Ant_23 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Witam! mam nagrywarke LG 48x24x48, wszystko ladnie pieknie ale zakupilem nagrywareczke DVD NEC-3520A podlaczylem i wszystko elegancko, DVD sie nagrywa luks, ale na mojej starej nagrywarce teraz jak odpalam nero i probuje cos wypalic strasznie skacze bufor przycina sie kursor myszki podczas nagrywania, a jak juz skonczy (czas nagrywania przedluza sie z 3:5 min na 6-7min) to i tak plyta jest do wywalenia!! Pomyslalem ze moze sie gryza sprzetowo (nie wiem czemu ale moze) wiec odlaczylem calkowicie NEC'a zasilanie i tasme, odpalam kompa probuje cos nagrac i znowu to samo. Zbaranialem max niewiem moze to zbieg okolicznosci i ona cos padla albo cos sie namieszalo w systemie po podlaczeniu tej nowej, nadmienie ze obie sa podlaczione na jednej tasmie (zworki ustawione sa prawidlowo tzn: NEC master, LG slawe - chyba ze tu jest jakas zaleznows nie wiem pomocy All!!!!) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Obstawiam na 99% ze na tej nagrywarce CD-RW wyłączyc ci sie tryb DMA. Wejdz do menadrzera urzadzen i odinstaluj pomocniczy kanal IDE. Windows zainstaluje go sobie sam od nowa i juz powinno wszystko dzialac. Dla pewnosci zobacz czy na obu urzadzeniasz masz ten tryb włączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...