ModdingKing Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 No i skończyłem podłączać i robić moje WC jest podłączone i przetestowane teraz tabelka testów : Test wykonany w 3DMARK2002 SE : Normal : 24*C przez 40 minut, temp wody 18*C FULL Stres : przejście 10 razy MARKA temperatura 33*C wody 24*C No i teraz opisik: Ilość wody w całym obiegu 3L długość weżyków : 1,5 m Pompka AQUAEL TypFun 3 700l/h Blok wodny : wysokość 2,6 cm Szerokość 5,8 cm Grubość ścianek bocznych 5,6 mm Grubość dna 7 mm Przykryte plexi 5mm wloty wody średnica 12 mm No i zdjęcia :) Jeszcze przyjdzie chłodnica zrobiona z nagrzewnicy od Fiata 125p która będzie na bocznej ściance obudowy z dodatkowym wentylatorem No i oczywiście zmienię z czasem mocowanie chodz to jest bardzo dobre sam nie przypuszczałęm że aż tak bedzie dobre Proszę o waszą ocene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ja bym na sruby dal ee aa masz to sklejone czy nie ?? i czy blok jest w srodkoo poosty czy jakiej slimaki czy inne kanaliki i nie boisz sie ze Ci sie wyleje woda na kompa ??nie zmiescisz tego pojemnika do srodka ?? kiedys mialem wiadro ale koopilem poxiline i jush go nei ma wszystko w obudowie jest lacznie z chlodnica oczywiscie zostala przebudowana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Fajnie wyglada, a szczegolnie blok :D Blok ma w srodku jakies przegrody czy jest pusty :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 No zacznę od tego że klej wytrzyma bardzo dużo !!! Blok w środku pusty i się sprawdza ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Hmmm a jak zrobiles ten blok? Tzn skad wziales material/jak obrobiles? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 THORN miales mi przeslac miedź i nie odpowiedasz na priva , jak sie rozmysliles to powiedz bo chce wiedziec a potrzebuje tej miedzi bo mam zamiar zrobic uzebrowany blok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 a ja bede tez mial bloki (by kumpel) ze rdzeniem miedzinym z takimi pinami , rozmiar bloku dowolny , rdzeń będzie miedziny (cała podstawa , a pokrywa będzie zobiona z alamanium :). Materiał uzyskam już niedługo. A na początku tygodnia tym co chętni byli na bloki powiem co i jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 a ja bede tez mial bloki (by kumpel) ze rdzeniem miedzinym z takimi pinami , rozmiar bloku dowolny , rdzeń będzie miedziny (cała podstawa , a pokrywa będzie zobiona z alamanium :). Materiał uzyskam już niedługo. A na początku tygodnia tym co chętni byli na bloki powiem co i jak. Wysyłam ci miedź w poniedziałek nie miałem jak jej pociąć Obrabiałem w Zespole Szkół Mechanicznych na tokarce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Fajna zapinka hyhy :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Z czego te rurki sa? Giętkie? Gdzi i za ile kupiłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Z czego te rurki sa? Giętkie? Gdzi i za ile kupiłeś? nie wiem z czego są coś na styl silikonu ale troszkę twardsze (myśl by się nie zaginały) a tak kupiłem w motoryzacyjnym to są rurki do oleju :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiZoN Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 WItka. No,no,no !!! Tylko pogratulować :!: koledze ! W końcu dopiołes swego i i metodą dłuta i młotka wyrzeźbiłes ten blok wodny :) Troszke mało fotek jest - może coś dożucisz ?? Słuchaj to w nowym tygoniu trzeba koniecznie oblać ten blok żeby dobrze chłodził !!! A może chłodnicze za okno wystawisz ?? Teraz zima to i temperatury byłyby niższe ?? :lol: A FULL Stres troszke krótko trwał :cry: Ściągnij jakiś program do wygrzewania procka i zapuść go na 2-3 godziny wtedy będzie można cośpowiedzieć jakąma wydajność - 3D mark to przedewszystkim grafa. Powodzenia Thornisławie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 WItka. No,no,no !!! Tylko pogratulować :!: koledze ! W końcu dopiołes swego i i metodą dłuta i młotka wyrzeźbiłes ten blok wodny :) Troszke mało fotek jest - może coś dożucisz ?? Słuchaj to w nowym tygoniu trzeba koniecznie oblać ten blok żeby dobrze chłodził !!! A może chłodnicze za okno wystawisz ?? Teraz zima to i temperatury byłyby niższe ?? :lol: A FULL Stres troszke krótko trwał :cry: Ściągnij jakiś program do wygrzewania procka i zapuść go na 2-3 godziny wtedy będzie można cośpowiedzieć jakąma wydajność - 3D mark to przedewszystkim grafa. Powodzenia Thornisławie :wink: No oblać trzeba BiZonku ale coś ciebie nie mogę wyciągnąć na to pivo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 W sumie OK :) Ale to mocowanie 8O :? Szpeci Ci caly projekt :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Spox, może być 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Gratuluje,mi sie podoba.. Fajnie Ci to wyszlo. Z tego co wiem to w srodku tego bloku mialo cos byc,zrezygnowales? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Pompka AQUAEL TypFun 3 700l/h Nie mogę znależć nic na temat tej pompki na www.aquael.pl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Thorn, ja tez mam blok pusty w środku tylko że ma kształt sześcianu. Używam go od 3 miechów i wsio gra, a temp. do 40C przy full load Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No Thorn, sorki, ze tak pozno, ale odblokowywalem Antka ;) Bardzo fajnie Ci to WC wyszlo, tylko jedno mnie osobiscie bardzo przeszkadza, te zapinki zip zamiast srubek, nie za ladnie to wyglada i tak nie profesjonalnie, niechlujnie. Jeszcze tylko srybki i bedzie OK. Z tego co tu i poprzednio wyczytalem, twoj blok nie ma zadnych przegrod w srodku, jak Ci sie to sprawdza w porowaniu z blokiem za kanalikami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ten zbiorniczek na obudowie (wnioskuje ze nie uszczelniony). Wypadki chodza po ludziach. Moze do czasu jak go uszczelnisz to postaw go obok obudowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No Thorn, sorki, ze tak pozno, ale odblokowywalem Antka ;) Bardzo fajnie Ci to WC wyszlo, tylko jedno mnie osobiscie bardzo przeszkadza, te zapinki zip zamiast srubek, nie za ladnie to wyglada i tak nie profesjonalnie, niechlujnie. Jeszcze tylko srybki i bedzie OK. Z tego co tu i poprzednio wyczytalem, twoj blok nie ma zadnych przegrod w srodku, jak Ci sie to sprawdza w porowaniu z blokiem za kanalikami? śróbki będą na 100 % Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Pompka AQUAEL TypFun 3 700l/h Nie mogę znależć nic na temat tej pompki na www.aquael.pl ? masz link http://www.aquael.pl/pl/akwarystyka/filtry...04be76c94c89689 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ten zbiorniczek na obudowie (wnioskuje ze nie uszczelniony). Wypadki chodza po ludziach. Moze do czasu jak go uszczelnisz to postaw go obok obudowy :)ten zborniczek i tak będzie zastąpiony ale nie powiem czym wygląda to zajebiście więcej potem wraz ze zdjęciami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...