alexsus.[PL] Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Któryś raz z rzędu bez restartu kompa ud agent przerywa liczyć próbkę i zaczyna od nowa :mur: jest na to jakaś przyczyna?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kon141410 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Agent wykonuje wiele skomplikowanych obliczeń w pamięci RAM, oraz w pamięci wirtualnej. Co jakiś czas dokonuje też zapisu aktualnych obliczeń. Przez co w ograniczonej liczbie przypadków może nastąpić uszkodzenie pliku aktualnej próbki (dla projektu CRP jest to moduł ud_7174683.exe i pliki w folderze o takiej samej nazwie) i pobranie nowej próbki. Najczęściej błędy na dysku spowodowane są wzmożoną liczbą operacji zapisu na dysku - z tym problemem spotkałem się gdy na jednej partycji był Agent (i/lub system) oraz program wymuszający ciągły zapis małych porcji danych, np. KaZaA, eMule itp. Błędy na dysku w wielu przypadkach powodują również restart / zawieszenie systemu. Proponuję reinstalację Agenta na innej partycji. Wykluczam tu oczywiście wadliwe działanie RAMu - brak restartu / zawieszenia systemu lub błędów typu STOP. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexsus.[PL] Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 (edytowane) Miałem od zawsze ud agenta i system na tej samej partycji. Nigdy wczesniej się to niezdazało przez pół roku może 2-3 razy. A teraz w tym tygodniu dostaje takie próbki że każda przynajmniej raz się restartuje. Straciłem w ten sposób/ wogule zwróciłem w tym tygodniu może 20h Edit: by me czy może to być virus? Edytowane 3 Marca 2005 przez alexsus.[PL] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kon141410 Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Jeżeli jest podejrzenie błędów na dysku to standardowo robi się skan dysku i przy okazji defragmentację... ... może pomoże :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexsus.[PL] Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Scany defragmentacja nic niepomogło w tym tygodniu(od pon) zwróciłem 4 godziny (normalnie 110-125) teraz liczy rosete, jest 10% i 12h jak mi restartnie to sie wkurze :mur: :unsure: :mad: :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...