Przemol^N Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Można na przykład mieć podgląd z dvd albo z konsoli zapewne. Dla mnie piorytetem jest tv 100Hz - uzywam wiele godzin konsol i na 50Hz wszystko drzy i strasznie bola oczy. Ogladanie tv tez nie jest przyjemne na 50tce. Moze moje oczy przez wiele lat przyzwyczaily sie do tv 100Hz i jestem genetycznie nie przystosowany do 50:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Przemol^N napisał(a): Można na przykład mieć podgląd z dvd albo z konsoli zapewne. 1318464[/snapback] No to kiepsko sobie podejrzesz bo przy jednym tunerze obraz odswiezany jest co jakis czas a nie w czasie rzeczywistym ;) @Kaeres: Fakt, kiedys placilem za swojego TV niecale 4000, ale postem chcialem raczej pokazac ze sprzet robia dosc porzadny, chociaz co prawda trudno mi ocenic te tansze modele, Swoja droga mam jeszcze stara (4x4x32) nagrywakre CD od LG i monitor. Poki co rowniez dzialaja ladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Cytat No to kiepsko sobie podejrzesz bo przy jednym tunerze obraz odswiezany jest co jakis czas a nie w czasie rzeczywistym A to ciekawostka. Obraz do okna PIP nie jest odbierany przez tunerTV tylko idzie z gniazd wejciowych. Miałem dwa TV z takimi PIP'ami (Finlux i Sony) i obraz był odtwarzany w czasie rzeczywistym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) harryt napisał(a): A to ciekawostka. Obraz do okna PIP nie jest odbierany przez tunerTV tylko idzie z gniazd wejciowych. Miałem dwa TV z takimi PIP'ami (Finlux i Sony) i obraz był odtwarzany w czasie rzeczywistym. 1318679[/snapback] A ja mam wybor, moze isc przez tuner TV albo z dodatkowych wejsc. Roznica tylko taka, ze moj TV ma dwa tunery a nie jeden. W kazdym razie musze sie zgodzic, jesli TV oferuje podlgad z wejsc dodatkowych to owszem bedzie on w czasie rzeczywistym. Niektore jednak pozwalaja takzena podglad programu TV, wowczas co jakis czas wyswietlana jest jedna klatka w okienku z podgladem. Edytowane 9 Marca 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Ten Grundig robi na mnie wrazenie. Nie ma zbednych bajerow, a obraz jest totalnie niesamowity. Twierdze tak po uzytkowaniu wielu TV sredniej i niskiej klasy. Mam wiec TV za 1600 pln prezentujacy sie jak te najdrozsze (traktuje ten TV rowniez jako ekskluzywny mebel bo rzeczywiscie pieknie wyglada) razem ze stolikiem. Obraz ma cudny, dzwiek jak na zwykle stereo rowniez, kilka profili dzwieku i ustawien obrazu oraz mozliwosc ustawienia swojego ulubionego i zachowania go. 29" jako plaski wyglada na o troszke wiekszy niz 29" zaokraglony. Jednak bede polecal plaskie TV bo robia o wiele lepsze wrazenie. Jeszcze sie nim nie bawilem w podlaczanie niczego innego niz zwykla antene kablowki. W tej klasie cenowej watpie czy znalazlbym cos ciekawszego. PS. Fajny bajerek ma z dzwiekiem. Gdy przelaczamy kanal TV gra delikatnie ciszej niz jest ustawiony i po 2 sek. plynnie przyglasza sie do tego sprzed przelaczenia. Jest to o tyle pomocne, ze gdy ogladamy jakis program w nocy, dziecko spi, zaczynaja sie reklamy wiec przelaczamy. Wiadomo, ze na kazdym kanale wzmocnienie dzwieku jest inne. Ile razy sie zdazalo, ze mnie krew zalewala bo sie TV zaczal drzec w porownaniu do tego kanalu ktory ogladalem i np. dziewczyne zbudzalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Kaeres napisał(a): Wiadomo, ze na kazdym kanale wzmocnienie dzwieku jest inne. Ile razy sie zdazalo, ze mnie krew zalewala bo sie TV zaczal drzec w porownaniu do tego kanalu ktory ogladalem i np. dziewczyne zbudzalem. 1319254[/snapback] Niektore telewizory maja opcje utrzymywania dzwieku na stalym poziomie i wowaczas automatycznie sciaszaja na reklamach czy innych kanalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) KrzychuG napisał(a): Niektore telewizory maja opcje utrzymywania dzwieku na stalym poziomie i wowaczas automatycznie sciaszaja na reklamach czy innych kanalach. 1319760[/snapback] Wlasnie o to mi chodzilo. AVL to sie chyba nazywa. Jednak objawia sie to naprawde znacznym przyciszeniem. Zrobilem test i bedac na danym kanale nacisnalem na pilocie ten sam kanal i faktycznie sie sciszylo by po kilku sekundach wrocic do normy. Tak to widocznie dziala, ze sie scisza, a nie utrzymuje poziom dzwieku na tym samym poziomie. Sprytnie rozwiazane i wcale nie takie zas nowatorskie rozwiazanie, a jak pomocne. Edytowane 10 Marca 2005 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Cytat A ja mam wybor, moze isc przez tuner TV albo z dodatkowych wejsc. Roznica tylko taka, ze moj TV ma dwa tunery a nie jeden. W kazdym razie musze sie zgodzic, jesli TV oferuje podlgad z wejsc dodatkowych to owszem bedzie on w czasie rzeczywistym. Niektore jednak pozwalaja takzena podglad programu TV, wowczas co jakis czas wyswietlana jest jedna klatka w okienku z podgladem. Też nie do końca. Mając Samsunga "World Best" 30", miałem w nim dwa tunery i mogłem zrobić 4 okienka podglądu. Owszem w trzech z nich obraz był odświerzany co jakiś czas, ale w jednym zawsze obraz był odtwarzany w czasie rzeczywistym. I na tym polega idea 2 Tunerów że jednocześnie są przetwarzane sygnały dwóch stacji TV i obraz jest przekazywany niezależnie od siebie - jeden główny i drugi w oknie podglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locoloco Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 tV 29 + STOLIK : 1.DAEWOO 29" 1199 + STOLIKOK.300 ZŁ 2.TVThomson 29 DF 170/ LUB 172 1199 + STOLIK OK.300 ZŁ 3.TV PANASONIC 29 PM1 - 1299 + STOLIK OK.300 ZŁ http://audiovideo.com.pl/product_info.php?...products_id=463 4.TV LG - KILKA MODELI 5.TV SAMSUNG M 116 /100 HZ + STOLIK GRATIS / 1799 6.TV JVC 29 FT1 - 1499 BEZ STOLIKA. Najlepszą ofertą jest obecnie TV Panasonic .pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...