Skocz do zawartości
funfel

Kto jest za wejsciem do UE a kto nie

UNIA TAK/NIE  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. UNIA TAK/NIE

• TAK
      167
    • NIE
      56

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz... może to Cię ubawi, ale moja babcia (nie jedno w życiu widziała) wciąż powtarza: "Tyle wolności ile własności".  Coś w tym jest...

zeby cos miec to trzeba pierw to kupic :( takze wiesz ja po studiach spieprzam na zachod albo do wuja sama - z tego co widze to w polsce bardzo trudo bedzie mi wyzywic rodzine za "normalna" pensje :(do polski wroce na emeryture bo z tego co widze to narazie wladza ma taktyke "byle do uni" (w negatywnym znaczeniu) w uni sie troche pomeczymy (z 20 lat) zanim bedziemy na poziomie grecji niewspominajac juz o wytepieniu takich pojebow jak Lepper, Rydzyk, Giertych albo Macierewicz :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co widzisz w tym sprzecznego? Konkurencja jest jak najbardziej, ale tylko wewnątrz UE. Dlaczego UE miałoby niby pozwalać jakimś krajom, które nie robią nic dla wspólnoty korzystać z jej dobrodziejstw? 

Skojarzyla mi sie jeszcze jedna rzecz z Twoja wypowiedzia: Marek Oramus "Dzien drogi do Meorii" i pojecie samoograniczajacej sie hodowli.

Utrzymujemy "nadzorcow" (tam Hoamczykow, tu eurorzad) po to zeby nam ponoc bylo lepiej, zeby nam pomogli obronic sie przed tym, co na zewnatrz.

Niezły przykład;) ("Dzień drogi..." czytałem ze 3 razy).

Ale ogólnie UE++.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o mój boże ile czytania ale było warto. co do nafty to mozemy to zrealizować- zróbmy zrzutę narodową kupmy bąbe atomową- to komuś zapierniczymy i ten ktoś uderzy w kogoś a później on w nas i my wtedy polecimy i wylądujemy koło stanów :) - to z kabaretu ze Smoleniem... ja jestem za tak. popieram Dr_Zoidberga chłopki muszą zacząć myśleć - na ch*j im traktor każdemu po jednym nie wystarczą im w wiosce ze 3 szt. ale lepsze to każdy musi mieć swój c-64, albo 10 jełopów stoi przy trasie i wszyscy sprzedają ziemniaki- k*rwa zarobię 5 zł więcej niż sąsiad - pieprz*ne buraki albo zaczną razem kombinować albo wyp**lać, następni w kolejce to sklepikarze- jeżdziłem swego czasu na giełdę warzywną do Łodzi wiem jakie się robi wałki na pomidorku 150% przebitki . boją się hipermarketów i k*rwa dobrze sami nie mogą zrobić czegoś podobnego, bobrze że biedronka jest tak blisko :) no wódko daj żyć. wczoraj widziałem takiego łosia w telewizorze co powiedział że reklama w tv po 20 piwa spowoduje wzrost spozycia alkoholu co za lol po prostu debil. czy ten kolo jest z innego świata. jestem za unią. tych debili w sejmie to już dawno powinni wy*mać stoczniowcy albo hutnicy to by im się polepszyło. ale mnie to sprężyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robercik, czy ty się przypadkiem nie naczytałeś Najjaśniejszej Rzeczpospolitej?? I prosze nie obrażaj mnie stwierdzeniem żydokomunista. Dzięki takim właśnie narodowców jak Ty Polske 3 razy rozebrali. Dzięki tak zwanym patriotom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robercik, czy ty się przypadkiem nie naczytałeś Najjaśniejszej Rzeczpospolitej?? I prosze nie obrażaj mnie stwierdzeniem żydokomunista. Dzięki takim właśnie narodowców jak Ty Polske 3 razy rozebrali. Dzięki tak zwanym patriotom.

Nic się nie naczytałem mówie to co widze Skur@wysyny sprzedali polske w trzy [gluteus maximus] ( iniech nikt mi nie pierd@li, że sprzedaż STOENU była dobrą rzeczą). Które państwo na świecie postępuje tak jak nasz (przykład kup jakiś zakład u szwaba to dostaniesz w ryj aż się ogonem nakryjesz, a u nasz wszystko się sprzedaje). I nie pierd@l mi takich głupot, że polityka sld jest słuszna, wprowadfzili hipermarkety i obcy kapitał do Polski i teraz zapierd@l@my jak murzyny we własnym kraju za marne 1000zł ( a w szwecji zarabiają w durnej ikei 4000zł w przeliczeniu na naszą walutre)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tobie to naprawde mózg się zlansował. NBawt nie czytałeś postulatów Unii wobec Polski Nie wiesz na jakich naprawde warunkach będziemy tam "wegetować" słuchasz tylko tej żydokomunistycznej zakłamenej telewizji i masz klapki na uszach. Zobacz jak inne narody odnoszą się do Nasz Polaków. Mają nas za ostatnich szmaciaży (i myślisz, że dostaniemy prace i się nasz byt poprawi?). Człowieku otwórz oczy zobacz jaka jest rzeczywistość a potem dopiero coś powiedz. Jeżeli wejdziemy do tej zasranej Unii to będziemy zapierd@l@ć na niemców, francuzów i innych przetsiębiorców. A jak ci coś się nie spodoba to wypad.

Teraz co do finansów, w 2004 r deficyt narodowy wyniesie 5,6 miliardów zł. i z czego mamy płacić na uni jak u nas nie ma pieniędzy na nic. (te kilka mil euro co unia nam da to będziemy musieli im zwrócić trzykrotnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się nie naczytałem mówie to co widze Skur@wysyny sprzedali polske w trzy [gluteus maximus] ( iniech nikt mi nie pierd@li, że sprzedaż STOENU była dobrą rzeczą). Które państwo na świecie postępuje tak jak nasz (przykład kup jakiś zakład u szwaba to dostaniesz w ryj aż się ogonem nakryjesz, a u nasz wszystko się sprzedaje). I nie pierd@l mi takich głupot, że polityka sld jest słuszna, wprowadfzili hipermarkety i obcy kapitał do Polski i teraz zapierd@l@my jak murzyny we własnym kraju za marne 1000zł ( a w szwecji zarabiają w durnej ikei 4000zł w przeliczeniu na naszą walutre)

OMG szczeniak jestes(no offence), nic nie wiesz na ten temat, wiec sie nie wypowiadaj.

Ps: Czy twoj tato to Kazimierz Świtoń?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się nie naczytałem mówie to co widze Skur@wysyny sprzedali polske w trzy [gluteus maximus] ( iniech nikt mi nie pierd@li, że sprzedaż STOENU była dobrą rzeczą).
a robienie z sejmu sypialnio-restauracji przez fana cukru i amatora trawki w 1 osobie to czym niby bylo :wink: :lol: :lol:

Które państwo na świecie postępuje tak jak nasz (przykład kup jakiś zakład u szwaba to dostaniesz w ryj aż się ogonem nakryjesz, a u nasz wszystko się sprzedaje). I nie pierd@l mi takich głupot, że polityka sld jest słuszna, wprowadfzili hipermarkety i obcy kapitał do Polski i teraz zapierd@l@my jak murzyny we własnym kraju za marne 1000zł ( a w szwecji zarabiają w durnej ikei 4000zł w przeliczeniu na naszą walutre)

a wszystkiemu winni sa zydokomunisci, cyklisci oraz faki zespolu "ich troje" :lol: 1 slowem wszyscy nie-sluchacze jedynego slusznego radia Maryja oraz nie-sympatycy jedynie sluszej partii LPR (giertych na papierza) :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile masz lat?? niech zgadne...10????

Pewnie dlatego nie slyszales, ze Ojciec Świety popiera calym sercem dazenia Polski w przystapieniu do UE.

Jedyny ciemnogrod to LPR, Radio Maryja i takie LOLki jak ty, ktore nie maja dosc rozumu, by samodzielnie myslec i wyciagac wnioski.

Pomyliles sie, nie jestem komuchem tylko zydokomuchem. Od zawsze glosuje na UW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile masz lat?? niech zgadne...10????

Pewnie dlatego nie slyszales, ze Ojciec Świety popiera calym sercem dazenia Polski w przystapieniu do UE. 

Jedyny ciemnogrod to LPR, Radio Maryja i takie LOLki jak ty, ktore nie maja dosc rozumu, by samodzielnie myslec i wyciagac wnioski.

Pomyliles sie, nie jestem komuchem tylko zydokomuchem. Od zawsze glosuje na UW.

Ja w przeciwieństwie do ciebie nie liże żydom [gluteus maximus]

Jesteś naprawde ograniczony ( ico ma do tego papież) przytocz mi choć jeden powód dla którego mielibyśmy wstąpić do unii.

Jak ty LPR nazywasz ciemnogrodem to albo jesteś 100%żydem albo niecem, który chce kupić Polske.

Co do UW to nienazwałem jej żydokomuną (jest to mniejsze3 zło od sld ale zło)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie TAK dla unii. Ostatnio byłem w Berlinie, tylu super aut na jednej ulicy jeszcze nie widziałem. Myślę, że języków trzeba się uczyć. Wyobrażacie sobie architekta, który nie potrafi dgadać się z pracodawcą? - bo ja nie. Taki człowiek nie miałby racji bytu.

Co do tej trójki dzieci i nie płacenia poadtków, Niemcy muszą mieć większy przyrost naturalny, ponieważ nie wyrobią na emerytuery dla ludzi starszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste i logiczne!

Wejdziemy do uni i zostaniemy doslownie kupieni.

Albo wejdziemy, dostaniemy siano, polska nie spelni wszystkic warunkow

pogonia nas w cholere z unii i zazadaja zwrotu kasy, a ze kasa juz sie dawno rozplynie to odbiora nam ziemie w zamian

To bedzia nasza unia.

Nie zapominajcie ze to nie unia POLSKI tylko UNIA politykow

politykow wielki <span style="color:red;">[ciach!]</span> obchodzi nasza przyszlosc

potrafia tylko pieknie nawijac o szkole i pracy w krajach unii europejskiej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robercik wez ty włącz telewizor i zobacz co w Wiadomościach mówią!! To taka dobra rada. Pokazywali ostatnio reportaż o domniemanym wykupie ziemi.

Pokazuja dziadka i jego ledwo stojącą chałupe z działką rolniczą. Pytają - ile pan za to chce? On mówi, że 120 tys, złotych. Pokazują Nieruchomość w niemczech zadbana, tylko lekki remoncik, działka o podbnych parametrach,. Pytają Niemca ile chce, a on mów, że 2 tys. euro (ok. 8 tys. złotych.). Pokazywali jeszcze wiele przykładów takich budynków.

Więc co ty tu mówisz o wykupywaniu Polskie przez Cudzoziemców?

Po co mają tu przyjeżdżać, skoro tam mają taniej i o wiele lepiej.

Coś mi się zdaje, że twój idol to Gietrych z LPR :D :D

Także lepiej włącz telwizor, albo ewentualnie poczytaj gazetke zanim coś napiszesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt pewnie robisz laske lopuszanskiemu ;) :twisted:

Jesteś naprawde ograniczony

napewno mniej niz ty :lol:

przytocz mi choć jeden powód dla którego mielibyśmy wstąpić do unii.

Sklepy z trawka w holandii ;) :lol:

Jak ty LPR nazywasz ciemnogrodem to albo jesteś 100%żydem albo niecem, który chce kupić Polske.

ja juz cala polske kupilem i za 2 dni cie weksmituje na biegun polnocny :lol: :lol:

fakt UE to mega-zydo-komuna sponsorowana przez SLD oral LSD

:lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt pewnie robisz laske lopuszanskiemu ;) :twisted:

Jesteś naprawde ograniczony

napewno mniej niz ty :lol:

przytocz mi choć jeden powód dla którego mielibyśmy wstąpić do unii.

Sklepy z trawka w holandii ;) :lol:

ja juz cala polske kupilem i za 2 dni cie weksmituje na biegun polnocny :lol: :lol:

fakt UE to mega-zydo-komuna sponsorowana przez SLD oral LSD

:lol: :lol:

Tak to dal Ciebie najważniejsze trafka. NIestety poslkie połeczeństwo jest rozpite (ostatnia obniżka cen alkoholu na rynku i zaćpane trafka, lsd marycha itp). Z przykrością twierdze iż Wasze wspaniałe SLD chce zalegalizować te używki bo przecież zaćpanym i zapitym "motłochem" lepiej kirować i nawet się nie zbuntuje.

Człowieku ile ty zarabiasz (max 2000zł) a taki żydo komuch - Miller 199x tyle co ty. Oni powykupywali całe fabryki (albo nakradli takie sumy o jakich Ci się nie śniło). Sku@rwysyn wybudował sobie wille za 1,5 mil a tu 3/4 narodu żyje na skraju biedy. To mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>i@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robercik wez ty włącz telewizor i zobacz co w Wiadomościach mówią!! To taka dobra rada. Pokazywali ostatnio reportaż o domniemanym wykupie ziemi.

Pokazuja dziadka i jego ledwo stojącą chałupe z działką rolniczą. Pytają - ile pan za to chce? On mówi, że 120 tys, złotych. Pokazują Nieruchomość w niemczech zadbana, tylko lekki remoncik, działka o podbnych parametrach,. Pytają Niemca ile chce, a on mów, że 2 tys. euro (ok. 8 tys. złotych.). Pokazywali jeszcze wiele przykładów takich budynków. 

Więc co ty tu mówisz o wykupywaniu Polskie przez Cudzoziemców?

Po co mają tu przyjeżdżać, skoro tam mają taniej i o wiele lepiej.

Coś mi się zdaje, że twój idol to Gietrych z LPR :D :D

Także lepiej włącz telwizor, albo ewentualnie poczytaj gazetke zanim coś napiszesz

Ty masz 15 lat?

Jak jesteś taki mądry to kup coś od szwaba. Ździwisz się i skulisz uszy wracając z powrotem do kraju. Tak się składa, że mam rodzine w niemczech i wiem coś na ten temat. A co do telewizji to byłem kiedyś na manifestacji w Warszawie było ok 7 tyś luda a w telewizji podali,że 500. Śłuchaj dale telewizji a wyjdziesz na ludzi (tylko nie wiem jakich).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste i logiczne!

Wejdziemy do uni i zostaniemy doslownie kupieni.

Albo wejdziemy, dostaniemy siano, polska nie spelni wszystkic warunkow

pogonia nas w cholere z unii i zazadaja zwrotu kasy, a ze kasa juz sie dawno rozplynie to odbiora nam ziemie w zamian

To bedzia nasza unia.

Nie zapominajcie ze to nie unia POLSKI tylko UNIA politykow

politykow wielki najwiekszy przyjaciel mezczyzny obchodzi nasza przyszlosc

potrafia tylko pieknie nawijac o szkole i pracy w krajach unii europejskiej..

NIestety jak już wejdziemy do uni to już z niej nie ma wyjścia. Nawet nie chce wiedzieć co się stanie (a tak na pewno się stanie) jak naszemu KOchanemu (w dupe walonemu) rządowi pieniędzy zabraknie na płacenie unii za członkostwo. Pewnie podniosą podatki na 79%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to dal Ciebie najważniejsze trafka. NIestety poslkie połeczeństwo jest rozpite (ostatnia obniżka cen alkoholu na rynku i zaćpane trafka, lsd marycha itp). Z przykrością twierdze iż Wasze wspaniałe SLD chce zalegalizować te używki bo przecież zaćpanym i zapitym "motłochem" lepiej kirować i nawet się nie zbuntuje.

Człowieku ile ty zarabiasz (max 2000zł) a taki żydo komuch - Miller 199x tyle co ty. Oni powykupywali całe fabryki (albo nakradli takie sumy o jakich Ci się nie śniło). Sku@rwysyn wybudował sobie wille za 1,5 mil a tu 3/4 narodu żyje na skraju biedy. To mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>i@

przyznaje sie to ja zarabiam 20000x wiecej niz najwiekszy zlodziej w RP czyli Leszek M. (i to na samych odsetkach) :lol:

to ja stoje za SLD, LSD, choroba wscieklych krow i UE :lol:

Ty masz 15 lat?

Jak jesteś taki mądry to kup coś od szwaba. Ździwisz się i skulisz uszy wracając z powrotem do kraju. Tak się składa, że mam rodzine w niemczech i wiem coś na ten temat. A co do telewizji to byłem kiedyś na manifestacji w Warszawie było ok 7 tyś luda a w telewizji podali,że 500. Śłuchaj dale telewizji a wyjdziesz na ludzi (tylko nie wiem jakich).

sluchaj radia Maryja to daleko zajdziesz (w kopaniu rowow) :lol:

wiesz co jak czytam twoje posty to jestem za aborcja, eutanazja i popioeram haslo "polska dla polakow, ziemia dla ziemniakow a ksierza na ksierzyc" :lol:

a i powiedz mi jeszcze kiedy wg ciebie w polsce bylo najlepiej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był taki okres kiedy w polsce nie było tyle tłuków co teraz, a granice nasze sięgały od Bałtyku po morze czarne (jak jesteś inteligentny to będziesz wiedział kiedy to było). Wtedy to Europa się z nami liczyła, a nie my z Europą Byliśmy wtedy mocarstwem. I uratowaliśmy [gluteus maximus] europie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był taki okres kiedy w polsce nie było tyle tłuków co teraz, a granice nasze sięgały od Bałtyku po morze czarne (jak jesteś inteligentny to będziesz wiedział kiedy to było). Wtedy to Europa się z nami liczyła, a nie my z Europą Byliśmy wtedy mocarstwem. I uratowaliśmy [gluteus maximus] europie.

a swistak siedzial i zawijal sreberka :lol: :lol: :lol: :lol:

ty myslisz ze wtedy ludzie z glodu niezdychali, ze nieistniala bieda, zlo ze wtedy tylko siedzieli na [gluteus maximus] a kasa i zarcie samo lecialo i kazdy zyl wg kodeksu honorowego :D

kazdy przeciez wie ze najbardziej zacofana epoka bylo sredniowiecze :)

ty wiesz ze wiara powstala po to zeby takim tempym ludzia jak ty dawac proste rozeznanie sytulacji na dobrych (nas) i zlych (innych) ty myslisz ze dlaczego tak sie ludzie na krucjaty pchali (btw. 1 krucjate zlozona z samych "gorliwych katolikow" zdziesiatkowal byle oddzial niewiernych :D )

poza tym widze ze jestes w transie i moze za 100 lat zrozumiesz ze mowiles goralska prawde (gowno prawde) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To z ciebie zajebisty polak (jak z koziej [gluteus maximus] trąbka). Jesteś moskalem, chinolem, pigmejem czy żydem?

Wcale nie jestem za katolikami ale wg mnie to oni (nie wszyscy) prawe mówią.

Przykład sprzedaż STOENU . To taki zajebisty interes żydokomuna zrobiła, że za 5 lat szwaby będą nam tą samą ziemie sprzedawać tylko, że za 10x drożej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a swistak siedzial i zawijal sreberka :lol: :lol: :lol: :lol:

ty myslisz ze wtedy ludzie z glodu niezdychali, ze nieistniala bieda, zlo ze wtedy tylko siedzieli na [gluteus maximus] a kasa i zarcie samo lecialo i kazdy zyl wg kodeksu honorowego :D

kazdy przeciez wie ze najbardziej zacofana epoka bylo sredniowiecze :)

ty wiesz ze wiara powstala po to zeby takim tempym ludzia jak ty dawac proste rozeznanie sytulacji na dobrych (nas) i zlych (innych) ty myslisz ze dlaczego tak sie ludzie na krucjaty pchali (btw. 1 krucjate zlozona z samych "gorliwych katolikow" zdziesiatkowal byle oddzial niewiernych :D )

poza tym widze ze jestes w transie i moze za 100 lat zrozumiesz ze mowiles goralska prawde (gowno prawde) :)

NIe wiem czy ty jesteś naprawde taki tempy jak na zdjęciu. Mieszkasz na Śląsku i niw widzisz co dookoła ciebie się dzieje. Żydokomunistyczny rząd doprowadził do bankructwa kopalnie, żeby niedłuło sprowadzać węgiel ze szwabii. Ludzie żyją w takiej biedzie (jak w XIX w) a ty pierd@lisz takie głupoty że unia to zbawienie. Jak do niej wejdziemy to będzie jeszcze większa bieda. Zaleją nas swoimi towarami i nie będziemy mieli nic do powiedzenia. (ostatnio byłem w castoramie - szwabsko jakiejśtam i chciałem kupić zwykły p[ierdolony klucz oczkowy, ja patrze a tu cena 29 zł noż <span style="color:red;">[ciach!]</span>@ jego m@ć. ide do sklepu z polskimi narzędziami i kupiłem komplet kluczy (7) za 5zł i to jest ta Twoja Unia. Będziesz za bochenek chleba płacił 10zł (tak jak jest w Danii).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... rząd doprowadził do bankructwa kopalnie, żeby niedłuło sprowadzać węgiel ze szwabii...

widze ze jestes ostro niedoinformowany - tak sie sklada ze zmykane maja byc nierentowne kopalnie ktore wykozystuja poklady ubogie w wegiel i kozystaja z przezalych technologi - czego rezultatem jest ze calkowity zysk z wydobycia wegla w takiej kopalni nie starcza nawet na zapalcenie rachunkow za energie elektryczna zuzywana przez taka kopalnie nie mowiac o oplatach za transport wegla dla PKP, wyplatach dla gornikow itp

na ale latwiej miec klapki na oczach i wszedzie dopatrywac sie teori spiskowej

ROTFL i EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... rząd doprowadził do bankructwa kopalnie, żeby niedłuło sprowadzać węgiel ze szwabii...

widze ze jestes ostro niedoinformowany - tak sie sklada ze zmykane maja byc nierentowne kopalnie ktore wykozystuja poklady ubogie w wegiel i kozystaja z przezalych technologi - czego rezultatem jest ze calkowity zysk z wydobycia wegla w takiej kopalni nie starcza nawet na zapalcenie rachunkow za energie elektryczna zuzywana przez taka kopalnie nie mowiac o oplatach za transport wegla dla PKP, wyplatach dla gornikow itp

na ale latwiej miec klapki na oczach i wszedzie dopatrywac sie teori spiskowej

ROTFL i EOT

Za komuny Polska dawała cukier ruskim, a oni później nam go sprzedawali, teraz jest podobnie. Co do kopalń to nie wierze w to że się węgiel kończy, jest to pretekstem do zamknięcia kopalni. A jak Wytłumaczysz sprzedaż STOENU, spadek zapotrzebowania na prąd. Idiotyzm No ale zostało jeszcze do sprzedania Wojsko Polskie, po co ma być polskie jak może być niemieckie (będzie bardziej rentowne)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi