Skocz do zawartości
funfel

Kto jest za wejsciem do UE a kto nie

UNIA TAK/NIE  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. UNIA TAK/NIE

• TAK
      167
    • NIE
      56

Rekomendowane odpowiedzi

trzeba sobie tez to powiedziec ze w europie potrzebuja 2 rzeczy:

- rynkow zbytu na towary (prawie 50mln balwanow to smakowity kasek...)

- roboli do najbardziej parszywych prac (murarz, smieciarz, pielegniarka, nauczyciel....)

wazne jest abysmy niestali sie w uni ani 1 ani 2 tylko wygryzli niemcow/francuzow/brytyjczykow z top managmentu ;) no chyba ze dalej chcemy byc postrzegani jako oaza zlodzieji samochodow i ku**w :?

ludzie uczcie sie i badzcie madrzejsi bo inaczej to nie my wyruch**y unie tylko unia nas :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

A teraz nie jesteśmy traktowanii jak biedaki? Przynajmniej będzie można pracowac gdzie się chce bez problemów, bo tu w Polsce z praca jest wyjątkowo marnie - ludzie po dobrych studiach nie moga znaleźć.

To prawda, że dużo lepszy dla Polski byłby sojusz z USA, ale gdzie Stany a gdzie Polska? Pozostaje nam Europa. Zgadza się - unii nie zależy na Polsce, bo i po co im taki grzyb, ale jednak do niej wchodzimy, więc trzeba myśleć pozytywnie, bo gorzej z pewnością nie będzie.

Co Ci daje te pewnosc?

To oczywiste, że niektórzy stracą na wejściu do unii, to normalne i nie dziwie im się, że są przeciw. Trudno jednak powiedzieć, czy w przyszłości by tych strat nie odrobili - ale to już gdybanie.

Trzeba wybrać mniejsze zło (jeśli wejście do unii, to żeczywiście zło). Nigdy nie będzie idealnie - zawsze będą jakieś wady, ale trzeba je znieść, żeby iść do przodu. Pamiętacie "liberum veto" - jakie to typowo Polskie - coś się komuś nie podoba, to się nie zgadza, nieważne, że zalet jest sto - wązne, że są jakieś wady...

Kiedy ja nie moge sie doprosic od Was chociaz jednej powaznej zalety. Widze (prawie) same wady. Dziwisz mi sie, ze jestem przeciw?

Co do liberum veto - niestety nie bede mogl z niego skorzystac zeby Was UE-entuzjastow powstrzymac :(

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, to prawda, że nikt pieniędzy za darmo nie daje, ale to nie znaczy, że my z dotacji nie skorzystamy - taki przykład (obrazowo) ktoś wam daje 1000zł, ale każe oddać 2000zł - jednak wy inwestujecie to 1000zł i zarabiacie 3000zł - oddajecie 2000 i jesteście tysiąc do przodu - chcę tu pokazać, że najgorzej jest się dopatrywać wad, albo przewidywać, że i tak <font color="#FF0000">[ciach!]</font> z czegoś będzie.

Idę o zakład, że u nas to będzie wyglądało tak (przedstawiając to tak samo obrazowo) - dostajemy 1000, z niego robimy 1800, a będziemy musieli oddać 2000... czyli 200 w plecy...

Najpierw SAMI musimy uporządkować własny burdel, a potem idźmy już do tej Unii. W przeciwnym wypadku Unia nam tylko zaszkodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug mnie bedzie tak:

dostajemy 1000,

800 kradnie aktualna klika rzadzaca

inwestujemy 200, robimy z tego 400

Mamy oddac 2000, mamy 1600 w plecy

smutne , alw wielu przypadkach prawdziwe;(((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem ciekaw jaka jest wasza opinia na ten temat. bo ja aqrat nie jestem za wejsciem

Wybacz, ale nie masz chyba mozgu w takim razie, lub ewentualnie nie masz zielonego pojecia o omawianym temacie.

Podaj argumenty przeciw a potem porozmawiamy.

Jak szkopy wszystko w Polsce wykupia i zwolnia polowe Polakow to wtedy bedziesz wiedzial dlaczego lepiej nam bylo byc bez uni. Bo chyba powaznie nie myslisz ze niemcy czy inne kraje UE obchodzi los Polski. Polska nie bedzie w stanie konkurowac z innymi krajami poniewaz przemysl w Polsce pod kazdym wzgledem ustempuje EU. Nikt nie bedzie kupowac Polskiego towaru ktory kosztowac bedzie wiecej niz ten sam produkt z niemiec czy Francji. Polska jest dla Polakow ale po tym jak wejdziemy do EU to niestety ale w Polsce beda rzadzi szkopy i zabojady bo oni beda miec pieniadze i wplywy. Sumujac to co sie niemcom nie udalo zrobic militarnie w 1939 teraz po latach zrobia ekonomicznie. Zrobia sobie z Polski zaplecze na tania sile robocza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i dobrze <span style="color:red;">[ciach!]</span>a. Widocznei do niczego innego sie nie nadajemy. Wystarczy poczytac, gazety krajowe i na swiecie. Jak tak dalej pojzdie to nawet z wyzszym bedziezs musial rowy kopac bo juz nic innego do roboty nie bedzie w tym kraju. Wole byc tania sila robocza na zachodzie, gzdie po jakims czasie bede miec zsanse na cos wiecej, niz zyc tutaj z przeswiadczeniem ze moze byc juz tylko gorzej. Co za bezsens wogole :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zdanie jest takie:

Niemcy i Francja wydymały USA, jestem pewny ze jak Polska nie przystapi do uni to USA "zrobi" nam dobrobyt , tak jak zrobilo to w europie zachodniej po 2 wojnie swiatowej

Polowa baz wojskowych ma zostac przeniesiona z niemiec do polski, ofset za F-16 wyniesie 12 mld dolarow, polska bedzie milala swoja strefe wplywow w Iraku , 1/5 zolnierzy sil pokojowych to beda polacy, ameryka jest potezna nie zapomni o swych sojusznikach. Pod koniec maja prezydent USA przyleci do polski

Teraz Niemcy sie burza dlaczego Polska ma swoja strefe wplywow w iraku, dlaczego silami onz bedzie dowodzil Polak, USA nie gada z niemcami, jezeli USA nam pomoze postawic nasza gospodarke na nogi, nasze produkty beda konkurencyjne dla produktow UE i za 10 lat to szkop bedzie do nas do roboty przyjeżdzał

Stwierdzenioe ze USA uwaza nas za przy[gluteus maximus]sow to <span style="color:red;">[ciach!]</span>lenie ludzi pokroju balcerowicza , zdrajcy narodu, czlowieka ktory tlamsi polska gospodarke, niepoczytalnego ekonoma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zdanie jest takie:

Niemcy i Francja wydymały USA, jestem pewny ze jak Polska nie przystapi do uni to USA "zrobi" nam dobrobyt , tak jak zrobilo to w europie zachodniej po 2 wojnie swiatowej

Polowa baz wojskowych ma zostac przeniesiona z niemiec do polski, ofset za F-16  wyniesie 12 mld dolarow, polska bedzie milala swoja strefe wplywow w Iraku , 1/5 zolnierzy sil pokojowych to beda polacy, ameryka jest potezna nie zapomni o swych sojusznikach. Pod koniec maja prezydent USA przyleci do polski

Teraz Niemcy sie burza dlaczego Polska ma swoja strefe wplywow w iraku, dlaczego silami onz bedzie dowodzil Polak, USA nie gada z niemcami, jezeli USA nam pomoze postawic nasza gospodarke na nogi, nasze produkty beda konkurencyjne dla produktow UE i za 10 lat to szkop bedzie do nas do roboty przyjeżdzał

Stwierdzenioe ze USA uwaza nas za przy[gluteus maximus]sow to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ludzi pokroju balcerowicza , zdrajcy narodu, czlowieka ktory tlamsi polska gospodarke, niepoczytalnego ekonoma.

Zgadzam sie z ta wypowiedzia w 100%. Ameryka jest z pewnoscia bardziej przychylna Polsce niz Niemcy. Szybciej mozna zaufac USA niz naszym zachodnim sasiadom. W koncu z USA Polska nigdy nie miala wojn

Zgadzam sie z ta wypowiedzia w 100%. Ameryka jest z pewnoscia bardziej przychylna Polsce niz Niemcy. Szybciej mozna zaufac USA niz naszym zachodnim sasiadom. W koncu z USA Polska nigdy nie miala wojny. Rosjanie i Niemcy sa naszymi wrogami i nigdy nie beda naszymi przyjaciolmi. Powinnismy sie byli nauczyc tego chyba juz z histori ?

Nie wiem jak mozesz nawet takie rzeczy napisac. Niemcy i Europa zachodnia jest w pozycji takiej a nie innej dzieki USA. Przyjzyj sie sie wschodnim niemcom. Byli w tej samej sytuacji co my i sa na tym samym poziomie co my. Co chce powiedziec jest to ze Polacy w niczym nie ustepuja zachodnim kraja. Potrzebujemy tylko czasu na to aby odbudowac nasz kraj. Tyle tylko ze silna Polska nie jest w interesie Niemcow lub Francuzow poniewaz z tego powodu te kraje ucierpia finansowo jak ze i politycznie. USA nie ma tego samego dylematu poniewaz USA nie jest w Europie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem ciekaw jaka jest wasza opinia na ten temat. bo ja aqrat nie jestem za wejsciem

Wybacz, ale nie masz chyba mozgu w takim razie, lub ewentualnie nie masz zielonego pojecia o omawianym temacie.

Jak szkopy wszystko w Polsce wykupia i zwolnia polowe Polakow to wtedy bedziesz wiedzial dlaczego lepiej nam bylo byc bez uni. Bo chyba powaznie nie myslisz ze niemcy czy inne kraje UE obchodzi los Polski. Polska nie bedzie w stanie konkurowac z innymi krajami poniewaz przemysl w Polsce pod kazdym wzgledem ustempuje EU. Nikt nie bedzie kupowac Polskiego towaru ktory kosztowac bedzie wiecej niz ten sam produkt z niemiec czy Francji. Polska jest dla Polakow ale po tym jak wejdziemy do EU to niestety ale w Polsce beda rzadzi szkopy i zabojady bo oni beda miec pieniadze i wplywy. Sumujac to co sie niemcom nie udalo zrobic militarnie w 1939 teraz po latach zrobia ekonomicznie. Zrobia sobie z Polski zaplecze na tania sile robocza.

Ale farmazony wypisujesz 8O Jesteś przedstawicielem LPR-u w Toronto? czy może Andrew Lepera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zdanie jest takie:

Polowa baz wojskowych ma zostac przeniesiona z niemiec do polski, ofset za F-16  wyniesie 12 mld dolarow, polska bedzie milala swoja strefe wplywow w Iraku , 1/5 zolnierzy sil pokojowych to beda polacy, ameryka jest potezna nie zapomni o swych sojusznikach. Pod koniec maja prezydent USA przyleci do polski

Stwierdzenioe ze USA uwaza nas za przy[gluteus maximus]sow to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ludzi pokroju balcerowicza , zdrajcy narodu, czlowieka ktory tlamsi polska gospodarke, niepoczytalnego ekonoma.

Zgadzam sie z ta wypowiedzia w 100%. Ameryka jest z pewnoscia bardziej przychylna Polsce niz Niemcy. Szybciej mozna zaufac USA niz naszym zachodnim sasiadom. W koncu z USA Polska nigdy nie miala wojn

Zgadzam sie z ta wypowiedzia w 100%. Ameryka jest z pewnoscia bardziej przychylna Polsce niz Niemcy. Szybciej mozna zaufac USA niz naszym zachodnim sasiadom. W koncu z USA Polska nigdy nie miala wojny. Rosjanie i Niemcy sa naszymi wrogami i nigdy nie beda naszymi przyjaciolmi. Powinnismy sie byli nauczyc tego chyba juz z histori ?

Nie wiem jak mozesz nawet takie rzeczy napisac. Niemcy i Europa zachodnia jest w pozycji takiej a nie innej dzieki USA. Przyjzyj sie sie wschodnim niemcom. Byli w tej samej sytuacji co my i sa na tym samym poziomie co my. Co chce powiedziec jest to ze Polacy w niczym nie ustepuja zachodnim kraja. Potrzebujemy tylko czasu na to aby odbudowac nasz kraj. Tyle tylko ze silna Polska nie jest w interesie Niemcow lub Francuzow poniewaz z tego powodu te kraje ucierpia finansowo jak ze i politycznie. USA nie ma tego samego dylematu poniewaz USA nie jest w Europie.

O jaaaaa 8O 8O 8O Aż się popłakałem ze śmiechu. Gościu najpierw kogoś cytuje, odpowiada mu, potem sam siebie cytuje i komentuje swoją wypowiedź... 8O 8O 8O :lol: :lol: :lol:

To jest lepsze niż topic śmiechu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zdanie jest takie:

LOL i tyle 8O :lol:

Polowa baz wojskowych ma zostac przeniesiona z niemiec do polski, ofset za F-16  wyniesie 12 mld dolarow, polska bedzie milala swoja strefe wplywow w Iraku , 1/5 zolnierzy sil pokojowych to beda polacy, ameryka jest potezna nie zapomni o swych sojusznikach. Pod koniec maja prezydent USA przyleci do polski

Kolejny LOL :lol: bazy to nie wiadomo czy będą (pozatym po co nam wojsko innego państwa na naszym terytorium, już raz mieliśmy i ja dziękuję WYSTARCZY), ofset jak będzi 6 mld to bedze dobrze (ciągle jakieś wałki z tym wychodzą i nikt nie może się do końca doliczyć), Ameryka może jest potężna ale zapomni o nasz szybciej niż myślisz (teraz jesteśmy im potrzebni politycznie i gospodarczo - sprzedaż f16 [który już nie jest tak atrakcyjny jak kiedyś] pozatym już raz nas wydymali i to na dobre 50 lat :evil: , z president'em moron'em to już lol totalny nie wiadomo czy wogóle przyleci a jak już to tylko na Balicach wychyli łep z samolotu powie thank you i poleci dalej - też mi wizyta :lol:

I kolejny raz muszę cie zlolować :lol: "strefa wpływów" jak to ładnie brzmi, uważaj bo kolejnym mocarstwem przez to zostaniemy :lol:

Podsumowująć Ameryka ma teraz do nas interes ale jak się on skończy to będą nas mieli w (_I_) szybciej niż ci się wydaje.

Ja nie chcę aby Polska była przy[gluteus maximus]sem Ameryki (a narazie tak to wygląda co zawdzięczamy "ekipie Leszka M." [rozumiem interesy ale bez przesady]) ani kokokolwiek innego, a w Uni nie będziemy przy[gluteus maximus]sem nikogo, tylko równym człąkiem UE jak każde inne państwo w Europie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, nie będę odpowiadał na każdy post, więc ogólnie:

- nie mam pewności, że po wejściu do Unii będzie lepiej, może też być gorzej, ale szczerze w to wątpię

- mamy dwa przykłady krajów, które po wejściu do Unii stanęły na nogi - Irlandia i Hiszpania (a to, że w Polsce jest w gorszej sytuacji...)

- staram się myśleć pozytywnie i traktowac wejście do Unii jako cos w rodzaju ryzyka - może będzie lepiej, bo jeśli nie wejdziemy, to lepiej z pewnością nie będzie - będziemy z każdej strony otoczeni krajami unijnymi i pozostanie nam Rosja. W końcu zmusza Polskę, żeby prosiła o przystąpienie do Unii na gorszych warunkach.

wedlug mnie bedzie tak: 

dostajemy 1000, 

800 kradnie aktualna klika rzadzaca 

inwestujemy 200, robimy z tego 400 

Mamy oddac 2000, mamy 1600 w plecy 

smutne , alw wielu przypadkach prawdziwe;(((((

Teraz tak jest, ale może jak Unia będzie patrzyć na ręce to się to zmniejszy.

Trzeba zaryzykować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem z wejsciem do UE wole to niz nasz biede w Polsce.

Tam przynajmniej cos bedzie da sie cos zarobic nawet bedac tam sprzataczem to bedziemy tam wiecej zarabiac niz tu w tym zacofanym panstwie . :arrow: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wole, a żeby Polska przystąpiła do UE gdzie ma jakieś pewniejsze rzeczy do zrealizowania niż jakieś za przeproszeniem <span style="color:red;">[ciach!]</span>lenie i w dupe włazenie USA myśląc, że to coś da, a po paru latach powiedzą nam w twarz "jebaj się niechcemy Cię znać" i Polska zostanie na lodzie.

Ile razy w historii i teraźniejszosci robiliśmy coś dla USA, a oni nas mieli w [gluteus maximus] i w czasach II wojny światowej gdyby nikt nienaskoczył na Amerykańców to przypuszczam, że teraz mówilibyśmy po Niemiecku i Hitler zrealizowałby swoje 250 mln państwo niemieckie.

USA dla Polski to ślepa uliczka, ale UE daje nam coś nowego i nie mozemy z góry zakładać, że będzie do dojpy, bo jeszcze nie weszliśmy i nie przekonalismy sie na włąsnej skórze.

Ci co z góry zakładają, ze będzie źle to mają połowicznie racje: będzie źle dla nich, bo prawdopodobnie ani nie znają żadnego języka obcego, [gluteus maximus] im ruszyć się nie chce - poprostu typowy Polak co ma wszystko i wszystkich w [gluteus maximus] i na wszystko jest na NIE.

I zamiast nawijać jak to będzie źle drodzy panowie to radziłbym <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> sie w garść i uczyć sie czegoś nowego i starać się ze wszystkich sił wykształcić się, bo to jest przyszłością w UE i zamiast zarabiać ok 1tyś zł z wykształćeniem to jest duża szansa, że zarobicie chodźby 1tyś Euro które i tak jest lepsze niż nasz PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak piszecie o możliwościach wyjazdu, pracy, nauki, dotacjach, a mnie zastanawia jedno... Czy ktokolwiek z was ma jakieś konkretne plany związane z akcesją? Bo jak do tej pory to głównie piszecie używając zaimka "my", a jakoś nikt nie przedstawia swoich pomysłów. Pensję się wam automagicznie nie zwiększą... Macie rację, że USA nic wam nie da. Ale to samo będzie z UE. Nie ma nic za friko. Trzeba sobie samemu zapracować i nie czekać na żadne akcesje tylko zlikwidować państwową "opiekuńczość".

Jeżeli mamy się intergrować to na zasadzie swobodnego przepływu towaru i ludzi (a do tego UE nam nie jest potrzebna). Nie wiem jak was, ale mnie nie stać na 550PLN (11mld/40mln) rocznie wyrzucone w błoto (bo mi się nie zwróci w żaden sposóB).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crazy_Ivan napisał:

[...]

pozatym już raz nas wydymali i to na dobre 50 lat [...]

Gdybysmy zaraz po wojnie <span style="color:red;">[ciach!]</span>li sowietow nie bylo by 50 lat niewoli.

Jesli chodzi o bazy to byly one w niemczech, ameryka za te bazy placi i inwestuje w infrastrukture.

Jesli uwazasz ze Usa ma nas w [gluteus maximus] to wiadomosci obejrzyj, moze przejzysz na oczy i uslyszusz co szkopy w gazetach o Nas smaruja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bynajmniej po wejściu chce jako normalny obywatel UE osiedlić się w Deutschland (wcześniej trzeba było więcej pierdół załatwiać teraz nie). Jestem uczniem i chciałbym skorzystać z dobrodziejstw UE itp.

Jeśli Polska nie wejdzie do Ue z powodu paru pierdół, któzy na zabój są zakchoani w Polsce i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o obchodzi ich co się dalej z nimi stanie to w ten sposób zamkną mi drzwi na wspólną Europe, uniemożlwią mi zrealizowanie jak narazie marzeń, które dzięki UE będe miał większą szanse zrealizować.

Jeździłem tu i tam, ale musiałem mieć paszport, a tym razem chciałym legalnie chodzić po krajach UE jak chce i kiedy chce.

Dla mnie i dla wielu ludzi UE jest ostatnią deską do zrealizowania swoich planów,marzeń itp. i jeśli z powodu paru za przeproszniem s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ieli mi to unimożliwią to chyba popłacze się z głupoty ludzkiej i będe musiał kwiczeć w tym zasranym kraju do usranej śmierci z nie powodzeniami itp. bo na nic innego narazie w tym kraju niemożna liczyć.

Ludzie - może wam się niechce, ale dajcie szanse innym.

Żyjcie i dajcie żyć innym!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crazy_Ivan napisał:  

[...]  

Gdybysmy zaraz po wojnie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sowietow nie bylo by 50 lat niewoli.

Jesli chodzi o bazy to byly one w niemczech, ameryka za te bazy placi i inwestuje w infrastrukture.

Jesli uwazasz ze Usa ma nas w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> to wiadomosci obejrzyj, moze przejzysz na oczy i uslyszusz co szkopy w gazetach o Nas smaruja

I co myślisz, że jak napiszą, że w Polsce rodzi się wielki slums to skłamią?

Nie - to nie jest kłamstwo, bo jeśli nie jesteś menelem to Ci nikt [gluteus maximus] nieskopie, a jak jesteś normalnym człowiekiem i spodkasz jakiś wesołch iteligentó to masz 99,9% szansy, że Cię skopią okradną itp.

USA zresztą też ma niezły ubaw z Polaków - przejedź się tam.

Pełno kawałów nabijających się z Polaka itp. myślisz, że to powstało teraz? Gdzie tam - nabijali sięi nabijają się z nas od czasów wojny jak nie dłuzej. Wiem to, bo słyszałem od starszych doświadczonych, któzy w czasach komuny uczyli się w szkołach z udziałem Amerykańców (mieszane były, bo nie tylko sami amerykańce byli).

Jakby nie było Niemcy zrobili swoje i przejedź się tam - nowsze technologie, nowsze style itp. wyszli na swoje!

A Polska? Wypracowała sobie opinie "złodziei" i mają szczęście, że ktoś się nią zainteresował i chce podać pomocną dłoń, a co poniektóży odrzucają pomocy i najchętniej spluneli by w tą dłoń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bynajmniej po wejściu chce jako normalny obywatel UE osiedlić się w Deutschland (wcześniej trzeba było więcej pierdół załatwiać teraz nie). Jestem uczniem i chciałbym skorzystać z dobrodziejstw UE itp.

Jeśli Polska nie wejdzie do Ue z powodu paru pierdół, któzy na zabój są zakchoani w Polsce i <font color="#FF0000">[ciach!]</font> obchodzi ich co się dalej z nimi stanie to w ten sposób zamkną mi drzwi na wspólną Europe, uniemożlwią mi zrealizowanie jak narazie marzeń, które dzięki UE będe miał większą szanse zrealizować.

Jeździłem tu i tam, ale musiałem mieć paszport, a tym razem chciałym legalnie chodzić po krajach UE jak chce i kiedy chce.  

Dla mnie i dla wielu ludzi UE jest ostatnią deską do zrealizowania swoich planów,marzeń itp. i jeśli z powodu paru za przeproszniem <font color="#FF0000">[ciach!]</font> mi to unimożliwią to chyba popłacze się z głupoty ludzkiej i będe musiał kwiczeć w tym zasranym kraju do usranej śmierci z nie powodzeniami itp. bo na nic innego narazie w tym kraju niemożna liczyć.

No ale pracę w Niemczech prawdopodobnie legalnie podejmiesz dopiero w 2011. Nie wiadomo jeszcze, czy wstąpimy do grupy Schengen - nie jest to wynegocjowane, a ta decyzja musi być jednomyślna. Poza tym to, że nie chcę wstępować do Unii, nie znaczy, że jestem przeciwnikiem układu Schengen i EEA. Wprost przeciwnie - myślę, że mogą przynieść na korzyści w przeciwieństwie to polityki rolnej i funduszy płaconych z moich podatków. Ty natomiast chcesz za wszelką cenę się wynieść i masz gdzieś, że ci co zostaną będą musieli znosić "dobrodziejstwa" UE. Nie każdy, kto chce zostać nie będzie nic robił. My też mamy swoje plany, marzenia niekoniecznie związane z UE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zdanie jest takie:

Polowa baz wojskowych ma zostac przeniesiona z niemiec do polski, ofset za F-16  wyniesie 12 mld dolarow, polska bedzie milala swoja strefe wplywow w Iraku , 1/5 zolnierzy sil pokojowych to beda polacy, ameryka jest potezna nie zapomni o swych sojusznikach. Pod koniec maja prezydent USA przyleci do polski

O jaaaaa 8O 8O 8O Aż się popłakałem ze śmiechu. Gościu najpierw kogoś cytuje, odpowiada mu, potem sam siebie cytuje i komentuje swoją wypowiedź... 8O 8O 8O :lol: :lol: :lol:

To jest lepsze niż topic śmiechu

Zle skopiowalem dane.

no i dobrze [ciach!]. Widocznei do niczego innego sie nie nadajemy. Wystarczy poczytac, gazety krajowe i na swiecie. Jak tak dalej pojzdie to nawet z wyzszym bedziezs musial rowy kopac bo juz nic innego do roboty nie bedzie w tym kraju. Wole byc tania sila robocza na zachodzie, gzdie po jakims czasie bede miec zsanse na cos wiecej, niz zyc tutaj z przeswiadczeniem ze moze byc juz tylko gorzej. Co za bezsens wogole :]

Nie siebie chlopie tylko wypowiedz ktora byla wczesniej. :evil: Uzyj muzgownicy, wiadomo ze sie pomylilem jak kopiowalem text :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale farmazony wypisujesz 8O Jesteś przedstawicielem LPR-u w Toronto? czy może Andrew Lepera?

Nie wiem w ktorym miejscu wypisuje farmazony ? Jak narazie to obcy kapital wszystko wykupuje co ma jakas wartosc w Polsce. Co jest niby w Polskich rekach co ma wartosc ? Tak piszecie o tym ze otworza sie rynki dla Polski. I co niby sprzedamy na tych rynkach ? samochody ? komputery ? moze cos innego ? Ulatwie wam i powiem tyle ze nie ma takiej rzeczy w ktorej Polska moze konkurowac. Z tego powodu Polska na razie nie jest partnerem dla krajow takich jak Niemcy lub Francja a tylko na ukladach partnerskich oplaca sie byc Polsce w EU. Polski rzad sie sprzedaje bo ma w du!@#@!ie Polske i Polakow tylko swoje grube kieszenie. Polska powinna sie trzymac z USA poniewaz USA zawsze byla przychylna Polsce a nie krajem takim jak Niemcy ktorzy nigdy nic dobrego o Polsce nie powiedza i dalej placza o swoje "stracone" wschodnie kresy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

jak wydymali ?

to wina amerykanów że Polska znalazla sie na obszarach zdobytych przez Armie Czerwoną ???

Tak Amerykanów, wiem że to była decyzja polityczna (i głównym celem było wygranie wojny i pokonanie nazistów) ale gdyby zrealizowano brytyjski plan inwazji Europy przez Bałkany (z Grecji) to Alianci byli by w Warszawie i Berlinie przed ruskimi. Pozatym na konferencjach w Teheranie, Jałcie i Poczdamie jankesi o nas zapomnieli i oddali w łapy ruskich na 50 lat.

Ps. Austrię też wyzwolili sowieci i jakoś nie zostali tam 50 lat.

Crazy_Ivan napisał:  

[...]  

Gdybysmy zaraz po wojnie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sowietow nie bylo by 50 lat niewoli.

Jesli uwazasz ze Usa ma nas w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> to wiadomosci obejrzyj, moze przejzysz na oczy i uslyszusz co szkopy w gazetach o Nas smaruja

Sowietów to mogliśmy sobie wykopać jak byśmy mieli coś do powiedzeniea, niestety decydowali za nas inni m.in. Amerykanie --> patrz wyżej.

No i co ztego ze płaci i iwestuje w (swoją) ifrastrukturę? A kto ma to robić jak nie oni przecież to ich bazy a nie np. chińczyków. Fakt pozostaje niezmieniony jest to wojsko obcego państwa na naszym (jeśli zostaną przeniesione) terytorium - mnie się to nie podoba i mówię stanowcze NIE.

Gdzie napisałem że Amerykanie mają nas w [gluteus maximus] TERAZ? nigdzie bo pisałem że teraz mają do nas interes ale jak on się skończy to zapomną o Polsce szybciej niż ją na mapie znależli :P Wielki pozatym sojusznik który cały czas utrzymuje dla nas wizy, gdyby nas tak lubili to powini je znieść a wcale im się nie spieszy, jakoś nie oczuwam tej wielkiej przyjazni mędzy naszymi narodami pozatym że my zawsze ich popieramy a oni co robią? niewiele lub nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Polska nie wejdzie do Ue z powodu paru pierdół, któzy na zabój są zakchoani w Polsce i <font color="#FF0000">[ciach!]</font> obchodzi ich co się dalej z nimi stanie to w ten sposób zamkną mi drzwi na wspólną Europe, uniemożlwią mi zrealizowanie jak narazie marzeń, które dzięki UE będe miał większą szanse zrealizować.

Dla mnie i dla wielu ludzi UE jest ostatnią deską do zrealizowania swoich planów,marzeń itp. i jeśli z powodu paru za przeproszniem <font color="#FF0000">[ciach!]</font> mi to unimożliwią to chyba popłacze się z głupoty ludzkiej i będe musiał kwiczeć w tym zasranym kraju do usranej śmierci z nie powodzeniami itp. bo na nic innego narazie w tym kraju niemożna liczyć.

:evil: :evil: :evil: jesli jest Ci tu az tak zle, to na pewno uda Ci sie spieprzyc z Polski i bez UE. Ja nie chce Ci ulatwiac sprawy i mam w d u p i e Twoje marzenia, bo mi sie nie bardzo podobaja.

Mi sie tez obecna Polska nie podoba, ale chcialbym, zeby tu bylo lepiej. Uwazam, ze wejscie do UE tylko zakonserwuje obecna sytuacje, pogarszajac ja jeszcze w niektorych sprawach. Dlatego glosuje przeciw - bo chcialbym, zeby u nas bylo normalnie. A jak wejdziemy do Unii to na nasze panstwo na pewno nie znormalnieje przez bardzo dlugi okres czasu.

Czemu Ty nie chcesz pomoc mi w realizacji MOICH marzen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:evil:  :evil:  :evil: jesli jest Ci tu az tak zle, to na pewno uda Ci sie spieprzyc z Polski i bez UE. Ja nie chce Ci ulatwiac sprawy i mam w d u p i e Twoje marzenia, bo mi sie nie bardzo podobaja.

Mi sie tez obecna Polska nie podoba, ale chcialbym, zeby tu bylo lepiej. Uwazam, ze wejscie do UE tylko zakonserwuje obecna sytuacje, pogarszajac ja jeszcze w niektorych sprawach. Dlatego glosuje przeciw - bo chcialbym, zeby u nas bylo normalnie. A jak wejdziemy do Unii to na nasze panstwo na pewno nie znormalnieje przez bardzo dlugi okres czasu.

Czemu Ty nie chcesz pomoc mi w realizacji MOICH marzen?

myslisz, ze jak wejdziemy do UE to przez dlugi czas nam sie nie poprawi... ale jak NIE wejdziemy do zjednoczonej europy, to aktualna sytuacja bedzie sie tylko pogarszac.....

glosuje na tak, bo wierze, ze lepiej zaryzykowac (gorzej niz jest nie bedzie jezeli wejdziemy do UE), niz siedziec w tym bagnie gdzie teraz jestesmy i probujac sie wydostac samemu, tylko sie zaglebiac. wole sprobowac sie wydostac dzieki temu, ze UE wyciaga do nas pomocna dlon..... takie jest moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

jak wydymali ?

to wina amerykanów że Polska znalazla sie na obszarach zdobytych przez Armie Czerwoną ???

Tak Amerykanów, wiem że to była decyzja polityczna (i głównym celem było wygranie wojny i pokonanie nazistów) ale gdyby zrealizowano brytyjski plan inwazji Europy przez Bałkany (z Grecji) to Alianci byli by w Warszawie i Berlinie przed ruskimi. Pozatym na konferencjach w Teheranie, Jałcie i Poczdamie jankesi o nas zapomnieli i oddali w łapy ruskich na 50 lat.

Ps. Austrię też wyzwolili sowieci i jakoś nie zostali tam 50 lat.

Crazy_Ivan napisał: 

[...] 

Sowietów to mogliśmy sobie wykopać jak byśmy mieli coś do powiedzeniea, niestety decydowali za nas inni m.in. Amerykanie --> patrz wyżej.

No i co ztego ze płaci i iwestuje w (swoją) ifrastrukturę? A kto ma to robić jak nie oni przecież to ich bazy a nie np. chińczyków. Fakt pozostaje niezmieniony jest to wojsko obcego państwa na naszym (jeśli zostaną przeniesione) terytorium - mnie się to nie podoba i mówię stanowcze NIE.

Gdzie napisałem że Amerykanie mają nas w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> TERAZ? nigdzie bo pisałem że teraz mają do nas interes ale jak on się skończy to zapomną o Polsce szybciej niż ją na mapie znależli :P Wielki pozatym sojusznik który cały czas utrzymuje dla nas wizy, gdyby nas tak lubili to powini je znieść a wcale im się nie spieszy, jakoś nie oczuwam tej wielkiej przyjazni mędzy naszymi narodami pozatym że my zawsze ich popieramy a oni co robią? niewiele lub nic.

Swiat mial dosyc wojny

Jak bysmy pogonili ruskich , stalin dal by se spokuj. Zolnierze radzieccy tez byli zmeczeni. Komuchy pokroju Świerczewskiego, wasilewskiej i bieruta zmontowaly na socjalizm

Mikolajczak przyjechal w 1945 r do polski ale nikt go nie poparl

Zaraz po pokonaniu szkopow trzeba bylo ruskich <span style="color:red;">[ciach!]</span>c i tyle

Zaraz po wojnie zsrr bylo za slabe aby walczyc z USAi anglia, a gdyby polacy zaczeli walczyc brytyjczycy i usa by nas nie zostawili.

KAj by wizy zniesli na ich ryneku pracy pojawilo by sie kilkaset tysiecy polakow.Żaden kraj tego niw wytrzyma

na to trzeba czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JESTEM ZA!!!

WOLE BYC "CZARNUCHEM" DLA JAKIEGOS NIEMCA CZY BELGA CZY JAKIEGOS INNEGO

NIZ DLA JAKIEGOS O<span style="color:red;">[ciach!]</span>IALEGO POLAKA.

Dokładnie - a p i e r d o l e n i e, że jak nie wejdziemy do Unii to se uporządkujemy w kraju to nic innego jak jeden wielki bullshit w dosłownym tego słowa znaczeniu.

Za 30 lat ma nas Rumunia wyprzedzić, która obecnie wygląda jak <span style="color:red;">[ciach!]</span>o, a jeśli dojdzie do tego, że nie wejdziemy to zobaczycie JAK BĘDZIE SIĘ WAM "NORMALNIE" ZYŁO BEZ UNII.

Są 2 opcje dla któych Polak może głosować na NIE:

a)Nie zna języków i NIE CHCE SIĘ ICH NAUCZYĆ, ma totalnie wszystko w d u p i e i <span style="color:red;">[ciach!]</span>li wszystkich i wszystko

b)ma obawy co do zmian po wejściu do Unii i widzi przed sobą same wady UE, a zalet nie (a gdybyście się bardziej zainteresowali UE to zauważylibyście, że nie taki diabeł straszny)

Ja tak zachwalam sobie Deutschland, ale po wejściu do UE są też inne fajne kraje np. Anglia które odrazu po wejściu naszego kraju przyjmią do pracy naszych rodaków itp.itd.

BTW: ludzie, któży głoszą teze, że nasz kraj wykupią żabojady i "szwaby" to naprawde to są lol'e, bo jakby wykupili nasze ziemie to będą wstanie lepiej wygospodarować, a stosunki polsko-niemieckie nie są takie złe (tylko nasi ich wyzywają od Nazistów itd.).

Dajcie szanse UE, nie zamykajcie drzwi młodszemu pokoleniu - musimy pokonać przeszkody, a UE wyciąga dla nas pomocną dłoń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi