Skocz do zawartości
MARTiiii

Odtwarzacz Dvd... I Nie Tylko

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zakupić jakiś odtwarzacz DVD + DVD-R/ DVD-RAM + DIVX + CDR/CDRW + PhotoCD nie wiem co tam jeszcze ale to musi być. Możecie coś plecić w jakieś dobrej cenie, czyli jak najniższej.

Oczywiście nowe i miło bym tam zobaczyć możłiwośc puszczenia sygnału audio w DolbyDigital czy też w DTS. Za bardzo na tym się nie znam więc nie wiem co i jak. TO ma być odtwarzacz nie musi nic nagrywać. Oby tylko obraz był dobry, a dźwięk czysty i przestrzenny.

Zaproponujcie coś ...

Edytowane przez MARTiiii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar zakupić jakiś odtwarzacz DVD + DVD-R/ DVD-RAM + DIVX + CDR/CDRW + PhotoCD nie wiem co tam jeszcze ale to musi być. Możecie coś plecić w jakieś dobrej cenie, czyli jak najniższej.

Oczywiście nowe i miło bym tam zobaczyć możłiwośc puszczenia sygnału audio w DolbyDigital czy też w DTS. Za bardzo na tym się nie znam więc nie wiem co i jak. TO ma być odtwarzacz nie musi nic nagrywać. Oby tylko obraz był dobry, a dźwięk czysty i przestrzenny.

Zaproponujcie coś ...

1305766[/snapback]

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42570952

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czysty dźwięk... w sumie nie wiem. Np. czym różni się jakaś Manta od Panasonica poza ceną? (przy takich samych parametrach DVD+R DTS itp.)

No włąsnie chyba musze coś poczytać bo za bardzo nie wiem jak to się odbywa ;).

Do odtwarzania płyty DVD z DTS lub DD chyba potrzebny jest jeszcze Amplituner, czy samo DVD starcza? Pewnie głupie pytanie...

Narazie mam tylko Telewizor i dwa osobne głośniki. Zakup głośników do 5.1 za jakiś czas (akurat tu wiem co i jak).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasa na odtwarzacz myślę, że góra i to max to 500zł. Amplitunera nie mam. Jeśli nie konieczny to nie chciałbym kupować. Kasę w tej chwili mam tlyko na odtwarzacz, o reszcie nie myśle narazie.

Może napiszesz jakiś mały ranking co najlepsze odtwarzacze robi do nagorszego chłamu. Warto pakować się w coś lepszego bez amlitunera?

Jest jakieś forum o tych sprawach, strona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panasonic 29' staryszek ale nadal bardzo dobty obraz daje, dźwięk puszczony na 2 zew. kolumny. Mam zmair dośc dobre kolumny pod 5.1 kupić ale to pewnie za rok.

Czyli wychodzi na to, że taki odtwarzacz z alegro starczy jak narazie, nie ma sensu pakować się w więcej bez ampli.

Tylko napisz jeszcze jakiego producenta brać, jak już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiscie z tanszych dvd mialem doczynienia tylko z manta 0002. jak za ta kase niezly, roche irytuje odpustowa niebieska dioda na froncie i brak pl znakow w menu we wczesniejszych wersjach softu. tylko ze ten model nie odtwarza divx, wiec moze model emperor ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manta 007 - Emperor2

więcej tu :http://www.cesarz.glt.pl/

Siostra moja ma - byłem zachwycony jak go testowałem - sam mam Mante 001 -

ale zmieniam na Emperora tyko czekam jak sie pojawi w sklepach wersja "black"

pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi