kyloss Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 hej mam pewien problem przy nagrywaniu na kompa i występuje on po zmianie płyty na Abita NF7 v2.0, korzystam z SbLive bodajże 5.1; nie jest to problem karty muzycznej na płycie głównej, bo czy jest włączona czy nie i tak to samo występuje - to są takie drobne pyknięcia jak trzask z płyty gramofonowej... może ktoś z Was wie cos nt temat? pozdr KK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Opisz to trochę dokładniej. Gdzie są te pyknięcia, w kompie czy głośnikach? Zmień gniazdo PCI dla Liva. Pobaw się ustawieniem PCI latacy w Biosie. Zmień stery. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 No i odpowiednie kable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyloss Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 pyknięcia są podczas nagrywania oczywiście słyszalne w głośnikach, czy słuchawkach kiedy odsłuciach!ę łejwa... próbowałem kombinować z ustawieniami PCI latency, ale nie dało to rezultatów (korzystałem z http://downloads.guru3d.com/download.php?det=951), bo gdzieś wyczytałem, że to może być tego typu problem... wyczytałem też gdzieś, że można próbować wyłączyć drajwer Silicone w biosie, nie wiem jeszcze jak, ale popróbuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyloss Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 hmm, nie widzę w biosie takiej opcji... zresztą system mam na SATA :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...