Skocz do zawartości
_Shadow

Transfery... Isdn Dialog

Rekomendowane odpowiedzi

Mam modem Netmod z dialogu ... łaczy sie wg tego co pisze z prętkoscią 128 wiec wg mnie

pedkosc sciagania powinna byc w granicach 15-16 Kb/s a u mnie bardzo rzadko dochodzi

do 10 a najczęsciej jest to 9 :( nie wiem czy to wina strowników czy czego tam, ale na neo

o takiej samej prętkosci łacza maja transfery przy sciąganiu prawie dwa razy wyzsze ...

a panowie w dialogu tłumaczą to tym ... ze pewnie server z którego ściągam na wiecej nie

pozwala :mur:

Druga sprawa to taka ze gdy laczam DC bądź emule ... po paru minutach zrywa połaczenie

i niestety odpada zostawianie kompa na noc na sciaganie ... tylko trzeba bo ciagle pilnowac

bez sens, i panowie z dialogu swoje ehhh ucazliwe to ... moze ktos z was miał taki problem

rozwiazał go i napisze mi jak ... bo ja juz mam dosc tego netu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolejnego klienta Dialoga. Ja na szczescie juz nim nie jestem :]

Przyzwyczaj sie do takich transferow. Ja moze mialem wyzsze. Bo az 10kB/s na modemie Elcon ale to dopiero po paru kombinacjach z softem. Wszystko masz opszernie wytlumaczone na forum Jamy Mastaha.

Radze z DC i eMule nei sciagac plikow. Bedzie Cie to tylko kosztowalo zdrowie. Z takim laczem to lepiej sciagac pliki z ftp a nie p2p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może spróbujesz zrobić sieć na ADSL-u 1Mbit z dialogu?

Ja się porwałem na coś takiego prawie bez żadnej wiedzy....Kolega pomógł,sąsiad położył kabelki,mieszkam w bloku więc nie było problemu z siecią.Jest nas 9 osób,reszta płaci po 15 zeta,a ja mam neta za darmo :D .Teraz na promocji to kosztuje 100zł więc kilka osób powinno wystarczyć.

Mam wszystko na routerze więc nie trzeba się bawić w żadne serwery,...Wystarczy się trochę postarać....

Aha , o transfery też się nie ma co bać bo przeważnie nie wzsyscy korzystają na raz -ja mam z ftp ok. 100kb/s:D, a z donkeya też jest ok(władca pierścionków [ok.2Gb] w ok.10godzin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh no problem jest własnie w tym ze mieszkam w domku jednorodzinnym ... i nie ma takiej mozliwsoci ...

i jestem skazany tylko na tepse, która jest własnie w trakcie wyrejestrowywania i dialog .. ehh

gdybym wiedział wczesniej co to za badziew, ale kazdy tak zachwalał :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam modem Netmod z dialogu ... łaczy sie wg tego co pisze z prętkoscią 128  wiec wg mnie

pedkosc sciagania powinna byc w granicach 15-16 Kb/s    a u mnie bardzo rzadko dochodzi

do 10 a najczęsciej jest to 9 :(  nie wiem czy to wina strowników czy czego tam, ale na neo

o takiej samej prętkosci łacza maja transfery przy sciąganiu prawie dwa razy wyzsze ...

a panowie w dialogu tłumaczą to tym ... ze pewnie server z którego ściągam na wiecej nie

pozwala  :mur:

Druga sprawa to taka ze gdy laczam DC bądź emule ... po paru minutach zrywa połaczenie

i niestety odpada zostawianie kompa na noc na sciaganie ... tylko trzeba bo ciagle pilnowac

bez sens, i panowie z dialogu swoje ehhh ucazliwe to ... moze ktos z was miał taki problem

rozwiazał go i napisze mi jak ... bo ja juz mam dosc tego netu :(

1307690[/snapback]

Jezeli laczysz sie z netem za pomoca modemu Aethra NT-IP ktore dal dialoi i uzywasz kabla szeregowego to najprawdopodobniej twoj port szeregowy nie pracuje z pelna predkoscia. Aby mu to umozliwic poszukaj programu HiSerial. Natepnie zmien w ustwieniech modemu na 128kb. Powinno dzialac OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzialac ok ?

Jezeli w Twoim rozumowaniu transfer na poziomie 18kB/s jest ok to ja mam chyba lacze z NASA ;]

1316706[/snapback]

HM ja miałem również ISDn w dialogu (115200) i maskymalny transfer to był 9-11KB/s przy łaczu 115kbit/s. Aczkolwiek mój kolega miał to samo łacze i transfery 6-15kb/s. To może zależeć od modemu jaki posiadasz lub położenia twojego względem centrali i sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HM ja miałem również ISDn w dialogu (115200) i maskymalny transfer to był 9-11KB/s przy łaczu 115kbit/s. Aczkolwiek mój kolega miał to samo łacze i transfery 6-15kb/s. To może zależeć od modemu jaki posiadasz lub położenia twojego względem centrali i sieci.

1318388[/snapback]

tez mam isdna z dialogu i uzywam wewnetrznej karty isdn (co daje mi transfery ~16 kilo), bo niestety program hiserial nie wykrywa mojego chpsetu i nie moge zwiekszyc przepustowosci portu com (na ktorym na pewno autor tematu ma zainstalowany zew. defaultowy modem od dialogu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam modem Netmod z dialogu ... jak napsiałem w pierwszym poście .. i niestety

ne moge Hiserialem sie pobawicv bo mam win 98 i narazie nie zaierzam go zmieniac

raz z przyzyczjenia dwa z lenistwa bo za duzo plików na kompie do zachowania ;)

a pod 98 chyba nie ma tego programu ... i jest tylko pod 2000 i XP :(

a transfery jak do d...y były tak są ... moze to przez ten modem zawwnętrzny który

dostałem od dialogu, zastrzelisc sie idzie z Tym netem w polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Miałem inet z dialogu dokładnie to ISDN CDI , dostałem od nich zakończenie sieciowe AETHRA NT-IP z kabelkiem RS-232 który ogólnie działa w kompie z prędkością 115 kbit/s. Ale bez problemu zmieniłem to na pełne 128 kbit/s programem HiSerial jak było napisane wyżej. Poza tym byłem generalnie zadowolony z netu.

4 lata i tylko 4 awarie.

1 i 2 to był problem sprzętowy - generalnie net działał ale jak ktoś chciał się dodzwonić to miał sygnał zajęty lub wolny a u mnie nie dzownił tel. tak więc 2x wymienili mi AETHRE.

3 awaria to był po prostu wandalizm i jakiemuś debilowi nie spodobały się kable na klatce i poprzecinał wszystko tj. dialog , tpsa , kablówke .....

serwis zrobił to w 2 dni , dla porównania telewizji nie było prawie tydzień :)

4 awaria była z mojej strony a raczej mojej żony. Podlewała kwiatki i podlała też Aethre :)

Po wysuszeniu i zadzwonieniu so serwisu , serwis mi oczywiście za darmo wymienił na nowy egzemplarz.

Transfery zawsze dochodziły do 15-16 kb/s

Jedynie co mnie denerwowało to co 10 godz. średnio zrywało połączenie i zmieniało numer IP. Czyli w DC++ musiałem sobie co 10 godzin zmienić IP aby być ACTIV

Na zakończenie dodam tylko że byłem bardzo zadowolony i przez 4 lata może

z 5-6 razy modem zerwał połączenie wcześniej niż przy 10 godzinie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi