Browse - otwórz napisy; Advanced Settings... - ustawienia napisów, Encoding - Subtitles text encoding - ewentualna zmiana kodowania, Options > Relative font size - zmiana wielkości czcionki. Dopiero wtedy, gdy wybierzesz plik wideo i plik napisów (+zmiana ustawień napisów) - kliknij OK. VLC nie obsługuje napisów w formacie MPL2, czyli takich gdzie czas/klatki podane są w nawiasach kwadratowych. Nie zauważyłem by były problemy z odtwarzaniem napisów w formacie 'czasowym', mDVD albo SubRip (.srt). A tak poza tym... przecież w AC3filter też mozna ustawić SPDIF... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 A jestes pewien, ze AC3Filter dziala razem z VLC? Wedlug mojej wiedzy to VLC nie wykonuje zadnych odwolan do zewnetrznych dekoderow. A co do SPDIF w VLC: settings -> Preferences -> Audio -> Use SPDIF Output when available. Aczkolwiek od razu zaznaczam, ze nie mam jak sprawdzic czy to dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Wedlug mojej wiedzy to VLC nie wykonuje zadnych odwolan do zewnetrznych dekoderow. :huh: To przecież oczywiste... :wink: Wszak chodziło o to, że nie tylko w VLC można skorzystać z SPDIF (AC3filter lub ffdshow + 'zwykły' odtwarzacz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ofkors, ale idea tego tematu jest odtwarzacz nie wymagajacy dodatkowych kodekow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...