sharg Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Mam KINGSTONA DATATRAVELER 256MB i problem z odczytem i zapisem, mianowicie zwalnia mi calego kompa i po kilkudziesieciu sekundach wywala brak dostepu do plikow. System "widzi" zawartosc dysku, ale nie moze jej odczytac. Mam WinXP i plyte Epoxa na NF2, na innym kompie z XP czy 98 dziala bez problemu. Poradzcie jak przeinstalowac sterowniki w XP odpowiadajace za komunikacje z pendrivem przez USB. No chyba, ze to plyta mi padla, ale drukarka i mysz dzialaja mi dobrze na usb. Jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 A podłączasz pen'a bezpośrednio do gniazda w obudowie ? Bo mi takie rzeczy działy się jak miałem za długi przedłużacz USB ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharg Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Bezposrednio na plycie glownej i na przewodach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 To może spróbuj go jeszcze sformatować na tym kompie, na którym działa dobrze ... Oczywiście masz zainstalowanego przynajmniej SP1 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharg Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Mam SP2 i najnowsze aktualizacje. Na innym kompie wszystko dziala ok, formatuje i kopiuje, nawet scandisk przechodzi bez problemow. Zobacze jeszcze wieczorem innego pendrive, moze kontroler usb 2.0 padl, na szczescie mam gwarancje na plyte glowna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 pewnie poprostu masz zasyfiony system i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 a jak wyłączasz pendrive to używasz "bezpiecznie wysuń urządzenie" czy po prostu po skopiowaniu plików wyciągasz z wtyczki - dopóki traktowałem swoje nośniki usb (kilka penów + czytnik z kartą) w sposób nr. 2 to miałem ciągłe problemy z XP podobnej natury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...