HugoZak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Kupiłem sobie taki mały włączniczek a dokładnie pare i chce je podpiąć pod wentyle na budzie abym mógł je włączać i wyłączać. Ale jak widać na drugiej fotce są na przycisku jakieś 4 wystające blaszki a kable idące od wentla są tylko 3 z czego zapewne 1 i tak nie bede musiał podlączyć :) Jak to zrobić abym mógł operować moim wentylem? Proszę o rady bo niestety jestem zielony w tej kwestii :( Foty - sorx za jakość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (edytowane) Dwie blaszki na każde położenie przełącznika. Jeśli chcesz mieć wyłącznik to zostaw strone OFF bez kabli. Schemat połącznenia masz na http://www.modernizacje.net/articles/mini-...wej-roboty/75/1 (rys. 1) Edit: P.S. Jeśli ma to być 12V to czerwony z żółtym kablem bedą potrzebne Edytowane 2 Marca 2005 przez 71DeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Qrcze nadal nie kapuje :( Byłbym wdzięczny jak byś wytłumaczył dokładnie. Mam 2 kable na wentylu od zasilania i jeden od obrotow. Od obrotow zostawiam w spokoju a te 2 jak dokladnie mam podlaczyc? Co do czego co sie z czym ma stykac itd. Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Jakie kolory tych kabli Ci sie zostaly napisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Mam 3 kable: czarny czerwony i zolty. Zolty jest od obrotow wiec go zostawiam. Zostaja mi 2 kable i 4 wejscia na przycisku tak jak widac na tej fotce tzn raczej mniej widac niz widac :lol: Przecinam w polowie te 2 kable co zostaly i mam teraz 2 kable idace od wentyla i 2 idace do wtyczki. Jak to podlaczyc do tego przycisku aby to dzialalo ? A to maly schemat tego wlacznika: ON 12 34 OFF te numerki to blaszki ktore sa wlasnimy takimi podpisane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Czerwony od wentyla ->jedna blaszka po stronie "ON" Druga blaszka po stronie "ON" -> Do zasiłki (żółty kabel np. od twardzieli) Czarny od wentyla -> Do zasiłki (czerwony kabel np. od twardzieli) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Wkurzylem sie i wzialem zasilacz na 12v + wentyl na 12v sprawdzile i ladnie chodzilo jak zetknalem kabelki. Podlaczalem na wszystkie mozliwe sposoby do tego przycisku ale nie chcialo dzialac. Wzialem drugi i to samo. Nie mozliwe ze sa zepsute bo dzisiaj je kupilem. hmm nie wiem co jest. Na tym przycisku jest taki napis: 2A - 250V 4A - 125V Czy to cos oznacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 OK już sobie poradziłem i działa :) Bardzo Ci 71DeX dziękuje za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (edytowane) To są oznaczenia do zakresu w jakim moze pracować przełącznik(chyba). Co do przełącznika to zrób tak: Edit: Troche się spóźniłem :) Edytowane 2 Marca 2005 przez 71DeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 takie wlaczniki to sie kiedys uzywalo w URSUS'ach do kierunkowskazow (albo podobne) :P mialem gdzies taki ale gdzies go zapodzialem :( chcialem go teraz podlaczyc do przelaczania 12/off/5v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...