Skocz do zawartości
funfel

Kto jest za wejsciem do UE a kto nie

UNIA TAK/NIE  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. UNIA TAK/NIE

• TAK
      167
    • NIE
      56

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz... może to Cię ubawi, ale moja babcia (nie jedno w życiu widziała) wciąż powtarza: "Tyle wolności ile własności".  Coś w tym jest...

zeby cos miec to trzeba pierw to kupic :( takze wiesz ja po studiach spieprzam na zachod albo do wuja sama - z tego co widze to w polsce bardzo trudo bedzie mi wyzywic rodzine za "normalna" pensje :(do polski wroce na emeryture bo z tego co widze to narazie wladza ma taktyke "byle do uni" (w negatywnym znaczeniu) w uni sie troche pomeczymy (z 20 lat) zanim bedziemy na poziomie grecji niewspominajac juz o wytepieniu takich pojebow jak Lepper, Rydzyk, Giertych albo Macierewicz :evil: :evil:

Takich pojebów to aż żal słuchać i wiedzieć że istnieją.tylko że tym pojebem to sam jesteś!!! Co do tamtych co wymieniłeś to jakoś bardziej im zależy na Polsce niż całemu SLD raem wziętemu...

Ale cóż, rzeczywiście, wyrywaj głąbie do wuja sama bo w europie to cie wykończą- albo ludzie albo głupota. Prędzej to drugie bo jest w zaawansowanym stanie. :twisted:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rzeczywiście tylko to ci pozostało.

Tak jak we fraszce(może ktoś zna) - Dlaczego dzwon głośny? Bo pusty... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz... może to Cię ubawi, ale moja babcia (nie jedno w życiu widziała) wciąż powtarza: "Tyle wolności ile własności".  Coś w tym jest...

zeby cos miec to trzeba pierw to kupic :( takze wiesz ja po studiach spieprzam na zachod albo do wuja sama - z tego co widze to w polsce bardzo trudo bedzie mi wyzywic rodzine za "normalna" pensje :(do polski wroce na emeryture bo z tego co widze to narazie wladza ma taktyke "byle do uni" (w negatywnym znaczeniu) w uni sie troche pomeczymy (z 20 lat) zanim bedziemy na poziomie grecji niewspominajac juz o wytepieniu takich pojebow jak Lepper, Rydzyk, Giertych albo Macierewicz :evil: :evil:

Takich pojebów to aż żal słuchać i wiedzieć że istnieją.tylko że tym pojebem to sam jesteś!!! Co do tamtych co wymieniłeś to jakoś bardziej im zależy na Polsce niż całemu SLD raem wziętemu...

Ale cóż, rzeczywiście, wyrywaj głąbie do wuja sama bo w europie to cie wykończą- albo ludzie albo głupota. Prędzej to drugie bo jest w zaawansowanym stanie. :twisted:

Tak jak we fraszce(może ktoś zna) - Dlaczego dzwon głośny? Bo pusty... :twisted:

i dlatego wlasnie masz taka inteligentna ksywe :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dlatego wlasnie masz taka inteligentna ksywe :lol: :lol:

Dziekuje. Miło mi że zauważyłeś. Popracuj nad swoją to może kiedyś na nią wpadniesz(albo ona na ciebie) i też będziesz miał sie czym pochwalić... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że temat wzbudz wiele kontrowersji i dobrze,

bo różni ludzi różne poglądy.

A mogę powiedzieć co bym zrobił na miejscu władz po wejściu

UE

1)wprowadzić kare śmierci

2)zlikwidować schroniska dla jakichkolwieg zwierząt

(poprostu wytępiłbym je wpizdu)

3)rolnicy wcale nie mają tak żle teraz ,jak jestem na

wakacjach u babci to widze

bujają się carami trzepią kase w GER na czarno

a potem wychodzą blokować

CZyli DLA UNII TAK

ale pod warunkiem że POlską nie będą rządzić żydzi!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łojezu!! Radio Rydzyka taką straszną papkę robi z mózgów, że ludzie do urn poszli na LPR głosować. Jak czasem oglądam kabaret z Wiejskiej i słysze, co ludzie z LPR mówią to aż szkoda czasu słuchać - te same slogany do w radiu bez twarzy.

A tak a`propos. Zarówno nasz episkopat jak i Papież popierają polskie starania o wejście do UE, więc LPR straciła z rąk argument o bezbożności w unii :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko co polska ma hronić przed niemcami i zachodem ????

rollnictwo ?? hutnictwo ??? banki ?? kopalnie ?? sklepy ??? a może elektrownie ?? panowie to już jest w rękach obcego kapitału a co nie jest to już dawno ma kłopoty finansowe !! heh więc tak bez uni podatki nas zabiją (w koncu trzeba zapłacić emerytom/rencistom/górnikom/rolniko/itd/ i itp ) a skąd odnas na 1 emertya renciste przypada 2 pracujących czyli będzie b.źle :) a z unią tylko najlepsi będą mieli dobrze a słabi na pole i pracować lub zginąć z głodu polska już nie istnieje niestety mieliśmy lata 90 w których trze było mądrych ludzi i wtedy trzeba było zaczynac od nowa teraz gdy wszystko wyprzedaliśmy nie mam czego się bać gorzej być nie może jestem

za BO JAKIE JEST INNE WYJŚCIE NAFTA?? :D wow meksyk jest w nafcie i wiecie co nadal za bezprawne przekroczenie granicy amreykanie zabijają meksykan !! z pracą też jest ciężko mają inwestycje amerykańskie ale takie które są tak brudne że stany ich zabraniają u siebie przeprowadzać !! a pozatym gdzie stany a gdzie polska ?? my nie możemy się porównać do najbiedniejszych państw U.E !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CyfraxFX dlaczego chcesz wytępić zwierzęta?? 

Może by wytępić ludzi którzy kupują psy i po 2 sezonach wyrzucają gdzieś w lesie?

Zgadzam sie w 100%, tacy ludzie sa duzo gorsi od zwierzat.

[...]CZyli DLA UNII TAK 

ale pod warunkiem że POlską nie będą rządzić żydzi!!!!!!

Na komentowanie czegos takiego po prostu szkoda slow... Szczegolnie jesli pisze to ktos, kto prawdziwego Zyda na wlasne oczy nie widzial, a pala do tego narodu nieuzasadniona nienawiscia. Wlasnie przez takich rodakow, wiekszosc obcokrajowcow postrzega Polakow jako antysemitow...

do uni wkraczamy jako bakruci i dziady smutno to pisać ale tak jest :(

Przyznaje, ze w Polsce jest nieciekawie, ale wejscie do Unii widze jako wielka szansa dla kraju, by zmienic obecna sytuacje. Dlatego mowie TAK dla UE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, temat tasiemiec :)

POwiem tak - jak nie wejdziemy do unii, to po studiach wynosze sie z Polski, bo tu już nie będzie czego szukać.

Niektórzy ludzie stracą na wejściu do Unii i to jest normalne, ale bardzo prawdopodobne, że po kilku latach jednak wyjdą na swoje.

U nas się myśli co będzie jutro, a nie za 5, 10 lat. Jak nie wejdziemy do unii, to po kilku latach zrobi się u nas takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o, że wszyscy co byli za nie będą sobie pluć w brodę (poza oczywiście grupa ludzi, którzy teraz robią wielkie kokosy).

Aha - co to kogo obchodzi kto nim rządzi? Teraz rządzą Polacy i jakoś im to nie idzie. Jeśli o mnie chodzi, to mógłby rządzić nawet Husajn (to przesada, ale chciałem obrazowo), byle by było dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak takie masz argumenty to glosuj na nie  

1. po wejsciu do ue bedzie lepiej??? na cuda liczysz co to znaczy wogule bedzie lepiej wodka bedzie za darmo?

2. jak masz kase to mozesz to robic przeciesz i teraz chyba nie twierdzisz ze polacy nie moga studiowac za granica??? (unia nic tu nie wnosi oprocz tego ze podobno nasze krajowe dyplomy beda honorowane w granicach ue)

3. co do pracy(oczywiscie legalnej) to lepiej zobacz jaki okres przejsciowy wynegocjowali nasi

ad1. bedzie lepiej w sensie ze bedzie latwiej z tego burdelu (czyt. Polska) uciec

ad2. nie kazdy ma kase

ad3. jest 7 krajow ktore nie ustanowily zadnego "okresu przejsciowego" w tym Anglia.

jestem za....z tym ze ja stad <span style="color:red;">[ciach!]</span>m :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem ile Polaków kocha swoj ojczyzne ponad wszystko?

Z obecnymi problemami itp.

Ja jestem za UE.

Tylko strasznie dostaniemy wkość jak przejdziemy na "ojro" (czyt.Euro).

bo obecnie Ojro kosztuje ok. 4,35zł.

Niemcy dostali tak w dupe jak zmieniali DM na Eur i ... mieli zonka :(

Musimy wierzyć, że chociasz 1 coś się uda w tym zasranym kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do ankiety nalezaloby dodac jeszcze opcje : tak, ale pod warunkiem .... .

Dalem na tak oczywiscie, mam nadzieje ze nam to nie zaszkodzi a pomoze - a jesli nam nie bedzie lepiej to moze naszym dzieciom.

Narazie tyle co mamy to: bezrobocie i wysokie podatki (albo jak kto woli niskie zarobki), jakies pieprzone winiety za drogi, ktorych nie ma ; za niedlugo oplata za swieze śląskie powietrze ;P a na koncu oplaty za to, ze w ogole mozemy zyc - do niczego nie dojdziemy w tym kraju, gdzie wychwala sie ponad niebiosa ks Rydzyka, Ich Troje,Samoobrone i innych pajaców , manipulujacych ludzi pieknymi slowkami i obiecujacych gruszki na wierzbie - w sejmie,w TV, na ambonie...

Co do wyjazdu zagranice i dostania tam jakiejs dobrej roboty to napewno warto skorzystac z takiej szansy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

az strach pomyslec co by bylo gdybysmy nie weszli do tej unii, sam osobiscie bylem jakis okres czasu w irladnii, kraj ktory przed wejsciem byl kompletna ruina (noze nie az tak jak polska ale byl :P), a teraz nie ma co sie oszukiwac ale zyje sie tam swietnie a napewno duzooooooo lepiej niz w polsce. To mnie miedzy innymi sklania do glosowania na tak w referendum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hie, hie,

wszyscy którzy sa przeciw podają jakieś abstrakcyjne powody, że nas z rynku wyżenią na przykład...

to pomyślcie sobie kochani, co będzie z naszymi exporterami, jesli nie wejdziemy, a umowy handlowe zawarte z UE (obopólna redukcja ceł, ułatwienia w przekraczaniu granic itp) kończą się z końcem 2004...

no i jak wtedy nasi exporterzy wywiozą cos do UE???

a tam idzie ponad 70% naszego exportu...

no i co, wtedy nasze firmy się wzmocnią, n'est pas???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są kraje (nie jestem pewny, ale chyba m.in. Norwegia) ktore podpisaly tylko umowy o wolnym handlu, bez pchania kraju w ramiona eurobiurokratow.

Nasz kraj powinien byl negocjowac TYLKO to co by bylo dla nas dobre, pomijajac bzdurne, szkodliwe etatystyczne wymysly Unii Europejskiej.

PS Ktos tu pisal o dodatkowej opcji do ankiety "TAK, pod warunkiem" - NIE MA TAKIEJ OPCJI - wchodzisz, albo nie. Warunki (w/g propagandy rzadowej) znasz. Na swistku do glosowania beda tylko dwa kwadraciki.

PSII Wlasnie w Trojce mowia o swiezo wydanej broszurce "informacyjnej" UKIE - rzygac sie chce: nie dosc, ze propaganda za moje (m.in.) pieniadze to jeszcze nieudolna i z bledami. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Unia złapie za morde i zaprowadzi porządek z niektórymi politykami (oby).

niech zgadne - chodzi ci o magistrow z samoobrony=]]]]]]

Nie tylko. Również z LPR, PSL, PO i SLD (gdzie sam należe). Po prostu wszędzie są "dziwni" ludzie i trzeba ich odsunać od decydowania. Porządkowanie Ponad Podziałami - oto czego chcę!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi