vedmin Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Jestem zainteresowany kupnem Thermaltake COPPER SHIM XP. Podobno oprócz tego iż ta płytka chroni procesor przed uszkodzieniem, to jeszcze zmiejsza temperature procesora. Czy ktoś to może posiada, i wie cosik na yen temat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Obniżyć temp. to może dlatego że radiator/blok lepiej przylega do jądra. BTW ja mam takie coś :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 na obnizenie temp. to raczej nie masz co liczyc-u mnie po załozeniu żadnych zmian. ale ochrona procka to juz inna historia-naprawdę warto się w to zaopatrzyc tym bardziej ze koszt praktycznie zaden Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@rT!N Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Jestem zainteresowany kupnem Thermaltake COPPER SHIM XP. Podobno oprócz tego iż ta płytka chroni procesor przed uszkodzieniem, to jeszcze zmiejsza temperature procesora. Czy ktoś to może posiada, i wie cosik na yen temat? Mam tego copera i musze powiedziec ze temp nie obnizyl nic ,to chyba dlatego ze ma za duzo wyciec ,a to dlatego ze jest uniwersalny i pasuje tez do duronow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Mam tego copera i musze powiedziec ze temp nie obnizyl nic ,to chyba dlatego ze ma za duzo wyciec (...) A co mają do tego wycięcia? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@rT!N Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Mam tego copera i musze powiedziec ze temp nie obnizyl nic ,to chyba dlatego ze ma za duzo wyciec (...) A co mają do tego wycięcia? 8O zobacz sam jaki jest wychudzony http://www.thermaltake.com/products/access...ories/simXp.htm w porownaniu np z tym http://www.thermaltake.com/support/install...lcoppershim.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Mam tego copera i musze powiedziec ze temp nie obnizyl nic ,to chyba dlatego ze ma za duzo wyciec (...) A co mają do tego wycięcia? 8O zobacz sam jaki jest wychudzony http://www.thermaltake.com/products/accessories/simXp.htm Wiem jak on wygląda (mam takiego :P ). Ale wycięcie nie mają tu nic do gadania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Copper Shim tak jak i Alu Shim, mają za zadanie tylko i wyłącznie uchronić Athlona / Durona przed ukruszeniem. Niektórzy twierdzą, że im pomogło w oddawaniu ciepła do radiatora, i temperatura się obniżyła o 2 - 7 stopni, inni, że podskoczyła a inni, że się nie zmieniła. Ja osobiście nigdy nie testowałem CS'a w tych samych warunkach dwukrornie więc powiedzieć nic nie mogę. Pomóc może, jeżeli zauważy się, że nagrzewa się wyłącznie jądro procesora, a nie płytka ceramiczna wokół niego. Tak jak to powiedziano wyżej, najprawdopodobniej spadek temperatury wiąze się z lepszym przyleganiem radiatora do procesora, ale na to wpływa również wiele czynników, takich jak np: wprawa zakładającego (za drugim razem, zrobił to po prostu dokładniej, daj więcej/mniej pasty itp.)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Mam Copper Shima XP, ale czy obniża temperaturę? Nie wiem? Na pewno zabezpiecza jądro procka przed ukruszeniem... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Ja tez mam coppershima zwykleo wycietego na Antka Xp samodzielnie, powiem wam ze 1C obniza temperature. Ale to jest nic, najwazniejsze jest to, ze teraz to ciezko ukruszyc procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...