guziq Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Jaką karte sieciową polecalibyscie zamiast D-LINK-a DWL-520+. Chodzi mi oczywiscie o wydajniejszą karte. No i jakaś antene do tego (2.4 GHz) kierunkową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant_23 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 co masz na mysli mowiac wydajniejsza ?? ja mam DWL-520+ i jestem z niej zadowolony nie mam zadnych zastrzezen co do niej, a jesli chodzi o antene to proponuje Antena kierunkowa YAGI 16dBi (tylko nie przesadzaj z iloscia kabla "H155 <- to jest ten cienki kabel dla scislosci" max dlugos jego 10m , jesli chcesz wiecej kabla to juz proponuje zastosowanie "H1000 <-gruby kabel" w przeciwnym razie bedziesz mial strasznie duze spadki sygnalu na kablu) !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Mam łacze do 512 kilobaitów\s czyli dosć dużo. Zapytalem sie admina co zrobić zeby zwiększyc transfer (choc i tak prędkosci żędu 250 KB/s nie są żadkoscia) powiedział mi cytuje: duzy talerz... gruby kabel wzmacniacz :] mocniejsza karta Wiec jaką karte mógł miec na mysli mówiac mocniejsza? A z tych kabli: http://cyberbajt.pl/index.php?i=grupa&id=3&idd=10 który by był najleprzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant_23 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (edytowane) odrobine przesadza ten twoj administrator tak mi sie osobiscie wydaje moze to jego punkt dostepowy nie jeste w stanie tyle wycisnac, antena YAGI 16dBi jest jedna z leprzych sama w sobie parabola sklada sie z talerza i malej wersji YAGI, model anteny jaki ci podalem powinien spokojnie wystarczyc a co do karty to w instrukcji DWL-520+ jest wyraznie napisane ze TxRate siegac moze do 11Mbps, a co do kabla jak nie przekroczysz na cienkim dlugosci 10m to nie bedziesz mial duzego tlumienia i sygnal nie bedzie gina w kablu. z tych kabli co podales to: H1000 wyglada tak http://cyberbajt.pl/cyber.php?i=produkt&id=67 H155 wyglada tak http://cyberbajt.pl/cyber.php?i=produkt&id=65 i jest on standardowo dodawany do anteny Yagi w roznych dlugosciach!! tak jak posalem do 10m wystarczy H155 (mozna powyzej tych 10m ale tylko w tedy jak odleglosc miedzy antena a punktem dostepowym jest nie wielka!!!), po wyzej 10m kabla powinno stosowac sie H1000 Edytowane 2 Marca 2005 przez Ant_23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Kabel mam ten H155 antene z tależem o śreednicy 65cm modelu nie znam. A słyszałeś moze o CFosSpeed? dziala on na łączach radiowych? Jeśli nie to moze znasz jakis inny programik który moze przyspieszyć (softwerowo) łącze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...