Archi88 Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Cześć Mam następujący problem: Podczas uruchamiania komputera przed startem sys. Windows XP pokazuje się biały pasek w dolnej części ekranu. Jego ładowanie trwa dość długo (ok 1 min), a potem Windows ładuje się ok 5 min(czasami nawt do 10 :o). Dzieje się tak tylko wtedy gdy komputer jest zimny (tzn. gdy nie jest włączony przez około 30 min). Na początku pomyślałem ,że wystąpiły jakies błędy na dysku lub jakaś jego częśc jest uszkodzona. Do sprawdzenia poprawności działania dysku użyłem programu PowerMax. Wykazał on poprawną pracę dysku i nie wykrył żadnych błędów. Kolejnym przedmiotem moich badań były pamięci 2X256 mb ddr 400. Na każdej z nich nadal występuje ten problem (czyli chyba są wporządku). Cały czas zastanawiam się czy jest to wina sprzętu czy oprogramowania. W najblizszym czasie przetestuje karte graficzną na kompie znajomego. I jeszzce coś, ten problem wystąpił następnego dnia po zainstalowaniu sterowników Omega do kart GeForce. Proszę o pomoc ! :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 a jakimś antywirem system przeleciałeś??, a może inne stery próbowałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archi88 Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Przeskanowałem system MKS-em i Pandą Titanium. Nic nie wykryły :sad: Stery też nic nie dają. Przywróciłem standardowe ustawienia karty i pamięci, ale dalej jest tak samo. Teraz pozostaje mi reinstalacja Windowsa albo restart biosu. (a tego tak nie lubię robić :mur: ) I jeszcze coś : dzis podczas ładowania ( 8 min) komp dwa razy wydał taki dźwięk jakby się chciał wyłączyć. Czy ze sprzętem jest coś nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Najlepszy bedzie format... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...