Skocz do zawartości
madmax57

Grafiki Z Notebooków

Rekomendowane odpowiedzi

na tom's hardware sa testy kart mobilnych... B) 7500 64 mb 128 bit to bedzie cos jak gf4mx, 9000 128bit to juz spoko sprzecik z 7000 w 3d marku 01, 9700 to praktycznie 9600, ma 128 bit polaczenie i 4 potoczki

1312814[/snapback]

Nie podzielam twojego entuzjazmu :angry: --> wyniki 3DMarków raczej przygnebiają ( http://service.futuremark.com/compare?2k1=8420609 ) ale mam IGP.

Całe szczęście gry latają całkiem nieźle B)

Edytowane przez Major Zadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ty podajesz wynik 3dmarka dla karty r9100 igp czyli integrated graphics processor (chyba niczego nie pomylilem) i jak kazda inna zintegrowana do gier sie nie nadaje. r9000 128 bit to juz cos, kumpel ma ja + p4 2,4 i nfsu smigal calkiem niezle np w porownaniu z moim stacjonarnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w swojej maszynce posiadam 9000 IGP i do markow to on sie nie nadaje :wink: ale np w HL2 moge grac bez wiekszych trudnosci, coprawda tryb dx7 ale gra sie bez zaciec i zwolnien w grafie. Rdzen defultowo jest ustawiony na 295mhz (wedlug Radlinkera), ustawilem go max 310 bo dalej to juz nie mialem odwagi, szkoda 1,4tys dolcow w plecki byc jakby cosik sie spokalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak wypada GeForce FX 5700?? wydajność, częstotliwość itp.

jest zubożony w stosunku do destopowej wersji?

1314408[/snapback]

Wypada podobnie do mobilnego Radka 9700. Taktowania 350/600 (GPU/mem). Wyniki w 3dmark03 >2900pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi