Termo Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (edytowane) Hej, jestem tu pierwszy raz, więc postanowiłem nietypowo zatytułowac temat ;-) Otóż...mam zwykła kamerę video (fachowo to sie chyba nazywa anologowa) i chcialbym zrzucac z niej (i nie tlyko, bo z VHS również) materiał video. Niestety żadnych tunerów tv, kart video lub innego sprzętu przechwytującego nie posiadam, dlatego całam oja uwaga skupiła się na kupnie jakiegos taniego i dobrego tunera/karty video. Znalazłem taką oto ofertę: http://simmtech.pl/index.php?m=items&gru=41 Osiagalne dla mnie są te produkty: AVACS SMART TV AVACS SMART TV/FM AVERMEDIA AVERTV GO FM 007 LEADTEK WINFAST 2000XP RM/PILOT Który z nich byscie mi polecili? Szczególnie ten AverMedia dobrze i ciekawie się prezentuje....Tak więc prosze o szybką odpowiedź..bo mi juz od myślenia głowa pęka :mur: :mur: EDIT: Zmienilem troche temat topika bo nikt nawnet nie raczył zajrzec. :mur: :mur: Edytowane 2 Marca 2005 przez Termo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 leadteka mam i mogę polecić, z pozostałymi nie miałem styczności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aregh24 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Przed zakupem karty sprawdz czy posiada ona wejscie video (nie mylic z wyjsciem) video-in. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Termo Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Skoro mówicie że LEADTEK WINFAST 2000XP RM/PILOT jest dobry ( i b. tani...) - to nie tylko opinia ludzi z tego forum :). Mam jeszcze jedno pytanie. Jaka jest jakosc zrzucanego materiału video? Jaka rozdzielczosc itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dani_london Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Iwo napisał(a): leadteka mam i mogę polecić, z pozostałymi nie miałem styczności... 1312443[/snapback] Możesz mi powiedzieć gdzie dostałes wtyk s-video 6 pinowy? No chyba że był w pudełku którego ja nie miałem dostałem tylko karte z pilotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Ale po co 6-pinowy wtyk? :blink: Ja mam konsole podlaczona wtykiem 4-pinowym i wszystko smiga bez zajakniecia... Termo - zrzucac obraz mozesz w 1/4, 1/2 i pelnej rozdzielczosci PAL, kodowany do MPEG1/MPEG2/MPEG4, VCD, SVCD, WMV, nieskompresowane AVI; opcje kodowania do ustalenia. Jakosc jest IMHO bardzo dobra - nie jest to oczywisice sprzet studyjny, ale nie wprowadza widocznych znieksztalcen ani zaklocen. Wczoraj zgrywalem to i owo kolezance z VHS na mature i musze powiedziec, ze od telewizora sie to w zasadzie nie roznilo. Odkrylem tylko jednego buraka w oprogramowaniu - przy zapisywaniu do XViD strasznie obciaza kompa (co mnie w sumie nie dziwi) i zawiesza sie po zakonczeniu nagrania (co juz jest irytujace) - na szczescie material jest nagrywany poprawnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...