p3dzi0r Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Cze , przejściowo chce sobie kupić procesor (jakiegoś p3 700 , zeby go walnonc na 933) . Mam takom plyte jak widzicie w podpisie , jest na chipsecie 440BX. plyta Slotowa. i teraz jest tak , chce tam wsadzić p3 700fc-pga i nie wiem czy pujdzie . Wszyscy muwiom ze tak ale w faq na stronie producenta piszom ze teoretycznie plyta nie obsluguje nic powyzej p3 600 (i do tego katmai) ale mznoznik mam 8 a magistrale max 133. i co ja mam zrobić ? komputer tyko do gier bo w czerwcu chyba kupie atlonka (czekam na spadniencie cen) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 kto wie niech sie wypowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Nie znam tej płyty, ale aż tak ogromnej różnicy nie ma między 700, 933. Czyli navet jak nie pójdzie to długo się nie pomęczysz na tym 700, skoro to tylko przejściowe. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ale ja nie pytam jaka jest ruznica tylko o to czy to pujdzie bo producent sie upiera ze nie a ludzie puszczajom na BXach cooperminy i nie wiem czy prubować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 probowac zawsze robilem na asusach i 44Bx to takie dzielo ze wszystkie prawie procki od intela na nim odpala mnoznik masz zablokowany jak fsb 133 bedzie chodzilo to nie ma prolemoof Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Pójść pójdzie. Na 440BX (bez mała jednym z najlepszych chipsetów intela) ruszy wszystko do 1 GHz włącznie (tak jak zauważyłeś masz mnożnik x8 i fsb do 133, a więc spoko). Dane na stronie producenta prawdopodobnie pochodzą z czasów kiedy chipset został wydany, a wtedy to nowością było PII 350 MHz i stąd up to 600 MHz... tak samo jak na Asusie K7V jest napis up to 800 MHz, ale płyta obsługuje athlony 1 GHz (oczywiście athlony classic) bez problemu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 a w faq na stronie producenta przeczytalem ze jakis gosciu mial cela 600 i jak wloczal gry to mu zawieszalo , a odpowiedz to ze nie obsluguje , natomiast kiedys jakis gosc na allegro muwil ze mu chodzil 1ghz (ale nie wiem czy wiezyc) i jakom przelotke se kupić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Kiedys mialem ta plytke i musze powiedziec ze bylem z niej bardzo zadowolony ,razem z nia biegal P3 733 (fsb133) i problemow nie bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ale <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> rev miales ? , cholera bo sam nie wiem czy kupowac tego pentiaka czy nie , i co lepiej p3 700 i przekrecic na 933 czy jakiegos cela , gluwnie ma to byc azeby se pograc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 BTW , w testach ta plyta jest wydajniejsza niz Abit chyba BH6 czy BE6 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...