Skocz do zawartości
maciek103

Myszka Optyczna I Bezprzewodowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam kupić sobie myszke bezprzewodową, optyczną, jednak nie mam pewności na co szczególnie powinienem zwrócić uwaga przy jej kupnie. Bardzo prosze o jakieś rady.

Aha i co Wy moglibyście mi polecić do ceny poniżej 90zł :wink:

Z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupuj bezprzewodowej, optycznej myszy za te pieniadze bo sie zawiedziesz - tak jak to napisali wyzej, trzeba wydac 200zl i wiecej zeby cos porzadnego nabyc

Pozdrawiam

Update: Widze ze zanim wyslalem swojego posta to juz odpowiedziales ;)

Edytowane przez piwek86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy za głupoty piszecie :D ja za 130zł (teraz to nawet 100zł) kupiłem bardzo fajną opto-radio a mianowicie A4-TECH RP-680 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14249 ewentualnie możesz łyknąć ten model http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14250 POLECAM te myszki w swojej cenie są najlepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze raz dziękuje za rady, a jaką myszke przewodową optyczną byście polecili szczególnie. Ponieważ często słyszałem ze myszka optyczna nie działa prawidłowo na biurku albo psuje sie po kilku miesiącach. A nie zamierzam kupować czegoś co sie szybko popsuje :D

Edytowane przez maciek103

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli bedziesz uzywal w windowsie i programach to bierz radiową,bo nie ogranicza ruchow itp itd,ale jak lubisz sobie w cos pograc - jakies fps'y) to bierz mysz z kablem.Jesli do ~100 pln to bierz ie 4.0 tyle,ze jest jeszcze inny problem z ta mycha bo podbno cos tam szwankuje z prawym kalwiszem (nie w kazdej) ale ogolnie mycha mi sie podobała(chociaz mojej ie 3.0 na nia bym nie zaminienił) grałem na pozyczonej od kumpla pare dni i jak za taka cene jak jest w wyzej podnaym linku imo warto brać.Co do tej a4tech co kolega wyzej podał to ja bym sie wystrzegał takich myszek,a4tech jest od kulek moim zdaniem ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chyba tez niedlugo bede zmienial swoja myche bo juz cos nawala (mam libero rf323 (kulka-radiowa)) i nie mam zbytnio kasy na szarpniecie sie takiej za 200, praktycznie bralem pod uwage jedna (ta co podal pieklo) A4-TECH Navigator Opto-Radio 518 (RP-680), czy ktos jej uzywa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zyciu mialem pare myszek i szlag mnie trafia jak ktos poleca myszke A4TECH...

to badziewie jakich malo na ziemi z wsteczna akceleracja, radiowe sa ciezkie i niewygodne a na dodatek z gownianych materiałów...

nie rozumiem dlaczego ludzie cos takiego kupuja zamiast wydac raz to 100-200zl i cieszyc sie z gryzonia 10lat... w sumie i tak wyjdzie taniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie posiadam A4-TECH Navigator Opto-Radio 518 (RP-680) i jestem z tej myszki bardzo zadowolony :) zmienilem slizgacze na skatez, podkladke mam jakas stara szmacianke, ale dalem za nia kiedys kolo 70 zeta... zero problemow :) grywam w csa i ta myszka jest do tego stworzona.. (jesli chodzi o taka cene :P )

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pełni popieram też mam taką mysz i jest bardzo dobra bawiłem się u kumpla mx700 i obie wypadają identycznie według mnie.

letrev jak byś chciał wiedzieć to myszki a4techa nie maja a wsetczej akceleracji (poczytaj na pclabie) jakośc wykonania jest dobra może faktycznie nie tak dobra jak w mx'ach ale A4 są 3 razy tańsze, a co do cieżkości to kwestia gustu ja np: wole ciężką mysz lekkie to dla mnie lipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciezka myszka = bolacy nadgarstek na kazdym lanparty, zwiekszone zmeczenie co prowadzi do zmniejszenia precyzji etc...

co do testow na PClabie to moga sobie nimi to i owo podetrzec...

mialem chyba kazda z A4TECH w reku i kazda ale to kazda ma wsteczna akceleracje a jak ktos mowi ze nie ma to nie wie co mowi...

te myszki moze nie maja wstecznej akceleracji przy ustawieniach w windzie bez zwiekszenia precyzji wskaznika i na zwiekszonej szybkosci przesuwu wskaznika a pozniej jeszcze powiedzmy w cs na sensitivity rzedu 5...

podczas gdy wiekszosc ludzi gra jednak na bardzo malym sens

ja w cs gram na sens 1.7 z zoom_sensitivity_ratio 0.8 i z zwiekszona precyzja wskaznika w windzie + zmniejszona szybkoscia przesuwu o 1 pole + komunikacja na usb ustawiona na 500Hz ...

ustaw tak tego a4techa i powiedz mi ze da sie na nim grac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi